Vedik Astrolojide Gandanta Noktaları

Vedik astrolojide Su grubundan Ateş grubuna geçiş noktalarına Gandanta ismi verilir. 'Sondaki Düğüm' manasına gelen gandanta noktalarında gezegenleri olan (özellikle Ay veya Yükselen) kişilerin hayatında onları dönüştüren, temelden değiştiren olaylar yaşanabilir. 

Gezegenler transit halindeyken bu noktalardayken kadersel bazı olayların yaşanabileceği zamanları gösterir. Gezegenler bu noktalardayken bir düğüme rastlamışızdır ve bu düğümler çözülmek üzere olaylar gelişir. 

Gandanta noktaları (sadece vedik haritada geçerlidir):

1) Balık burcunun son 48 saniyesi (29°12) ile Koç burcunun ilk 48 saniyesi (0°48)
2) Yengeç burcunun son 48 saniyesi (29°12) ile Aslan burcunun ilk 48 saniyesi (0°48)
3) Akrep burcunun son 48 saniyesi (29°12) ile Yay burcunun ilk 48 saniyesi (0°48)

Bu noktalar arasında 3.sü yani Akrep'ten Yay'a geçiş en ciddi olanıdır zira Akrep sabit bir burçtur. Sabit bir burçtan Yay gibi değişken bir burca geçmek en zorudur. Diğer gandanta noktalarında, mesela Balık'tan Koç'a geçişte değişkenden öncüle geçiş vardır. O noktadaki geçiş, Akrep'ten Yay'a örneğindeki kadar sabitten değişkene geçiş kadar 'zor' değildir. 

Ayrıca Akrep'in zehiri, akrebin kuyruğundadır, yani sonundadır. Bu noktalar derinliğin dip noktasıyken Yay'ın ilk dereceleri Ketu yıldızı (Mula) etkisinde, mesafe ve uzaklık içerir. Bu manada da bu geçiş zordur. Akrep'ten Yay'a geçiş, adeta ağır psikolojik bunalımları olan birinin dönüşerek bir derviş, bir bilge olmasına benzer. 

Bu noktalarda Ay'ı veya yükseleni olan kişilerin hayatında temel bir değişim, dönüşüm gerektiren durumlar yaşanır. Bu kadar farklı bir değişim de elbette zorlu olabilir. 


Not: Bu bahsettiğim konu vedik haritalar için geçerlidir. Vedik astroloji, batı astrolojisinden yaklaşık 24 derece öndedir. 
Yukarıda bahsettiğim dereceler Batı haritasında ateş gruplarının 23°12 ila 24°48 arasındadır. 

Vedik doğum haritanızı çıkarmak için tıklayınız. 


Yeşim Arpat

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder