Güney Ay Düğümüne Dair

Astrolojiyle ilgilenen herkes Satürn transitlerinden çekinir. Oysa Güney Ay Düğümü (ketu) Satürn'den daha zor olabilir zira kontrol edilmesi çok güçtür. Kaza geçirmek, haksızlığa uğramak, soyguna uğramak, beklenmedik gelişmelerle hiç hesapta yokken iflas etmek, işten çıkarılmak, vb durumlar genellikle Ketu'nun eseridir. 


Ketu'nun bu talihsizliklerini hak etmiş olmak da gerekmez. Vedik astroloji mantığında Ketu geçmiş yaşamlardan kalma hesabı görür. Bu hesap artısıyla da görülebilir, eksisiyle de ama genellikle insan doğası artıyı fark ya da takdir etmez. 


Nedir Ketu'nun artıları? Fazla uğraşmadan, kolaylıkla ya da kendiliğinden elde ettiğimiz şeyler de Ketu'nun eseridir. İçine doğduğumuz aile, doğal yeteneklerimiz, yolunda giden her şey de Ketu'nun hesabıdır. Varlıklı ya da huzurlu bir ailede büyümek, sorunsuz bir evlilik sürdürmek, sorunsuz evlatların olması, kolay iş bulmak/terfi etmek, kolay para kazanmak, dersleri kolay anlamak ve güzel okullar bitirmek, sağlıklı beden sahibi olmak vb hayatınızda yolunda giden ne varsa Ketu halletmiştir. Ketu genellikle fark ettirmeden, sessiz çalışan bir klima gibidir. İdeal hava koşullarını yaşamın bir parçası sandırtabilir. Ancak klima bozulduğunda ne büyük bir nimete sahip olduğumuzu fark edebiliriz. Bu yüzden tüm manevi öğretiler ve dinler şükretmenin öneminden bahseder. Şükretmek Ketu'yu dindirir. 


Ketu'nun olumlu veya olumsuz oluşunu değerlendirmek biraz güçtür. Bu iki kelimeyi kullanmaktan da genellikle imtina ederim ama genellikle de olumlu mu, olumsuz mu diye çok da soru alırım. Aldırmadığınız bir şeyin gerçekleşmiyor olması çevreniz için olumsuz gibi değerlendirilse de sizin için olumsuz olmayabilir. Örneğin 7.evdeki Ketu, evlilik ihtimallerini azaltabilir. Bu duruma ebeveynleriniz çok takılabilir ama sizin zaten evlenme motivasyonunuz yoksa bunu olumsuz olarak değerlendirmek de uygunsuz olabilir. Ayrıca bazı şeylerin gerçekleşmemesi ilk anlarda 'olumsuz' gibi olsa da uzun vadede 'iyi ki olmamış' diyebileceğiniz 'olumlu' bir yöne de evrilebilir. Evlilik örneğinde devam edersek, evlenmemiş olmanız sizi evliliğin sebep olabileceği büyük dertlerden koruyor da olabilir.  Bu yüzden samimi ve yerli yerinde çabaların karşılığını hemen almıyor olmayı hayra, korunuyor olduğunuza yormaya fayda vardır.  


Ketu'nun olumsuz olduğunu hayatınızda uzun zamandır ters giden şeyler varsa ve bu terslikleri kabullenememe, bunlara kafayı takma, yönteminizi değiştirmeden veya sabredemeden bu ters gidişatı düzeltmeye aşırı ısrar içinde olma halleriniz varsa Ketu olumsuz çalışıyor denebilir. Madde bağımlılıkları, boş işlerle uzun vakit harcama, kolay halledebilecek engelleri bahane ederek fırsatları kullanmama, bedenin veya yaşam alanlarının temizliğine önem vermeme, takıntı ve yoğun kaygılar, birikim yapamama, kötü beslenme veya kötü uyku alışkanlıkları vb durumların varlığında Ketu olumsuz çalışıyor denebilir. 


Gözlemlerime dayanarak tespit ettiğim bazı Ketu etkilerinden de bahsedeceğim.


Ketu, başsız bir beden olduğu için, 'kör' olduğu için yönlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bu yüzden bir evde tek başına duran Ketu genellikle daha zorludur. Ketu'nun yanında (bulunduğu burçta) bir gezegen olması Ketu'ya yön verir.  Bu gezegen Jüpiter'se üstat, alim, çok bilgili kişiler ortaya çıkabilir. Jüpiter, Ketu'nun gözleri kulakları olmuştur. Bu kişi bilgisiyle, adaletiyle toplumda öne çıkabilir. Hocalık, yargıçlık, bilirkişilik, uzmanlıklar sağlar. 


Ketu'nun yanında Mars varsa kişi büyük riskler alabilir. Tehlikeli sporlar, alet veya makine kullanabilir. Mars kuvvetliyse iyi sporcu, mühendis veya asker olabilirler. Mars zayıfsa genellikle gereksiz riskler alan, uzun süre öfkesini içinde taşıyan kişiler olabilirler.


Ketu'nun yanında Satürn olması başarılı dahi olsa kişiyi görev ve sorumluluklarından uzaklaşma, işini, sorumluluklarını beğenmemeye sebep olabilir. Merkür olması ise fazla oyalanmaya veya vakit kaybetmeye itebilirken derin araştırma yapmayı veya akademik çalışmaları destekler. 


Ketu'nun yanında Venüs olması gönül işlerini, lüksü veya parayı umursamamaya; Ay olması ise duyguları yok saymaya, fazla analitik ve eleştirel olmaya sebep olabiliyor. Ketu'nun yanında Güneş olması ise eğer zayıf bir Güneşse kişiyi özgüvensiz veya içe kapanık yapabiliyor. 


Ketu'nun yanında herhangi bir gezegen olması (uzak gezegenleri kale almayınız) doğum haritasında Ketu tarafının Rahu'ya (kuzey ay düğümü) kıyasla daha çok ağır basabileceğine bir başka işarettir.


(Devam edecek) 



Yeşim Arpat

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder