Jüpiter Satürn Kavuşumu

Jüpiter, vedik sistemde 20 Kasım 2020'de Oğlak burcuna girdi. Oğlak burcunu çok hızlı kat edecek olan Jüpiter, 5 Nisan 2021'de Kova burcuna girmiş olacak bile. 14 Eylül 2021'e dek Kova'da kalacak olan Jüpiter, gerileyerek Oğlak burcuna girecek ve 20 Kasım 2021'e dek yaklaşık iki ay kadar daha Oğlak'ta kalacak. Normalde bir burçta 12 ay kadar kalan Jüpiter, Oğlak'ta sadece 6.5 ay kadar kalacak.


Jüpiter, Oğlak burcunda düşük durumda kabul edilir. Bu biraz da bakış açısıyla alakalıdır. Jüpiter, Oğlak'ta felsefeyi, fikirleri bir kenara bırakarak iş, ticaret, statü, maddi kazanım odaklı hale gelir. Etik, ahlak, merhamet, rehberlik tarafını azaltabilir. Özellikle Jüpiter'in yönettiği Yay veya Balık burcu yükselene sahipseniz düşük Jüpiter karaciğerle veya bacaklarınızla ilgili problemlere de sebep olabilir. 


Düşük de olsa Jüpiter bulunduğu yere şans getirir. Satürn ve Plüton'a yakınlığı bu ikilinin zorluklarını kısmakta faydalı olacaktır. Jüpiter'in, Oğlak sürecinin bazı aşamalarında zorlanması beklenebilir. Jüpiter, 17 Aralık 2020'de, 5 derece Oğlak burcunda en düşük olduğu noktadadır. Zaten birkaç gün sonra, 21 Aralık'ta da Satürn'le büyük kavuşumu gerçekleşecektir. Ama 22 Aralık 2020 ile 11 Ocak 2021 aralığında güçlü ve başarılı Abhijit yıldız takımında olacağı için düşüklük kısmı kısa süre (20 Kasım-21 Aralık 2020) etkin olacaktır.  Jüpiter düşükken dünyada aşırı iyimserlik, finansal zorluklar, hatalı kararlar, tutuculuk, fanatizm, enerji düşüklüğü artabilir; çocuklarla veya kocalarla stres yaşanabilir. 


Vedik astrolojide düşüklüğün iptali (neecha banga) isimli bir konsept vardır. Buna göre düşük gezegen, kuvvetli bir gezegenle kavuşuyorsa düşüklüğü iptal olur. Yani Jüpiter, Oğlak burcunda düşük olsa da kendi burcunda yani Oğlak burcundaki kuvvetli Satürn sayesinde düşüklüğü iptal olur. Bu konsept hakkında çok farklı görüşler mevcut olsa da düşüklük iptali yücelmek veya şahane sonuçlar vermek durumunda değildir. Neecha banga, ters giden şeyin günün sonunda düzelmesi manasına gelir. Yani düşük gezegen önce bir başarısızlık yaşar ve fakat sonrasında durumu toplar ve önceki zorluğunu bertaraf eder. Bu durumda Jüpiter, özellikle kavuşum günü olan 21 Aralık'a kadar hatalara veya sıkıntılara maruz kalsa da kavuşumu takip eden günlerde tersliklerini düzeltme becerisine kavuşabilir.  


Jüpiter'in düşüklüğünün iptali ancak Satürn'ün yardımıyla mümkündür. Jüpiter, Oğlak burcunda fazla tembel veya uyuşuk olabilir. Bu durumda Satürnyen aktiviteler, yani disiplinli ve düzenli egzersizler tavsiye edilir. 


Jüpiter ve Satürn kavuşumunun özellikle Nadi astrolojisinde özel bir önemi vardır. Bu ikili somutlaştıran, 'gerçekleştiren' özelliktedirler.  Örneğin ikilinin 7.evdeki kavuşumu bir partnerin gerçekleşmesine sebep olabilir. Bu kavuşumun burçlara etkilerinden youtube kanalımdaki bir videodan da takip edebilirsiniz.






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder