Astrolojide Karşılıklı Ağırlama

23 Ekim - 16 Kasım 2020 aralığında vedik sistemde Merkür, Venüs'ün yönettiği Terazi; Venüs de Merkür'ün yönettiği Başak burcunda olacak. Bu durum, Batı astrolojisinin 'karşılıklı ağırlama' ismini verdiği, Vedik astrolojide Parivartana Yoga olarak adlandırılan bir pozisyondur. 


Parivartana, iki gezegen arasında kuvvetli bağlar olması manasına gelir. Normalde Başak burcunda 'düşük' kabul edilen Venüs de Merkür'le parivartana bağı sayesinde kuvvetlenir ve düşüklüğü kaybolur. 


Parivartana yogası ile bağlanan gezegenler adeta kavuşum yapmış gibi davranabilirler. Venüs ve Merkür gibi birbiriyle dost olan iki gezegenin bağı bu iki gezegenin bulunduğu evleri kuvvetlendirir de. Merkür'ün Terazi'deki pozitif manada eğlence, sanat, dostluk seven, samimi yanları da; Venüs'ün Başak'ta yine pozitif manada düzen ve disiplin kuran, servis sunan, alçakgönüllü halleri kuvvetlenir. 


Vedik astroloji özellikle bu iki gezegenin bulunduğu evlerin bu pozitif durumdan fayda sağlayacağını söyler. Yani bu dönemde kişinin doğum haritasında Başak ve Terazi burçlarının bulunduğu evler en avantajlı durumda olacaktır. 


Örneğin vedik Yay yükselenler (veya vedikte Yay burcunda Güneş veya Ay'ın en az birisinin de içinde olduğu 3+ gezegeni bulunanlar) için Başak burcu 10.evlerinde, Terazi de 11.evlerinde olduğu için 10 ve 11. evler avantajlıdır. Yani kariyerlerinde, sorumluluklarında, itibarlarında, yatırımlarında, prestijlerinde başarılı artışlar yaşayabilirler. 


Yine örneğin vedik Oğlak yükselenler (veya vedikte Oğlak burcunda Güneş veya Ay'ın en az birisinin de içinde olduğu 3+ gezegeni olanlar) için 9.ve 10.evler avantaj kazanır. Yani kariyerleri, sınavları, eğitim hayatları, devletle/büyük kurumlarla olan işlerinde başarı sağlayabilirler. 


Başak burçlarının 1 ve 2.evleri avantaj kazanır ve gelir artışı yaşayabilirler. 


Parivartana zor evlerle (6,8,12) bulunuyorsa avantaj kaybolabilir. Bu durumda dikkatli olunmalıdır. 


Örneğin vedik Akrep burçlarının 11 ve 12.evleri etkilendiği için dostlukları zarar görebilir. Riskli yatırımlar yapmaya meyilli olabilirler. Bu dönemde fazla para harcayabilirler. 6 ve 7.evleri etkilenen Koçlar ve 7. ve 8. evleri etkilenen Balıklar ticari veya duygusal partnerleriyle anlaşmazlığa düşebilir. Vedik Teraziler ise ruhsal ve bedensel sağlıklarına dikkat etmeliler. 



Not: Vedik sistem hesabı için Batı sistemini yaklaşık 24° öne almalısınız. Örneğin yükselen burcunuz batı astrolojisinde 10° İkizler ise vedik sistemde 16° Boğa kabul edilir.  


Vedik haritanızı çıkarmak için: 

http://www.astrocevap.com/2018/09/vedik-dogum-haritas-ckarmak-icin.html


Vedik ve batı sistemleri arasındaki farkları öğrenmek için:

http://www.astrocevap.com/2019/10/bat-astrolojisi-mi-vedik-astroloji-mi.html



Yeşim Arpat


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder