Tutulma Zamanlarında Yapılması Gerekenler

Fotoğraf: Mike Mezeul
Tutulmalar gündem değiştiren etkiler olsa da tutulmaların olduğu günlerin daha sakin geçirilmesi tavsiyedir.

Tutulmalar esnasında ışık veren Güneş ve Ay gibi gezegenlerin ışığı kesilir veya azalır. Hayırlı adımları ancak bol ışık varken rahat atabiliriz. Farkındalık yüksektir. Körebe pozisyonunda olmayız. Varsaymamız gerekmez. Her şey nettir. 


Ay tutulması esnasında, adı üstünde Ay, tutulmuştur. Duygularımızı ve zihnimizi yöneten Ay gölgelenmiştir. Duygularımız ve zihnimiz bulanıktır. Ortamdaki gelişmelerin, yeni gündemin gerçeklerinin farkında olsak da ay tutulmasına yakın günlerde duygumuz henüz ortama uyum sağlamamıştır. Bu yüzden de tutulmaya yakın günlerde önemli adımlar atılmaması ve uyum sağlama sürecinin tamamlanması için sakin ve sıradan zamanlar geçirilmesi tavsiyedir. İhtiyaçlarımız isteklerimizin önüne çıkmıştır. Bir işe ihtiyacımız var diye sevmediğimiz bir işe girmiş olabiliriz, örneğin. 

Astrolojide tutulmayla alakalı bekleme süresi olarak tutulmadan 72 saat öncesi ve 72 saat sonrası belirlenmiştir. Vedik astrolojinin muhurta adı verilen gündeme uygun başlangıçlar yapmak için ideal zamanı hesaplayan teknikleri gündem ne olursa olsun tutulmanın 72 saat öncesi ve sonrasını muhakkak kapatır. 

Güneş tutulması esnasında ise hayatımızın kralı, yöneticisi, karar alıcısı, istikrar sağlayıcısı Güneş tutulur. Bu da istikrar sağlayabilen, mantıklı kararlar alabilen tarafımızı gölgeler. Duygular, mantığın önüne geçmiştir. Bu haldeyken de, yani yüreğin sesiyle ilerlerken de istenen sonuçlar alınabilir elbette ve fakat bu gibi zamanlarda başlangıç yapmak herkes için genelgeçer bir tavsiye olamaz. Tutulma etkisi geçtiğinde, istediğimiz şeyin ihtiyaçlarımıza uygun olmadığının farkına vardığımızda 'hangi akla hizmet böyle yapmışım' şeklinde hayıflanabiliriz. 

Tutulmaları seyretmek de, tutulma saatlerinde yiyecek tüketmek de önerilmez. 

Yapılmaması gerekenleri anladık. Peki tutulma zamanlarında ne yapalım?

Ay tutulması zamanlarında kurtulmak, vazgeçmek, bırakmak istediklerimize dair derin düşünebiliriz. Kullanmadığımız eşyaları evden çıkarmak, dolap temizliği yapmak da önerilir.

Güneş tutulması zamanlarında ise hayatımıza katmak istediklerimizi düşünüp bunların resmini çizebilir, dileğini tutabiliriz.

Tutulmalarda muhtaçlara yardım etmek de önerilir. Ay tutulmasında bir canlının müşkülünü azaltmak; Güneş tutulmasında ise arzu ettiği şeyi elde etmesini sağlamak, adım atması için ona destek olmak benzer faydaların bize de dönebileceği manasına gelir.  

Tutulmalar tamamlandıktan hemen sonra banyo yaparak bedeni de yeni sahneye ve şartlara hazırlamak önerilir. 

***

Bu mantıkla 5 Haziran 2020'de Türkiye saati ile 22:00 civarında gerçekleşecek Ay tutulması için kapalı dönem 2 Haziran akşamı başlar ve 8 Haziran akşamına kadar sürer. 

5 Haziran'daki Ay tutulmasını bir ay sonra, 5 Temmuz'da bir başka Ay tutulması takip edeceği için 5 Haziran civarındaki gelişmeler 5 Temmuz'dan sonra geçersiz de kalabilir. 5 Haziran tutulması daha önceki yazılarımda da bahsettiğim üzere düğümlere uzak gerçekleşeceği için gölgeli ve zayıf bir tutulmadır. Kısa ve zayıf etkili olması sebebiyle de uzun vadeli olmasını beklediğimiz kararlara uygun değildir. 


21 Haziran 2020'de Türkiye saati ile 09:40 civarında gerçekleşecek Güneş tutulması için kapalı dönem 18 Haziran sabahı başlar ve 24 Haziran sabahına kadar sürer. 

5 Temmuz 2020'de Türkiye saati ile 07:45 civarında gerçekleşecek Ay tutulması için kapalı dönem 2 Temmuz sabahı başlar ve 8 Temmuz sabahına kadar sürer. 5 Temmuz'daki Ay tutulması da düğümlere uzak ve gölgeli bir tutulma olduğu için dolunaydan daha fazla etkili olsa da tam/parçalı bir tutulma kadar etkili değildir. 

2020 yazı tutulmaları arasında 21 Haziran 2020 Güneş tutulması en kuvvetlisidir. 






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder