5 Haziran 2020 Ay Tutulması


5 Haziran 2020'de Türkiye saati ile akşam saat 22 civarlarında batı astrolojisine göre 15° Yay; vedik sistemde 21°Akrep burcunda Jyestha nakşatrasında Ay Tutulması yaşayacağız. 

Bu ay tutulması, son 18 aydır (batı) Yengeç/Oğlak aksında yaşanan tutulmaların sonuna yaklaştığımızın ve önümüzdeki 18 aylık süreçte İkizler/Yay aksında yaşayacağımız tutulmaların ilkidir. 

Ay tutulmaları hızlı sonuç verirler. Güneş tutulmaları gibi aylar/yıllar sürebilen gelişmeleri yoktur zira Ay tutulması zaten bir sürecin netleşmesi manasına gelir. Genellikle tutulma günleri ve onu takip eden bir ay boyunca sonuç verirler. 

5 Haziran 2020'de yaşayacağımız olan ay tutulması parçalı ve gölgelidir. Düğümlere neredeyse 17° kadar uzak gerçekleşecektir. Bu yüzden zayıf bir tutulmadır. Yine de zayıf da olsa bir tutulma olduğu için herhangi bir dolunaydan daha kuvvetlidir. Doğum haritasında herhangi bir gezegene yakın gerçekleşmesi durumunda sonuç verebilir. 

Tutulmanın gerçekleşeceği Jyestha nakşatrasının öz enerjisi (şakti) 'savaşma cesareti göstermek; itiraz etmek, fethetmek, savaşarak yenmek' tir. 

Jyestha nakşatrasının mitolojik tanrısı Indra'dır. Indra savaş tanrısıdır. Resimdeki gibi filinin üzerinde savaşa giderken ya da tören alanlarında gösterilir. Orijinal vedalarda savaş arabaları süren bir şövalye olarak anlatılır.  

Jyestha'nın zihindeki niyeti saldırmakken, gerçekleşen / eline geçen savunmaktır. Bu manada kolay kazanacağını düşünerek yüksek cürette bulunulurken büyük bir rakiple karşılaşmaktır. 

Dünyadaki protestoların ve şiddetli çekişmelerin sürdüğünü de düşünürsek Haziran ayında bu konularda büyük gelişmeler beklenebilir. Sert müdahalelerle isyanlar bastırılabilir veya uluslararası arenalarda başka çatışmalar da beklenebilir. 

Tutulmaya (vedik) Boğa burcunda Rohini nakşatrasında gerileyen Venüs ve Mars karesi de eşlik ettiği için finansal enstrümanlarla ilgili kaotik birkaç gün yaşanabilir. 

Kişisel manada Jyestha tutulması kendi hayatlarımızda bizi büyük mücadelelerin sonuçlarına yaklaştığımızı gösterir. Nakşatraların kendilerini anlamamızı yarayan mitolojik hikayeleri bu manada ders niteliğindedir. Jyestha'nın tanrısı Indra, hocalarına, gurularına küstahlık yaptığı için büyük ceza almıştır. Bu süreçte 'ben herşeyi herkesten daha iyi bilirim' ya da 'nasılsa rahatlıkla kazanırım' düşüncesine kapılmamakta fayda vardır zira rakiplerimiz sandığımız kadar zayıf değildir. Jyestha'nın kazanmasını sağlayan şey alçakgönüllülüktür. Kıdemli, saygın kişilerden gecikmiş destekleri görmemiz de mümkündür. 

Vedik kültürdeki Indra, Yunan mitolojisindeki Antares'i andırır. Bu tutulma da zaten batı astrolojisine göre yaklaşık 10° Yay burcunda bulunan Antares sabit yıldızına yakın gerçekleşecektir. Antares de savaş tanrısıdır. 

Tutulmaların 72 saat öncesinden 72 saat sonrasına kadar olan 6 günlük sürede mühim adımlar atılmaması, bu aralıkta yaşanan gelişmelere aklı selim yaklaşabilmek adına biraz süre tanınması önerilir. 


Yeşim Arpat



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder