21 Haziran 2020 Güneş Tutulması

21 Haziran 2020'da Türkiye saati ile 06:45'te başlayan, 09:40'ta netleşen ve 12:34'te tamamlanan bir Güneş tutulması yaşayacağız.

Tutulmaların izlendiği coğrafi bölgelerin tutulmalardan daha çok etkilendiği söylenir. Bu tutulmanın gölgesi Orta-batı Afrika'dan başlayacak, Ortadoğu ve Güneydoğu Avrupa'yı kapsayacak ve sonra Asya'nın güneyinden devam ederek Avustralya'da sonlanacak. Tam tutulmanın olduğu bölge ise Hindistan'ın kuzeyinde, Nepal ve Çin sınırında olacak.

21 Haziran 2020 tutulması halkalı bir güneş tutulmasıdır (annular eclipse). Yani Dünya'dan bakıldığında Ay'ın Güneş'i ortaladığı ve fakat tam kapatmaya yetmediği ve Güneş'in ışıklarının Ay'ın diskinin etrafından adeta bir ışıklı halka gibi görüleceği türdendir. Halkalı tutulma ne tam ne de parçalı bir tutulmadır. İkisinin arasındadır. Güneş tam kapanmadığı için varlığı hala hissedilebilir.

Güneş tutulması esnasında hayatımızın kralı, yöneticisi, karar alıcısı, istikrar sağlayıcısı Güneş'in etkisi azalır. Bu da istikrar sağlayabilen, mantıklı kararlar alabilen tarafımızı gölgeler. Ay'ın egemenliğindeki duygular, mantığın önüne geçmiştir. Bu haldeyken de, yani yüreğin sesiyle ilerlerken de istenen sonuçlar alınabilir elbette ve fakat bu gibi zamanlarda başlangıç yapmak herkes için genelgeçer bir tavsiye olamaz. Tutulma etkisi geçtiğinde, istediğimiz şeyin ihtiyaçlarımıza uygun olmadığının farkına vardığımızda 'hangi akla hizmet böyle yapmışım' şeklinde hayıflanabiliriz.

Tutulma saatinden 72 saat öncesinden 72 saat sonrasına kadar önemli kararlar verilmesi duygusal kararlar olabilmesi sebebiyle önerilmez. Bu durumda 18 Haziran sabahından 24 Haziran sabahına kadar normalden daha fazla duygusal veya mantık dışı kararlar alma meylimiz vardır. Etrafımızda gelişen olaylar da keza mantıksız gelebilir.

Güneş tutulmalarının etki sürelerine dair linkteki yazımı okuyabilirsiniz. 

21 Haziran Güneş tutulması batı astrolojisine göre 0° Yengeç, vedik sisteme göre 6° İkizler burcunda, Mrigasira nakşatrasında gerçekleşiyor.

Mrigasira nakşatrasındaki Güneş tutulması, önümüzdeki altı ay boyunca kafa karışıklığına, sık fikir değiştirmeye, çok soru sormaya ama cevap bulamamaya, devamlı bir arayış içinde olmaya, ikna edilememeye işaret eder. Dünyada birçok belirsizliğin olduğu bu ortamda birbiriyle çelişen, devamlı sil baştan düzenlenen bilgi ve kurallarla yaşayacağımız, her şey çok bariz olsa bile kendi kendimizi ikna etmekte zorlanacağımız manasına gelir.

Mrigasira ormanların, bahçelerin, bitkilerin, seyahatlerin, romantik müzik ve edebiyatın, tekstilin, navigasyon cihazlarının sembol nakşatrasıdır.

Bu dönemde bitki örtüsüne zarar veren, orman yangını, sel, erozyon gibi hadiseler artabilir. Müzik, edebiyat ve tekstil sektöründe şaşırtıcı gelişmeler yaşanabilir. Navigasyon cihazlarında teknolojik gelişmeler yaşanabilir. İş dünyasının satış, pazarlama, iletişim, reklam alanlarında büyük dönüşümler beklenebilir. 

Kendi özel hayatımızda tutulmanın gerçekleşeceği evlerle alakalı konuların dışında koleksiyonlara, hobilere ilgimiz artabilir. Cesaretimizin gelgitli olması beklenebilir. Atmak istediğimiz adıma dair binlerce bilgi topladıktan sonra adımı atmaya ürkmek de olasıdır. Yani pratiğe dökme yerine hakkında düşünme bölgesinde ziyadesiyle uzun kalabiliriz. Aynı anda farklı işlerle ilgilenebiliriz. Yan iş yapabiliriz.


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder