Merkür, Venüs, Jüpiter ve Satürn Gerilemesi

Vedik astrolojide, hangi gezegen gerilerse gerilesin, gerilediği dönemlerde kat ettiği derecelerin tam karşıt burçlarını, evlerini ve nakşatralarını büyük etkilediği teorisi vardır. Bu teoriden kanalımdaki bir videoda da bahsetmiştim. 

Vedik astroloji de dahil olmak üzere tüm astroloji ekollerine bol teori vardır. Bu teorileri yaşam tecrübelerimizle desteklendiğini gördüğümüzde bir tahmin veya yorum aracı olarak benimseyebiliriz. 



Gerileyen gezegenlerin bulundukları evi adeta 'unutup' karşı eve 'odaklandıkları' teorisinin doğum haritaları üzerinde geçerli seviyede etkin olduğuna araştırmalarım sonucunda ikna oldum. İçinden geçtiğimiz dönem global anlamda çok nadir yaşanan bir dönem olduğu için benzer dönemleriyle kıyasa az müsait olsa da bu teoriyi toplumsal düzeyde test etmek için ideal bir zamandır da. 



Bu teori gerilemelerin yaşandığı burçlarla, evlerle, nakşatralarla alakalı hiçbir etki yaşanmaz manasına gelmemelidir. Gezegenin mevcut yerindeki odağı azalmış ve fakat ilgisi karşı tarafa kaymıştır gibi düşünülmelidir. Bu da mevcut yerini haliyle sıkıntıya sokabilmektedir. Bu yazımda 




Satürn Gerilemesi
11 Mayıs - 29 Eylül 2020 aralığında Satürn gerilemeye başlayacak. 
Vedik sistemde Satürn, Oğlak burcunun 7°49' sinden 1°11' sine kadar gerileyecek. 

Uttara Ashadha nakşatrasında gerileyecek olan Satürn, büyük kurumlarda, yönetim, idare işlerinde aksaklıklara sebep olabilir. 

11 Mayıs - 6 Ağustos aralığında Satürn'ün tam karşıt nakşatrası Pushya olacak.
Gıda ve eğitim alanlarında zorlu süreçlere işaret eder. Bu alanlarda katı kurallar getirilebilir. 

Bazı gıdaların üretim veya tedarikinde sıkıntılar yaşanabilir. Okulların işleyişinde yeni disiplinler, sınav uygulamalarında değişiklikler gelebilir. Okul kayıtları veya sınav sistemlerinde sıkıntılar baş gösterebilir. Satürn'ün 2005-2006 yıllarında Pushya nakşatrasında olduğu dönemde Türkiye'de liselerin eğitim süresi 4 yıla çıkarılmış ve bazı liseler kapatılarak anadolu liselerine eklenmiş. 

Ayrıca milliyetçilik ve milli korumacılık artabilir.

Satürn'ün gerilemesinin 6 Ağustos - 29 Eylül aralığında tam karşıt nakşatrası Punarvasu olacak. Bu sürecin çoğunda Jüpiter de Punarvasu'yu etkileyeceği için ikisinin etkisini beraber (aşağıda) değerlendirmekte fayda vardır.


Jüpiter Gerilemesi
14 Mayıs - 13 Eylül 2020 aralığında Jüpiter gerilemeye başlayacak.
Vedik sistemde Jüpiter, Oğlak burcunun 3°06' sinden Yay burcunun 23°15' ine kadar gerileyecek.

14 Mayıs - 26 Temmuz aralığında Uttara Ashadha nakşatrasında gerilerken büyük kurumlarda, yönetim, idare işlerinde aksaklıklara sebep olabilir. 

26 Temmuz - 13 Eylül aralığında Purva Ashadha nakşatrasında gerilerken uluslararası ilişkilerde ve seyahatlerde sıkıntılar çıkabilir. Mahkumların korona izni sona erebilir. 

Bu süreçte Jüpiter'in karşıt nakşatrası Punarvasu olacak.

Esnafları, ithalat/ihracatı, turizm, emlak ve seyahat sektörünü belirten Punarvasu'yu Jüpiter'in tek başına etkileyeceği 14 Mayıs - 6 Ağustos dönemi, ticaret hayatının yeniden ve fakat tamir niteliğinde canlanacağına işaret eder. 

Tamir niteliğinde dememin sebebi Punarvasu'nın doğası gereği eskiyi canlandırma, tamir etme veya tekrar etme içeren Punarvasu, ticari anlaşmaların, seyahat planlarının, gayrimenkul satışlarıyla ilgili kanun ve kuralların Mayıs-Temmuz döneminde sıklıkla değişebileceğine de işarettir.

6 Ağustos-13 Eylül aralığında Punarvasu nakşatrasında Satürn ve Jüpiter'in beraber etkisiyle Mayıs-Temmuz dönemine nazaran daha yerli yerinde, disiplinli ve uzun vade etkili sonuçlara ulaşabiliriz.


Venüs Gerilemesi
13 Mayıs - 25 Haziran 2020 aralığında Venüs gerilemeye başlayacak. 
Vedik sistemde Venüs, Boğa burcunun 27°42' sinden 11°11' sine kadar gerileyecek. 

13 Mayıs - 8 Haziran döneminde Venüs'ün karşıt nakşatrasında Jyestha olacak. 

Otorite konumundaki kişileri, devlet kurumlarını ve yaşlı (kıdemli) kişileri gösteren Jyestha nakşatrasının etkin olduğu dönemde otorite konumundaki kişi ve kurumların streslerinin azaldığını görebiliriz. Özellikle uzundur evlerine kapanmış ileri yaştaki nüfusun karantina süreci de sonlanabilir. 

8 - 25 Haziran döneminde Venüs'ün karşıt nakşatrasında Anuradha olacak. 

Venüs'ün gerilemesini tamamlayacağı 25 Haziran civarında Venüs, sosyalliğiyle bilinen Anuradha'nın 3.ayağında olacak. 14-25 Haziran döneminde sosyal yaşamdaki kısıtlamalar, toplu etkinliklerdeki tedbirler de gevşetilebilir. 


Merkür Gerilemesi
18 Haziran - 12 Temmuz 2020 aralığında Merkür gerilemeye başlayacak.
Vedik sistemde Merkür, İkizler burcunun 20°37' sinden 11°21' sine kadar gerileyecek.

5 - 12 Temmuz döneminde gerileyen Merkür'ün karşıt nakşatrasında Mula olacak.
26 Aralık 2019'daki Mula yaşanan güneş tutulmasına çok yakın bir noktayı etkiliyor olacak.
Tıbbi ve bilimsel araştırmaları ve hatta aşıları da yöneten Mula'yı etkileyen Merkür'ün bu süreçte tıp, biyoloji alanlarında yeni bir uygulamayı tetiklemesi mümkündür.



Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum: