Akshaya Tritiya 2020

Foto: Almos Bechtold 
Vedik kültürde Güneş'in ve Ay'ın beraber yüceldiği günün özel bir manası vardır. Akshaya Tritiya ismi verilen bu gün, her sene vedik sistemde Koç yeniayını takip eden 3.günde gerçekleşir. Bu gün, Güneş, Koç burcunda, Ay da Boğa burcunda yücelmiştir. 



2020 yılında da Türkiye saati ile 25 Nisan sabah 09:30 gibi başlayıp 26 Nisan sabah 10:50'ye kadar devam edecek olan süre Akshaya Tritiya zamanıdır. 

Akshaya Tritiya zamanı başlanan işlerin köklü ve kalıcı olacağına inanılır. Zira ışık veren gezegenler (Güneş ve Ay) parlaktır ve güçlüdür. 

Bizim kültürümüzde hıdırellezi andıran şekillerde kutlanan Akshaya Tritiya zamanı başlayacak somut bir işimiz olmasa bile ritüellerle kalıcı olmasını istediğimiz aktivitelere sembolik olarak başlanabilir. Bir bitki, ağaç ekmek köklü ve bereketli faaliyetlerim olsun manasına gelebilir. Bir kenara az da olsa para koymak, bir kenarda her daim param olsun manasına gelebilir. Mayalı yiyecekler pişirmek, zamanla çoğalan kısmet manasına gelir.  Bugün sevgiliye, sevdiklerimize güzel mesajlar yazmak sevgiyi, muhabbeti de çoğaltır manasına gelir. Sevgili yoksa bile varmışçasına yazılabilir. 


Bu seneki Akshaya Tritiya zamanı Venüs de Boğa burcunda, kendi burcunda ve güçlüdür. Bu da başlangıçlardaki muhabbeti keyfi artırır. 
Mars da Oğlak burcunda yücelmiş olacak. Hız ve enerjiyi artırır. 
Satürn Oğlak burcunda kendi burcunda kalıcılığı artırır. 
Burada sadece Jüpiter pek güçlü değil. Oğlak burcunda düşük olduğu bir burçta ve bu da aşırı iyimserlik katan bir atalet enerjisi olsa da Jüpiter'in Satürn'le beraberliği bu halini en azından nötrleyebilir. 

Yaklaşık 24 saat sürecek olan Akshaya Tritiya sürecini daha da daraltırsak 25 Nisan akşam 19:30'dan geceyarısına kadar olan süre, açıklaması uzun olabilecek (navamsadaki gezegen yerleşimleri) sebeplerden ötürü ritüelleri uygulamak için daha ideal zamanlardır. 








Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder