Nakşatralar 26: Uttara Bhadrapada

Batı astrolojisinde Balık burcunun yaklaşık 27°20 ile Koç burcunun 10°40 derece arasına, vedik sistemde ise Balık burcunun 3°20 ile 16°40 arasına isabet eden kısmı Uttara Bhadrapada yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlarda bilgelik ve esneklik en bariz özelliktir.  

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Satürn'dür. Balık burcunda yer aldığı için Jüpiter de devrededir. Bu kişiler için adeta Satürn ve Jüpiter birleşmiştir. Bu yüzden akılcı bir esneklikleri vardır. İşin hep gerçekçi ve kötümser yanını da muhakkak gözetirler. 

İlk bakışta sade ve sıradan gözükürler. Zekalarını ve yeteneklerini ilk bakışta anlamanız güçtür. Genellikle fiziksel olarak mümkün olduğunca az hareket ederler. Zihinleri bedenlerinden daha aktiftir. Geceleri geç saatlere kadar oturabilirler. Sessiz ve sakin ortamları çok severler. Adeta birer gece bekçisi gibidirler. 

Yazma ve konuşma kabiliyetleri baskındır. Öfkelerini ve memnuniyetsizliklerini kontrol altında tutmayı çok iyi bilirler. Hayatlarının ileri aşamalarında genellikle bir büyük hediyeye veya mirasa sahip olabilirler. 


Her nakşatranın olduğu gibi Uttara Bhadrapada'nın da 4 ayağı vardır. 

1.ayak: Batı sisteminde 27°20 Balık ile 0°40 Koç (vedik sistemde ise 3°20 ile 6°40 Balık) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Güneş'tir. 

Çevrelerinde olumlu ve kuvvetli etki bırakmayı bilirler. Etik anlayışları gelişmiştir. Her nakşatranın ilk ayağı saygıya ve yüksek değerlere daha çok sahiptir. Uttara Bhadrapada'nın bu ayağı da maddiyattan çok saygınlık arar. Bilgisiyle parlamayı, etrafı aydınlatmayı hedefler. 


2.ayak: Batı sisteminde 0°40 ile 4°00 Koç (vedik sistemde ise 6°40 ile 10°00 Balık) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Merkür'dür. 

Çalışkan, zeki ve materyalisttirler. Daha az bilge, daha çok pratiktirler. Hesap ve analizden iyi anlarlar ve bu araçlarla ilerlemeyi tercih ederler. Az konuşurlar, daha içe kapanıktırlar. Perde arkasında olmayı sahneye tercih ederler. 


3.ayak: Batı sisteminde 4°00 ile 7°20 Koç (vedik sistemde ise 10°00 ile 13°20 Balık) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Venüs'tür.  

Açık görüşlü, özgürlükçü ve samimidirler. Her şeyi objektif değerlendirmekte ustadırlar. Becerilerini veya yaptıklarını etrafa göstermek konusunda enerji eksiği veya çekingenlik hissedebilirler. Fazla pasif olabilirler.  


4.ayak: Batı sisteminde 7°20 ile 10°40 Koç (vedik sistemde ise 13°20 ile 16°40 Balık) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Mars'tır.   

Her nakşatranın 4.ayağı daha manevi, mistik ve yardımsever ayağıdır.  Uttara Bhadrapada'nın da bu ayağı mistisizme, okülte, spiritüel konulara, felsefeye ilgi duyabilir. Mars yönetiminde olduğu için ilgilendiği konularda aşırı uçlara savrulabilir. Kafasını karıştırabilir. Enerjisini agresif bir şekilde dışa vurabilir. 

----



Tabii ki her konuda olduğu gibi nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder