Ay Tutulması 10 Ocak 2020

10 Ocak 2020'de TSİ 21:00 sularında vedik sistemde yaklaşık 26° İkizler burcunda, batı astrolojisine göre 20° Yengeç burcunda ay tutulması yaşayacağız.

Bu tutulmaya o esnada Güneş'e yakın duran Merkür, Satürn ve Plüton da, aynı burçtaki Jüpiter de, Ay'a üçgen görünüm yapan Neptün de eşlik edecek. Tutulmaya eşlik eden Satürn ve Plüton gündemin ağır olabileceğine işarettir. Doğum haritanızda batı astrolojisine göre Yengeç veya Oğlak burcunun 17-23° arasında gezegenleriniz varsa tutulmadan en fazla etkilenenlerden olabilirsiniz. 

Ay tutulmaları bir gündemin sona ermesi, bir sırrın, hatanın açığa çıkması, bazı nihai kararların alınması manasına gelir. Doğum haritanızda tutulma hangi evde gerçekleşiyorsa o evle ilgili kararlar, neticeler, hatalar ortaya çıkabilir. Bu yazımda tutulmanın genel etkilerinden bahsedecek olsam da burcunuza göre detayları Ocak 2020 burç yorumları videolarımdan takip edebilirsiniz. 

Punarvasu nakşatrasında (yıldız kümesinde) gerçekleşecek olan bu tutulma gündemin tamir, aslına rücu etme, eve dönme gibi nitelikler taşıdığını gösterir. Yeniden parlamak manasına gelen Punarvasu, parlaklığını, önemini yitirmiş konuların yeniden önem kazanabileceğini; yitirdiğimizi sandığımız bir şeyin yeniden bize dönebileceğini gösterir. Bu muhakkak eski sevgilinin dönmesi, kaybolmuş bir eşyanın bulunması, eski işinize geri dönülmesi manasına gelmez. Eskisinin yerine konabilecek bir yeniliğin fark edilmesi, eski tavırların onarılması gibi düşünülmelidir. Gereksiz yere dolanmalara ve vakit kaybetmeye son vermek ve bir süre özümüze dönmek gibi de düşünülebilir. Satürn ve Plüton'un tutulmaya karşıt etkisi köklü, ciddi, mecburiyet kaynaklı bir tavır değişikliğine işaret edebileceği gibi Neptün'ün yumuşak etkisi bu değişikliği daha rahat ve makul karşılamamıza sebep olabilir. 

Bu tutulmayla beraber seyahat, turizm, akraba ziyaretleri, tadilat, tamirat, inşaat, renovasyon içerikli gündemlerimizi artık tamamlamaya kadar verebiliriz. Yepyeni şeyleri denemek yerine eskiden başarısız olduğumuz bir konuya farklı yaklaşarak, sıfırdan icat etmeden ve fakat mevcut haline yenilikler getirerek gündemimizi tamamlamak isteyebiliriz. 

Punarvasu yıldızının Boğa burcuna ait 2.ayağında gerçekleşen tutulma turizm, seyahat, konaklama tesisleri, restoranlar, gıda, içecek, finans, aile şirketleri, ithalat ve ihracat içerikli işleri gösterdiği için bu sektörlerin bir süredir uğraştığı konular nihayete erebilir. Bu alanlarda çalışıyorsanız sektörünüzde beklenen bir gelişme artık sonuç verebilir.  Örneğin otel, restoran, inşaat yatırımlarına finansman bulunması, seyahat/turizm firmalarının hisse satışları, gıda tüzüklerinin yeniden yazılması, ticaret anlaşmalarının yeniden düzenlenmesi vb konular netlik kazanabilir. 

Ay tutulmaları Güneş tutulmalarına nazaran daha hızlı, genellikle bir ay içinde, sonuç verir zira gündemi zaten mevcuttur, bir yere kadar ilerlemiştir. Bu tutulmanın da 26 Aralık'taki Güneş tutulmasına benzer bir şekilde 7 gezegenle (batı sisteminde 5 adet Oğlak +1 tutulan Yengeç Ay + 1 üçgen yapan balık Neptün) beraber olması bu tutulmanın da hızlı ve büyük sonuçları olabileceğine işarettir. Bu tutulmada Ay, tek başına gezegen yoğunluklarının karşısında durduğu için başkalarının isteklerinin daha baskın olacağını, kendi kararlarımızı bir şekilde başkalarının kararlarından etkilenerek ya da onlara tabi olarak alabileceğimizi gösterir.   

10 Ocak Ay tutulması Kuzey ve Güney Amerika dışında her yerde bir şekilde gözlemlenebilecektir. En iyi Asya'nın güneyinde, Hindistan, Endonezya, Malezya ve Avustralya'da gözlemlenebilecektir. Coğrafi anlamda tutulma gören topraklarda tutulmaya yakın zamanlarda sosyal, siyasal veya doğal bazı kaoslar yaşanabilir. Bu bölgede sel ve yangın felaketleri zaten son birkaç gündür oldukça şiddetli ilermekte.  

Kişisel olarak etkileri açısından Ay tutulması civarındaki günler (7-13 Ocak) kalp ve zihin koordineli çalışamayabileceği için gerekmedikçe mühim adımlar atılmaması, hayatın normal rutininde yaşanması önerilir. 



Yeşim Arpat





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

3 yorum:

  1. Tutulma ikizler burcunda ya, Sondan bir önceki paragrafta boğa burcuyla ilişkilendirilmesini anlayamadım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 27 nakşatranın 4'erden 108 adet ayağı (padası) vardır. Bu padalar nakşatraya detay katar.

      Tutulmanın nakşatrası İkizler'deki Punarvasudur. Punarvasu'nun 2.ayağı Boğa burcuna aittir. Yani tutulma anındaki navamsa haritasında Ay Boğa burcundadır.

      Punarvasu konuları tamirat, tadilat, inşaat, seyahat iken Boğa olması bunların da konularının konaklama, yeme icme, finans, aile içerikli olduğu manasına gelir. Otel tadilatı mesela, inşaatın finansmanı, aile ziyareti icerikli seyahat, vb gibi

      Sil
  2. Tutulma ikizler burcundaysa, Sondan bir önceki paragrafta boğa burcuyla ilişkilendirilmesini anlayamadım?

    YanıtlaSil