Jaimini Astrolojisi ve Ocak 2020'nin Sihiri

Son yıllarda Hindistan'da da yeniden keşfedilen ve fakat klasik vedik astroloji öğretisinin kaynağı olan Parashara'ya ait olmadığı için klasik sayılmayan Jaimini astrolojisi teknik yapısı gereği oldukça basittir.

Jaimini sisteminde burçların birbirlerine görünüm yapma metotu farklıdır. Sabit burçlar ve öncül burçlar birbirlerine görünüm yapabilirler. Sadece komşu sabit burç görünümden hariçtir. Tüm değişken burçlar da birbirleriyle görünüm yapabilir. 

Örneğin sabit olan Boğa burcu, öncül olan Yengeç, Terazi ve Oğlak'a görünüm yapabilir. Boğa, Koç'a komşu olduğu için öncül olmasına rağmen Koç'a görünüm yapamaz. 

Tekrar örneğin Terazi burcu, komşusu olan Akrep dışındaki tüm sabit burçlara, yani Kova, Boğa ve Aslan'a görünüm yapabilir. 

Değişken burçlar olan İkizler, Başak , Yay ve Balık burçları sadece birbirleriyle görünüm yapabilirler. 

Jaimini görünüm mantığı farkı dışında bir de olayların 'gerçekleşmesi' (manifestation) için 3 şeye ihtiyaç duyar. Burcun yöneticisi, Merkür ve Jüpiter. Bu üçü birden bir burcu, bulunduğu burç veya görünümü itibariyle etkiliyorsa o burcun olduğu eve ait konuların kişinin arzu ettiği şekilde gelişme potansiyeli çok yüksektir. İkisi etkiliyorsa fena sayılmaz. Sadece biri ise 'eh işte' durumudur. Hiçbiri etkilemiyorsa konuyla ilgili pek gündem oluşmaz.

Bu anlattıklarımdan ibaret olmadığını özellikle belirtmek istediğim Jaimini'den neden bahsettiğimi anlatmak isterim. 

25 Aralık 2019'dan 13 Ocak 2020'ye dek vedik sistemde Yay burcunda hem Merkür hem de Jüpiter olacak. Jaimini metotunun 'gerçekleştirici' iki gezegeni bir arada. Yay burcunun yöneticisi de Jüpiter ve o da zaten 5 Kasım 2019'dan beri Yay burcundadır. Üç adet gerçekleştirici bir arada olarak öncelikle Yay burcunun arzularını yerine getirmek üzere devrede olacaktır. Bu üçlü gerçekleştirici diğer değişken burçlara da görünüm yaptığı için İkizler, Başak ve Balık burçları da hayallerini kovalamakta şanslı bir döneme girmekteler. Bu adeta bir abrakadabra dönemidir. 

Güneş, yükselen veya herhangi bir gezegeniniz Yay burcunda olmasa bile herkesin haritasında Yay burcu bir konuyu temsil eder. Bu süreçte o konuyla ilgili bir 'gerçekleşme' yaşamanız da olasıdır. Örneğin Akrep yükselenler için Yay burcu 2.evi olan para, maddi güvenlik alanıdır. Maddi arzularını gerçekleştirmek üzere olaylar gelişebilir.

Gerçekleştiricilerin devrede olduğu bu dönemde hayal edilen şeyi dilemek, yazmak, resmini çizmek, bir resim tahtası oluşturmak da sık yapılan ritüellerdendir. Yine de gerçekleştiricilerin haritanızın hangi alanında parladığını bilerek, o alanla ilgili dileklerde bulunmak daha yerinde olabilir. 

Not: Bahsettiğim burçlar ve görünümleri - kesinlikle- vedik sistem üzerinden değerlendirilmelidir. Vedik dereceler, batı astrolojisine göre yaklaşık 24 derece daha öndedir. Vedik astrolojiye göre doğum haritası çıkarmak için tıklayınız



Yeşim Arpat



  
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder