Satürn Oğlak Burcunda (Vedik Astroloji)

Vedik sistemde Satürn, 26 Ocak 2017 ile 21 Haziran 2017 döneminde Yay burcundaydı. Sonra Akrep burcuna geriledi ve 26 Ekim 2017'den itibaren tekrar Yay burcuna girdi. 24 Ocak 2020'den itibaren Yay burcunu tamamen terk ederek Oğlak burcuna giriyor.

Satürn, 29 Nisan 2022'ye kadar Oğlak burcunda kalacak. Daha sonra Kova'ya geçmesine rağmen 12 Temmuz 2022 - 17 Ocak 2023 aralığında gerileyerek tekrar Oğlak burcunda olacak.

Tarihleri daha kolay anlaşılması için sıralı olarak aşağıda da belirttim.


26 Ocak 2017 - 21 Haziran 2017 Satürn Yay burcunda
21 Haziran 2017 - 26 Ekim 2017 Satürn Akrep burcunda
26 Ekim 2017 - 24 Ocak 2020 Satürn Yay burcunda
24 Ocak 2020 - 29 Nisan 2022 Satürn Oğlak burcunda
29 Nisan 2022 - 12 Temmuz 2022 Satürn Kova burcunda
12 Temmuz 2022 - 17 Ocak 2023 Satürn Oğlak burcunda
17 Ocak 2023 - 29 Mart 2025 Satürn Kova burcunda

Satürn'ün kısan, yavaşlatan, ağırlaştıran, yoran bir enerjisi olduğunu biliyoruz. Satürn, transit yaptığı burca ve görünüm yaptığı burçlara ağır enerjisini gönderir. Satürn muhakkak kaybettirmek zorunda değildir. Yaşamımızda işlevini yitirmiş konuları gündemden düşürmek için elimizden çıkarabilir ama yaşam zaten döngülerle doludur ve boşluk kabul etmez. Yerine yenisini koymak adına kayıplara takılmak ve yenileri eklemek adına harekete geçmemek durumu daha da güçleştirebilir.

Satürn, vedik sistemde Oğlak'ta ve Kova'da kendi burcundadır ve iyi çalışır. Bu burçlar özellikle köşe evlerinizde bulunuyorsa (1, 4, 7, 10) Satürn yorsa da emeklerimizi daha doğru bir yönde harcatabileceği için emek, disiplin tarafı daha yoğun olur ve üzerine bir de kaygı, korku, depresyon gibi negatif etkilerini vermeyebilir.

Satürn, vedik sistemde bulunduğu burç 1 sayılacak biçimde kendinden sonraki 3, 7 ve 10.burca görünüm yapar. Yani Satürn Oğlak burcundayken Oğlak, Balık, Yengeç ve Terazi burçlarına görünüm yapacak ve o burçlara ait evleri veya o burçlardaki gezegenleri de etkileyecektir. Doğum haritanızda bu burçlarda gezegenleriniz varsa Satürn'ün o gezegenlerle tam görünüm yaptığı (yaklaşık 3° kadar yaklaştığı) dönemlerde çaba sarf etmeniz gereken zorlu bir süreç yaşamanız olasıdır.

Örneğin 2020 Nisan'da Satürn yaklaşık 7° Oğlak burcundayken 4-10° arasında Oğlak, Balık, Yengeç, Terazi burçlarında gezegenleriniz varsa Satürn etkilerini hissedebilirsiniz.  Yine örneğin Nisan 2021'de Satürn yaklaşık 18° Oğlak burcundayken 15-21° arasında Oğlak, Balık, Yengeç, Terazi burçlarında gezegenleriniz varsa Satürn etkilerini hissedebilirsiniz.

Satürn bir burçtan 2.5 seneye yakın bir sürede geçtiği için sadece Satürn'e has etkiler için aşağıda bir değerlendirme yapmış olsam da bu süreçte Satürn'ün diğer gezegenlerle teması esnasında durumların zorluk/kolaylık seviyeleri de değişebilir.

Vedik burçlara göre Satürn'ün Oğlak geçişinin etkileri özetle şu şekilde gerçekleşir:

Koç burcu: 10, 12, 4, 7 evleri etkileyen Satürn kariyer ve sorumluluk alanlarında çabalarınızı artırır ve bir değişim yaşatabilir. Uzak ülkelere gitmek, taşınmak, mülk/taşıt satın almak, evlenmek, ciddi ilişkiler kurmak konusunda normalden daha çok emek sarf etmeniz gerekebilir.

Boğa burcu: 9, 11, 3, 6 evleri etkileyen Satürn eğitim, öğretim çabalarınızı artırır ve fikirsel bir değişim yaşatabilir. Disiplinli ve düzenli bir yaşam sürmeniz için sağlığınızla ilgilendirebilir. Düzenli, mesaili işlerde başarı verir. İyi para kazanabilirsiniz. Arkadaş çevreniz küçülebilir. Babanızla, öğretmenlerinizle sorunlar yaşayabilirsiniz. Yabancılarla, uluslararası ilişkilerle ilgili işleriniz zaman alabilir.

İkizler burcu: 8, 10, 2, 5 evleri etkileyen Satürn para kazanma biçimlerinizde bir değişim yaşatabilir. Önemli bir iş değişikliği, maddi disiplin gerektiren konularla beraber gündeme gelebilir. Çocuk sahibi olabilirsiniz veya çocuklarınızın hayatıyla yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yaratıcı mesleklerde çalışanlar için farklı ve yorucu gündemler başlayabilir. Keyifli konulara ayıracak vaktiniz olmayabilir. Tazminat, komisyon gibi gelirlerinizde kısıtlamalar olabilir. Mal/miras paylaşımı gibi konularınız varsa çözülmesi süreci oldukça uzayabilir. Satürn'ün 8.ev geçişi partneriniz başta olmak üzere ilişkilerinizde ve ortaklıklarınızda beklenmedik kayıplar yaşamanıza sebep olabilir.

Yengeç burcu: 7, 9, 1, 4 evleri etkilen Satürn ilişkilerinizi ve ticari ortaklıklarınızı disipline sokar. Bu alanlarda ciddiyet ağır basabilir. Zayıflayabilir ve daha disiplinli ve çalışkan yaşayabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işlerinizde avantaj elde edebilir ve gayrimenkul yatırımları yapabilirsiniz. Anneniz ve babanızın, eşinizin sağlıkları veya onların gündemleriyle ilgili sorumluluklarınız artabilir.

Aslan burcu: 6, 8, 12, 3 evleri etkileyen Satürn sağlık ve yaşam düzeninizi disipline sokacaktır. Kötü alışkanlıklarınızı bırakmak, farklı ve daha rutin bir iş temposuna girmek de olasıdır. Uzak ülkelere taşınabilir, oralarla ilgili işler yapabilirsiniz. Kurumsal işinizi bırakıp kendi işinizi yapabilir veya tam tersi kendi işinizi kapatıp görevli olacağınız bir kurumda çalışmaya başlayabilirsiniz.

Başak burcu: 5, 7, 11, 2 evleri etkileyen Satürn sosyal statünüzü ciddiyete kavuşturur. Gönül ilişkilerinizdeki uçucu geçiciliği bıraktırır. Evlendirebilir. Evliliğiniz içindeki sorumluluklarınızı artırabilir. Çocuk sahibi olabilirsiniz. Yetişkin çocuklarınız evden gidebilir. Arkadaş çevrenizi eleyebilir ve daha az ve öz dostla yolunuza devam etmek isteyebilirsiniz. İşiniz etrafındaki sosyalleşmeyi, network kurmayı destekler ve bu sayede emeğinizin karşılığını alabileceğiniz miktarda maddi gelire de kavuşabilirsiniz.

Terazi burcu: 4, 6, 10, 1 evleri etkileyen Satürn ev, mülk sahibi olma konusundaki çabalarınızı artırabilir. Ailenizle ilgili üzerinize düşen sorumlulukları artırır. İşinizdeki meşguliyetleri ve sorumluluk alanlarını artırır. Sağlığınızla daha disiplinli ve düzenli ilgilendirir. Oldukça emek yoğun geçecek bir döneme işarettir.

Akrep burcu: 3, 5, 9, 12 evleri etkileyen Satürn kişisel eforlarınızı, kendinizi daha iyi ve yetkin bir insan yapma yolundaki çabalarınızı artırır. Daha çok öğrenmenizi, daha becerikli ve daha girişimci olmanızı ister. Yaratıcı işlerinizdeki disiplini artırır. Çocuk sahibi olabilirsiniz. Çocuklarınıza disiplin kurmanız gerekebilir. Uzak ülkelerle bağlantılı veya araştırma içerikli işler yapabilirsiniz.

Yay burcu: 2, 4, 8, 11 evleri etkileyen Satürn maddi disipline kavuşturur. Daha düzenli para kazanabilir, kazandıklarınızı daha çok biriktirme eğiliminde olabilirsiniz. Mülk sahibi olmaya yönelik yatırımlar yapabilirsiniz. Tazminat, komisyon gibi gelirlerinizi elde etmekte gecikebilir, miras/mal paylaşımı ile ilgili sürüncemeli durumlar içinde kalabilirsiniz. Arkadaş çevrenizde elemeniz gereken kişiler olacaktır. Ailenizle ilgili özellikle maddi sorumluluklarınız artacaktır.

Oğlak burcu: 1, 3, 7, 10 evleri etkileyen Satürn bedeninizi, ilişkilerinizi ve işinizi disiplin altına almak isteyecektir. Bu süreçte ilişkinize de işinize de bedeninize de çok çaba sarf etmeniz gerekebilir ama çabalarınızın karşılığını da günün sonunda alabilirsiniz. Evlilik ve kariyer yükselişleri mümkündür ve fakat çabasız olmayacağının, zaman zaman bu konularda sıkı testlere tabi olacağınızın ve sürecin sandığınızdan daha uzun sürebileceğinin altını da özellikle çizmeliyiz.

Kova burcu: 12, 2, 6, 9 evleri etkileyen Satürn sağlığınıza ve özellikle beslenmenize dikkat etmenizi isteyecektir. Diyet, spor rutini geliştimenizi ister. Borçlarınız varsa bunları geri ödemek için çabanız artacaktır. Bu amaçla daha çok para kazanmak veya daha çok biriktirmeniz icap edecektir. Uzak ülkelerdeki işleriniz için avantajlı olabilen Satürn zorluklarını 2021 yılında çoğaltabilir.

Balık burcu: 11, 1, 5, 8 evleri etkileyen Satürn iş çevrenizi genişletirken sosyal çevrenizi daraltabilir. İşe dönük yaratıcı fikirlerinizi desteklerken eğlencesine yaptığınız işleri azaltabilir. Kendi emeğinizle elde ettiğiniz kazancınızı artırırken eşinizin, partnerinizin kazançlarını kısabilir. Tazminat, komisyon, miras, nafaka vb gelirlerinizi elde etmenizi zorlaştırabilir. Bedeninizi daha çok kullanmanız gerekir. Bu yüzden spor yapmanız da gerekebilir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder