Yanık Jüpiter

14 Aralık 2019'dan 10 Ocak 2020'ye dek Jüpiter Güneş'e yakın olacağı için yanık olacak. Yanık gezegenlerin kendilerine has özellikleri, vaatleri eksilebilir. Jüpiter yanıkken aşırı iyimser ve bildiklerimize aşırı güveniyor olabiliriz. Bu iyimserlik bize kendimizi harika da hissettirebilir ama daha sonra gerçeklerle yüzleştiğimiz zamanlar geldiğinde duygusal olarak ağırlaşabiliriz.  

Yine de bu seferki yanıklık çok da dert olan cinsten değildir. Bunun ilk sebebi şu ki Jüpiterle Güneş dost gezegenlerdir. Güneş dost olduğu gezegeni çok da yakmaz. İkinci sebebi Jüpiter'in de vedik sistemde Yay burcunda, kendi burcunda olması onu çok kuvvetli yapar. Jüpiter'in de ateş grubu bir burçta olması onu yanmalara karşı dirayetli yapar. 

Daha önce başka gezegen yanıklıkları için de hep yazdım. Yanıklık yaratan bir kavuşum olduğunda geride (daha erken derecelerde olan) gezegenin doğası diğerine göre daha baskın olur. Güneş'le Jüpiter tam kavuşum yapacağı 27 Aralık'a dek Güneş, Jüpiter'e göre daha geride olduğu için Jüpiter Güneşleşir. Yani bilge adam kendini kral hissediyordur. 27 Aralık'a dek fazla doğrucu, normalden fazla ukala, bilgimizle, tecrübemizle fazlasıyla böbürlenen, 'her şeyin en iyisini ben biliyorum' gibi hissettiğimiz, kendimizi çok akıllı sandığımız ve kolay hüküm verdiğimiz bir tarafta durabiliriz. 

27 Aralık'tan itibaren Jüpiter, Güneş'e göre daha geride olduğu için Güneş, Jüpiterleşir. Bu sefer de kral kendini bilge hisseder. Yani hayatımızı bilgili, prensipli, derin düşünceli ve daha ahlaklı yönetiriz. İlk kısmına nazaran yanıklığın bu ikinci kısmı daha düşük bir egoyla ilerler. Yine de bazen bazı konularda prensiplerimizin dışına çıkmamız gerekebilir. Bu gibi durumlarda Güneş'ten ilerdeki yanık Jüpiter esneyememekten ötürü zarar görebilir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder