Satürn Uttara Ashadha Nakşatrasında

Karmanın ve çabanın gezegeni Satürn, 26 Aralık 2019'da; 
27 Kasım 2018'den beri yer aldığı Purva Ashadha yıldız kümesinden (nakşatrasından) çıkarak 
22 Ocak 2021'e dek Uttara Ashadha kümesinde olacak.

Uttara Ashadha nakşatrası vedik sistemde 26°40' Yay burcundan 10°00' Oğlak burcuna kadar olan bölgededir. Bu bölge, batı astrolojisinde 22°40' Oğlak burcu ile 6°00' Kova burcu arasında uzanır. 

Satürn'ün Uttara Ashadha'ya geçişi 26 Aralık 2019 Güneş tutulmasıyla beraber gerçekleşti. Neredeyse 2019 boyunca Satürn'e kavuşum yapan Ketu da Satürn'ün başka bir nakşatraya geçmesiyle beraber Satürn'le yollarını ayırdı. Bu da Satürn'ün yormanın yanı sıra hak edileni vermek görevini yerine getirmesini artık daha mümkün kılmaktadır.  

Uttara Ashadha'nın enerjisi (shakti) ya da kendine has avantajı 'yılmaz zafer' enerjisidir. Satürn'ün buradan geçişi profesyonel olmayı, gerekenleri yapmayı ve vazgeçmeden devam etmeyi destekler. Karmik Satürn bu noktalardan geçerken gerçekten hak edileni verme eğilimindedir ve bu aralar gelen başarılar geçmiş hak edişlerden kaynaklandığı için ana özel çabasızlık kişiyi şaşırtabilir. Yani bu adeta onca sene uğraşılıp sonuçsuz kalan şeylerin belki de artık vazgeçilmek üzereyken birdenbire sonuç vermeye başlamasına benzer. Onca yıllık uğraş aslında bir banka hesabında birikmişti. Birikiminizi faiziyle çekme zamanı ancak gelmiştir. 

Uttara Ashadha'dan önce gelen Purva Ashadha'da (27 Kasım 2018 - 26 Aralık 2019) mücadele başlamıştı. Mücadele için yoldaşlıklar, ortaklıklar kuruldu. Uttara Ashadha'da ise (26 Aralık 2019 - 22 Ocak 2021) ortakların da desteğiyle iyi mücadele edenin kazandığı savaşın sonucu belirlenir. 

Uttara Ashadha nakşatrasının yöneticisi Güneş'tir. Bu da gerçekleştirmek istenilenler konusunda kişiye cesaret ve işlerini iyi idare etme becerisi verir. Nakşatranın sembolü filin sivri ve uzun çengelli dişleridir. Filler ulaşmak istedikleri yerin önündeki engelleri bu dişleriyle kenara çekerler. Bazen de engelleri dişleriyle parçalayarak ufaltırlar. Fil örneğindeki gibi ağır da olsa sağlam ve inatçı adımlarla ilerlenmiştir. 

Satürn bir nakşatrada bir seneye yakın kaldığı için dönemin diğer etkileriyle farklı değerlendileceği zamanlar olabilir ve fakat bu bir senelik etkinin genel manası ter dökülenin hasadını toplamak şeklindedir. Bu esnada mücadelemizde yanımızda olmuş, bize destek olmuş kişilerle işimizin bittiği düşüncesiyle hareket edilmemesi, onlara vefalı davranılması da tavsiyedir. 



Yeşim Arpat



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder