Sade Sati Dönemi- 2

Sade Sati yazı serisinin ilk kısmında 7.5 sene süren Sade Sati dönemi kişinin içinde bulunduğu daşaya veya zamanın transitlerine göre farklılık gösterebilir, demiştim.  Bu yazımda da dönemin enerjileri hakkındaki detayları artıracağım.  

Sade Sati burcuna göre 3 fazdan oluşur. İlk faz, transit Satürn'ün natal Ay'ın burcundan bir önceki burçta, yani 12. evinde olduğu dönemdir. 

Vedik astrolojide Satürn kendi bulunduğu burç/ev 1 sayılmak suretiyle 3, 7, 10. burçlara/evlere görünüm yapar. Yazıda kolay ifade adına yazının geri kalanını bütün ev/burç sistemi üzerinden anlatacağım ve 'ev' şeklinde ifade edeceğim. Ay'ınızın bulunduğu burcu yükselen burç kabul ettiğinizde transit Satürn, 12.evdeyken, 2.evinize, 6.evinize ve 9.evinize görünüm yapar. 

Yani Sade Satinin ilk fazında kişi 12, 2, 6, 9 evlerin özellikleriyle alakalı gündemler yaşar. 
Kişi içine kapanabilir, depresif olabilir, (12), hastalıklarla uğraşabilir, hastalara bakabilir (6 veya 12), uzaklara gidebilir (9 veya 12), maddi sıkıntı yaşayabilir (2), babasıyla sorunlar yaşayabilir (9), eğitim hayatında zorlanmalar yaşayabilir (9), İlk faz sona ermeye yakın öyle ya da böyle bu sıkıntılarını aşmış olur. İlk faz, kişinin geri çekilme dönemidir. Geri çekilip olanı biteni sindirme dönemidir. 

İkinci fazda ise kişi 1, 3, 7, 10 evlerin özellikleriyle alakalı gündemler yaşar. Özellikle 3. ev aslında Satürn'ün de kendi özelliklerini daha rahat ortaya koyduğu, cesur olduğu bir evdir. Kişi artık geri çekilme dönemini kapamış ve yaşamıyla yüzleşmeye başlamıştır. Bu fazda kişi çalışkan olabilir, bedenine iyi bakabilir (1), cesaret etmeye hazırdır (3), ikili ilişkileri yıpranmıştır (7), ilişkilerine ciddiyet hakimdir (7) , kariyeriyle/sorumluluklarıyla ilgili ciddi kararlarla karşı karşıyadır (10). 

Üçüncü fazda ise kişi 2, 4, 8, 11.evlerin özellikleriyle alakalı gündemler yaşar. Özellikle 11.ev aslında Satürn'ün hayal gerçekleştirme adına arzularını destekler. Kişi artık bıraktıklarını bırakmış, geride kalanlarla kendine yeni bir düzen kurmaya başlamıştır. Bu fazda kişinin maddi sıkıntıları veya ailesiyle ilgili sorumlulukları artmış olabilir (2 veya 4), işe yaramayanı bırakması, arınması gerekir (8), yeni arzu ve hedeflerine ilerlemektedir (11). 


Bu fazların kişiye hissettirdikleri, Ay burcunuzun ne olduğuna göre oralardan geçen Satürn'ün ne kuvvette olduğuna göre değişir. Kısaca notlayacak olursak yandaki tabloyu Vedik ay burcunuza göre referans olarak alabilirsiniz. (Vedik ay burcunuz batı sistemindekiden yaklaşık olarak 24 derece geridedir )


Fazlar ve burçları detaylarına da girdiğimize göre serinin bir sonraki yazısında yıldız (nakşatra) detaylarındaki etki/his farklarına değineceğim. 



Yazının 3.kısmındaki devamı için tıklayınız. 












Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. Ben bu yazıyı kaçırmışım galiba :) Ayım oğlak ama natalda da retro satürnle kavuşuyor. Umarım rahat geçer...

    YanıtlaSil
  2. Bio da tevellud yazmiyor direk bogaz icine 1994 yaziyor

    YanıtlaSil