Neptün 2.Evde


wasting money ile ilgili görsel sonucuNeptün kişinin bir türlü bağ kuramadığı, ait hissedemediği, birleşemediği konuları gösterir. Bu bağ kuramamak kişinin yaptığı veya yapmadığı bir şeyle de alakalı değildir. Ne olursa olsun kişi Neptün’ün yerleştiği eve dair tam bir aidiyet hissi geliştiremez. Bu his gelişmediğinde kişi Neptün’ün tam karşısındaki evle alakalı konularda daha anlamlı bağlar kurmak, ona ait hissetmek üzere harekete geçer. Neptün’ün yerleştiği eve dair somut gelişmeler ancak kişi karşıt evi geliştirdikçe ve manevi olarak olgunlaştıkça mümkün olur. Bazen de Neptün, kişiyi aşırı bağlayarak ve hatta çok sıkı bağlamaktan boğarak kişiyi konudan uzaklaşmak zorunda bırakır. 

Neptün’ü 2. evinde yerleşmiş olan kişilerin parayla bağları genellikle zayıftır. Para kazanmaya ve harcamaya dair attıkları adımlar pek mantıklı olmayabilir. Harcamalarına dikkat etmek, bir bütçeye uymak çok da becerebildikleri şeyler değildir. Limitli parasını kirasını ve temel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik kullanmak yerine pahalı bir tatile harcayabilir. Bu durum parasız kalacakları anlamına gelmez. Çok paraları olsa bile ne kadar parası olduğunu bilmeyen ve bunu da önemsemeyen kişiler olurlar. Kişinin parayla bağının zayıflığı yüzünden emeğini de olması gerektiğinin altında fiyatlayabilir.

Mars’la görünüm yapan bir Neptün’e sahiplerse paraya vermedikleri önemin kurbanı da olabilirler. Yani dolandırılabilirler. Bu durum kötüymüş gibi algılansa da parayla sınanıyorlarmış gibi gelmez. Parayla bağları zayıf olduğu için parasız kalmaları da onlar için kabus sayılmaz. Bu yerleşim kişinin illegal yollardan para kazanması anlamına da gelebilir.

2.evdeki Neptün hangi gezegenden görünüm alıyorsa o gezegene dair harcamalar da artabilir. Venüs’ün baktığı Neptün’ün harcamaları daha çok lükse, mücevhere, konfora yönelik olurken Merkür’ün baktığı Neptün’ün harcamaları kitaplara, şans oyunlarına; Jüpiter’in baktığı Neptün’ün harcamaları da seyahate, eğitime yönelik artar. Jüpiter’in ve Venüs’ün baktığı Neptün’ün de parayla bağı zayıf olsa bile parayı bol kazanma anlamında kişiyi destekler. Yine de her kimden destek alıyorsa alsın planlı bir bütçe, düzenli bir gelir ve harcama, para biriktirerek emeklilik veya bir yatırım planına uyma gibi konularda sınıfta kalabilirler.

Kişinin kendi emekleriyle kurmaya çalıştığı maddi istikrar ve güvenceye dair hissini anlaşılması güç şekillerde zayıflatan 2.ev Neptün’ü, aslında kişinin somut kazançları yerine manevi kazançlarına, duygusal güvenliğine odaklanmasını istemektedir. Kişi, düzenli maddi gelir aramak yerine manevi güven aramaktan, başkalarının ona maddi anlamda destek olmasından sıkıntı duymamalıdır. Ancak duygusal güveni yakalayan 2.ev Neptün’ü kendi kazançlarında da istikrarı yakalayabilir.

Neptün 2. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Neptün’ün bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Peki bu evde oğlakta kadla kavuşan neptün(retro)? Kad kendi maddi güvencemi oluşturmamı, başkalarından gelen desteği bırakmamı söylüyor ki bu evde ayla kavuşan satürn de var. Tüm kişisellerimle de bağlantısı var neptünün. Acaba neptün konularında bir iş mi yapmalıyım demek bu?

    YanıtlaSil