Kemadruma Yogası: Yalnızım ve Mutluyum


alone and happy ile ilgili görsel sonucuDoğum haritasındaki Ay'ın bulunduğu evin bir ön ve bir arka evinde başka gezegen olmaması halinde haritada Kemadruma Yogası vardır. Bir diğer değişle Kemadruma, Ay'a göre 12.evde ve 2.evde gezegen olmaması durumudur. 


Bu bir vedik astroloji konsepti olduğu için Satürn'den sonraki gezegenler bu yoganın varlığını etkilemezler. Yani, Ay'dan bir önceki veya bir sonraki evde Uranüs, Neptün, Plüton gibi gezegenlerin varlığı sizi yine de Kemadruma sahibi yapar.  Güneş, ay düğümleri ve gök taşları da Kemadruma Yogası değerlendirmesinde dikkate alınmazlar. Bunların 12. veya 2. evdeki varlıkları da sizi bu yogaya tabi bırakır.   

Ay'ın bulunduğu evin bir ön ve bir arka evinde başka gezegen olmaması halinde kesinlikle Kemadruma yogası vardır fakat aşağıda listelediğim üç ek durumda Kemadruma Yogası'nın etkisi artar. Üç ek durumun hepsi de sağlanıyorsa Kemadruma yogası iyice belirginleşir. 


1. Ay'la kavuşumda, karşıtlıkta veya karede başka gezegenlerin olmaması - diğer bir deyişle ne Ay'la aynı evde, ne Ay'ın karşıt evinde, ne Ay'dan sonraki 4.evde, ne Ay'dan sonraki 10. evde gezegen olmaması

2. Haritanın köşe evlerinde - yani 1., 4., 7., ve 10. evlerinde, hiç gezegen olmaması (Güneş, Uranüs, Neptün, Plüton sayılmıyor) 

3. Ay'ın haritanın 1., 4., 7. veya 10. evinde yerleşmemiş olması


Sadece Kemadruma Yogasının varlığı kişiyi yalnızlığıyla barışık yapar. Kendi başlarına tatile, eğlenmeye çıkabilen, kimsenin varlığına ihtiyaç duymayan kişilerdir. Bu, hayatta yapayalnız kalacakları anlamına asla gelmez. Sadece yanımda birisi olsun diye asla uğraşmayan, kendi başlarına olmaktan keyif alan, bir an bile yalnız olduklarını fark etmeyen kişilerdir. Bu kişilerle beraberseniz sizi devamlı arayıp sormamalarından rahatsız olmayı bırakmanızı öneririm. Bu sizi sevmedikleri manasına gelmez. Varlığınızla onlara keyif verebilirsiniz ama yokluğunuzla yerle bir de olmazlar.  

Yukarıda bahsettiğim üç ekstra durumun gerçekleşmesi ise kişinin Ay'ını iyice tek başına ve etkileşimsiz bırakabilir. Bu durumda zihni temsil eden Ay'ın sabit olabilmesi, dengelenebilmesi de güçleşir. Bu durumda kişi başını olur olmaz dertlere sokabilir, derde girdiği yerlerden mecburen uzaklaşmak, yani keyfinden değil de mecburen yalnız kalmak durumunda kalabilir. 









Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder