Astroloji Öğrenmek İstiyorum


learning astrology ile ilgili görsel sonucuAstroloji öğrenmenin taktiksel anlamda yabancı bir dil öğrenmekten çok da farkı yoktur. Örneğin bugün yabancı bir dil öğrenmek üzere yola çıkıyor olsanız, bu yolda size ne tavsiye edilebilirse aynısını astroloji öğrenmek adına tavsiye edebilirim.

Yazının devamını getirmeden önce kurs veya kaynak kitap takip edecek seviyede İngilizce bilmeyenler için maalesef kendi tecrübelerimden yola çıkabileceğim bir astroloji öğrenme kaynağı önerim olamayacağını belirtmek isterim. Türkçe kurs ve kaynaklara dair internetten araştırarak bazı olanaklara erişebilirim ama bunu zaten siz de benim kadar yapabilirsiniz.

Astroloji kursuna yazılmak
Temel seviyelerde astroloji kurslarının iyisi kötüsü olduğunu sanmıyorum. En iyi kurs, sizin yaşam şartlarınıza en uygun olan kurstur. Evinize veya işinize en yakın, saatleri en esnek olan, ücreti en uygun olan veya hepsinden biraz olan bir kursa yazılmayı düşünebilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken şey şu:

Genellikle haftada iki-üç saatlik dersler halinde karşılaştığımız astroloji kurslarıyla ilerlemeniz biraz zor olacaktır. Nasıl ki sadece haftada birkaç saatlik bir kursa giderek akıcı yabancı dil konuşmayı beklememeliysek bu tarz bir tedrisattan da uzmanlık seviyesine ulaşmak zor olacaktır. Astrolojide tempolu/hızlı  ilerlemek için ve öğrendiklerinizi de unutmamak için neredeyse tüm boş vakitlerinizi astroloji öğrenmeye ayırmanız gerekir. Öğrendiğiniz her konuya dair ne kadar çok harita incelerseniz o kadar iyidir. Tıpkı yabancı dilde ne kadar çok iletişim içinde olursanız o dili o kadar iyi öğrenebileceğiniz gibi.

Astroloji kitapları
Temel eğitimden sonra herhangi bir alanda uzmanlaşmak istiyorsanız o alanla ilgili İngilizce yayınları da takip edebiliyorsanız, o zaman geniş bir kaynağa ulaşmak adına şansınız daha fazladır. Ben astroloji öğrenmeye başladığımda dünya bu kadar dijital değildi. O yıllarda yurt dışında yaşadığım için de İngilizce çok sayıda kitabım oldu ama günümüzde baskısı bile olmayan kitapların çoğu artık e-kitap olarak bulunabiliyor. Aynı konuyu dahi olsa ne kadar çok kaynaktan takip ederseniz o kadar geniş bir bakış açınız olabilir ve böylece kendi yönteminizi geliştirebilirsiniz. Bazen de bir hocaya, akıma kendinizi o kadar yakın hissedersiniz ki onun dersleriyle devam etmeyi tercih edebilirsiniz.

Batı astrolojisi üzerine elimdeki temel kitaplar arasında en çok faydalandıklarımı buraya listeliyorum.

  • The Only Astrology Book You'll Ever Need - Joanna Martine Woolfolk
  • Astrology for Yourself - Douglas Block ve Demetra George
  • Aspects in Astrology: A Guide to Understanding Planetary Relationships in the Horoscope - Sue Tompkins 
  • Predicting Events With Astrology - Celeste Teal 
  • Astrology for the Soul - Jan Spiller (Ruhsal Astroloji isminde Türkçesi de var)  

Vedik astroloji öğrenmek için
Vedik astroloji ise Batı sistemine göre çok başka bir dünya. Tamamen öğrenmeden az bilgiyle pek de yorum yapılamaması sebebiyle öğrenme yolculuğunda bıkkınlık da verebilir ama zaten bıkmıyorsanız bu yolun yolcususunuzdur ve yola ara verseniz de yoldan kopmazsınız.

İyi İngilizce biliyorsanız Ryan Kurczak’tan derslerle başlamanızı önerebilirim. İlk aşama derslerine YouTube’dan ücretsiz olarak çalışabilirsiniz:

Temel seviyede Vedik öğrenmek için iki adet de anlaşılması kolay kitabı var Ryan’ın. Bu kitapların amazon linklerini aşağıda paylaşıyorum ama başka web sayfalarında daha uygun fiyata pdf olarak indirebileceğiniz hallerini de bulabilirsiniz.


Burayı geçtikten sonra da konu bazlı ücretli derslerini kendi öğrenme temponuza göre aşama aşama satın alabilirsiniz:


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Hayat hikayeniz ilginç! Bana çekici geldi.
    Ben de sağlıkçıyım, uzay hep ilgimi çekti. Mistik yönüm ağır basan bir kişiliğim var. Astrolojiyi öğrenmek için nette araştırma yaparken blogunuza rastladım. Hayat hikayeniz dikkatimi çekti, yazmak istedim.

    YanıtlaSil