Neptün 4. Evde

Neptün kişinin bir türlü bağ kuramadığı, ait hissedemediği, birleşemediği konuları gösterir. Bu bağ kuramamak kişinin yaptığı veya yapmadığı bir şeyle de alakalı değildir. Ne olursa olsun kişi Neptün’ün yerleştiği eve dair tam bir aidiyet hissi geliştiremez. Bu his gelişmediğinde kişi Neptün’ün tam karşısındaki evle alakalı konularda daha anlamlı bağlar kurmak, ona ait hissetmek üzere harekete geçer. Neptün’ün yerleştiği eve dair somut gelişmeler ancak kişi karşıt evi geliştirdikçe ve manevi olarak olgunlaştıkça mümkün olur.

Neptün’ü 4. evinde yerleşmiş kişi duygusal tatminler ve aidiyetler yaşamak istese de bu manada içinde anlamlandıramadığı bir boşluk vardır. Bu nedenle duygusal tepkiler vermekte, şefkat göstermekte veya kendilerine bir yere ait hissetmekte de zorlanabilirler. Neptün, kişinin duygusal bağlarını adeta yok ederek kişiyi sorumluluklarına ve görevlerine yönlendirir. Kişi ancak sorumluluklar aldıkça (4.evin karşıt evi 10.ev) duygusal tatminler ve aidiyetler yaşayacaktır.   

4.evinde Neptün’ü olan kişilerin çocukluğu, evi, ailesi ve kökleriyle arasında zayıf bağlar olabilir. Kişinin ebeveynleri fazla naif ve hayalperest olabilir. Ebeveyn çocuğuyla fazla ilgilenememiş olabilir. Mars veya Satürn’den sert görünümler alan bir Neptün, kişiyi aile içinde şiddete de maruz bıraktırmış olabilir. Kişi ebeveynlerini kaybetmiş veya onlardan uzak yaşamak zorunda kalmış olabilir. Ebeveynlerin psikolojik veya bağımlılık sorunları da olabilir. Daha yumuşak etkiler alan Neptün ise aile hikayesini daha tatlı yapsa da, ebeveynleri çok yumuşak ve arkadaş gibi yapsa da kişi ailesine yine de büyük bağlılıklar hissetmeyebilir. Kişinin aile bağlarını kuvvetlendirmesi ancak sorumluluk sahibi olmaktan yaşadığı tatminlerin neticesinde olacaktır. 

Gayrimenkulleri de temsil eden 4.evde bulunan Neptün’ü olan kişilerin evlerine bağlılıkları da az olabilir. Bu yüzden sık adres değiştirebilirler zira özellikle belli bir semte veya mahalleye de çok aidiyet duymazlar. Gayrimenkul alıp satarken, taşınırken veya ev eşyaları alırken dikkatsiz ve özensiz davranmaları da olasıdır. Bu yüzden emlak, eşya alırken veya kiralarken daha dikkatli olmaları önerilir. 

4.evde yerleşmiş Neptün’e sahip kişiler evlerini barınak haline de getirebilir. Yaşam alanlarına duyadıkları aidiyet hisleri yüzünden yaşam alanlarını başkalarının kullanımına fazlaca açık hale de getirebilirler. Mesela iki gün misafir olması beklenen ziyaretçiler aylarca kişinin evinde kalabilir.  

Neptün 4. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Neptün’ün bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.

Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Ait olamama ile ilgili durumumun çok uzun süredir farkındayım. Hiçbir yere ve şeye ait hissetmiyorum kendimi. Sebebinin 4.evimdeki neptün olduğunu hayretler içinde okudum. Nokta atışı yapmışsınız tebrik ederim. şu andan itibaren kendime yüklemeyi ve sorumsuz, duygusuz gibi hissetmeyi bırakıyorum bu konuyla ilgili. ��

    YanıtlaSil