Venüs Jüpiter Kavuşumu

Venüs, rajasik bir gezegendir. Dünyevi konforlar, mutluluk ve motivasyonlar arar. Bu arayışında olanları olduğundan farklı yorumlayabilir. Kadere de pek inanmaz. Her şey onun elindeymiş gibi çok kabil olduğuna inanır.

Mesela, ben şimdi, şu anda dışarı çıkabilirim veya oturup bu yazıyı yazabilirim. Dışarı çıkmak yerine bu yazıyı yazma kararını veren Venüs'tür. Kaderim ise dışarı çıkmayarak bu yazıyı yazmaktır. O da Jüpiter'dir. Jupiter hisseder, olan bitene dair net bir açıklaması olmasa dahi, neyin onu nasıl mutlu ettiğini bilmese dahi ilhamıyla hareket etmesi ona yeterlidir. 

Venüs, oturup yazıyı tamamlama kararı verdiğim için iyi bir iş yaptığımı zanneder. Ama aslında ortada bir karar yoktur. İlahi bir plan vardır. O plana uygun kararları alan bir Venüs vardır sadece. 

Jupiter, Venüs'e ait burçlarda ise, yani Jüpiter Boğa veya Terazi burcundaysa veya Jüpiter'le Venüs kavuşum halindeyse kişi elindekinin tadını çıkarmak ve onunla mutlu olmak yerine hep özel bir eksiğe odaklanır. Bu kişilerden şu tarz cümleler duyabilirsiniz:



Keşke boyum daha uzun olsaydı...
Keşke zengin bir kocam olsaydı...
Keşke daha güzel olsaydım...
Keşke hukuk yerine psikoloji okusaydım...
Keşke daha çok param olsaydı...




Eksiklerimize odaklandığımız bu tarz cümleler aslında her insanın zaman zaman kurduğu cümlelerdir ama iyi bir Jüpiter bu cümleleri kursa bile üzerinde çok durmaz. İyi bir Jüpiter, elindekinden ilham almayı, onunla mutlu olmayı bilir.

En iyi Jüpiter, Yengeç burcundadır. Jüpiter Balık ve Yay burcunda da gayet iyidir. Elbette Jüpiter'in yanında Ay Düğümlerinden biri, Satürn veya Mars gibi zararlı gezegen/noktalar yoksa. 

Jüpiter'e etki eden zararlı gezegenlerin olmadığı durumlarda Jüpiter'in Koç, Aslan, Akrep, Kova burcu yerleşimleri de ortalamanın üstünde iyidir. 

Jüpiter Boğa, İkizler, Başak ve Terazi'de ortalamanın altındadır ama en zordaki Jüpiter Oğlak burcundadır. Yanı başında bir de Ay Düğümü varsa o Jüpiter'in hayrını görmek çok zordur.

Bana yazın: 
yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder