YENGEÇ BURCU ARALIK 2014


Aralık ayının ilk iki haftası iyi anlamda sürpriz gelişmelere gebedir. Yay burcundaki gezegen yoğunluğu olayları ve durumları daha rahat ve daha geniş gönüllü bir biçimde değerlendirmemizi sağlarken ayın ikinci yarısı Oğlak burcuna ait enerjilerin artışı bizi daha stresli ve daha çok çalışmak zorunda bırakabilir.

4 Aralık’ta Venüs  Jüpiter’e uyumlu açı yapıyor. İş arkadaşlarınızla, iş yerinizde, düzenli olarak her ne yapıyorsanız o konuda size büyük rahatlamalar getirebilir. Parayla ilgili güzel gelişmeleriniz olacaktır. İşinizden elde ettiğiniz gelir artabilir. Bir sağlık veya spor merkezine üye olabilirsiniz. Sağlığınız konusunda veya hayat tarzınızı daha sağlıklı hale sokmak konusunda zorlanmadan büyük adımlar atabilirsiniz. İş yerinizden veya gittiğiniz spor salonunda tanıştığınız birinden hoşlanmaya da başlayabilirsiniz.

Aralık’ın ilk yarısında Güneş ve Merkür’ün kavuşarak beraberce Uranüs’ünüze yapacağı uyumlu açı da işinizle ilgili size sürpriz gelişmeler sağlayabilir. Beklemediğiniz bir anda, beklemediğiniz bir işe girebilirsiniz. Şaşkınlık uyandıracak kadar verimli çalışabilir ve yöneticilerinizin gözüne girebilirsiniz.

Geçen ay boyunca Oğlak burcunda 7.evinizde ilerleyen Mars, 5 Aralık’tan itibaren Kova burcuna, 8. evinize giriyor. Geçen ay boyunca partnerinizle, ortaklarınızla, sevdiğiniz kişilerle ilişkinizde gergin zamanlar geçirmiş olabilirsiniz. Bu ay ise enerjinizi daha ciddi konulara yöneltiyorsunuz.  Daha çok gelir elde etmek için uğraşabilir, durumları fazla zorlayabilirsiniz. Bütçenizi dengelemek isterken aceleden gözden kaçırdıgınız şeyler olabilir.

8 Aralık’tan 8 Nisan’a kadar Jüpiter 2. evinizde geriliyor olacak. Hayatınıza bolluk bereket, daha istikrarlı bir gelir ve maddi güven kattığınız bu dönemdeki geri hareketlilik gelirinizle ne yapacağınızı düşünmeniz, ölçülü olmanız ve bir bütçe kurmanız açısından faydalı olabilir. Gelirinizi artırmak veya harcama yapmak konusunda bir süredir fazla özgüvenli hareket ediyor olabilirdiniz. Jüpiter gerilerken bu güveni biraz sorgulatabilir ve daha makul bir yere çekebilir.

10 Aralık’ta ise Venüs, vurdumduymaz olduğu Yay burcundan 7.evinize, Oğlak burcuna giriyor. Eşinizle, partnerinizle, ortaklarınızla veya çok sevdiğiniz kişilerle aranızdaki sorunları büyük bir kolaylıkla çözebilirsiniz. İlişkilerinizde toleransınızın arttığı, huzur ve rahatlık arayacağınız ve bulacağınız bir zamandır bu. Sizden yaşça büyük veya ruhça olgun biriyle yeni bir ilişkiye de başlayabilirsiniz. 14 Aralık’ta Venüs’ün (7) Neptün’le (9) uyumlu açısında partnerinizle hayal gibi güzel, romantik bir gün geçirebilirsiniz. Beraber değişik ve romantik mekanlara gitmek size iyi gelecektir. Yeni bir partner adayıyla tanışmak için ise romantizmin doruk yaptığı bir gün olacaktır.

Bu ayın en zorlu zamanı 15 Aralık’taki Uranüs (10) Plüto (7) karesidir.  İki yıldır etkisi süren bu kare son bir kere daha tam kare açı yaparak ve 2015 yazına doğru da açıdan çıkacak. Bu etki daha uzun vadeli bir döneme ait olduğu için bu aya özgü bir şey söylemek zor ama son iki yıldır işinizle, kariyerinizle veya sorumluluklarınızla ilgili sizi zorlayan bir mevzuya katlanma enerjinizin bittiğini hissedip isyan edebilirsiniz. Partnerinizden bu konuda destek göremiyor olduğunuzu görmek sizi eskisinden daha da fazla kızdırabilir. Kariyerinizi değiştirmek ve hayata başka bir biçimde yol almanızı size hatırlatan bir etki olacaktır bu. 

20 Aralık’ta Venüs, Pluto ile kavuşarak Uranüs’le kare açı yapınca mevcut ilişkilerinizle ilgili sorunlarınız sizi strese sokabilir. Beraberliklerinizden kaçıp kurtulmak isteme etkisidir bu. Sevdiğiniz birine çok kırılabilir, onunla dargınlık yaşayabilirsiniz. 21 Aralık’ta Oğlak burcuna girince ikili ilişkiler gündemi daha da artabilir. Bu zorlu enerjiyi kendi faydanıza çevirmek istiyorsanız kendinizi işinize verin, başka sorumluluklarınızla ilgilenin, sonra yeniden sakin biçimde meselelerinizi ele alın.


23 Aralık’ta Satürn, 2.5 yıldır ilerlediği Akrep burcundan çıkarak Yay burcunda ilerlemeye başlayacak.  Saturn’ün 5. evinizden çıkması özgüveninizi zorlayan, hayatınızın keyfini kaçıran durumlardan kurtulmanızı sağlasa da 6.evinizdeki Satürn, günlük işlerinizle, hayat tarzınızın düzeniyle, işinizle ilgili dersler almanızı sağlayan zorluklar çıkarabilir. Artık daha istikrarlı bir işiniz ve düzenli bir hayatınız olsun isteyebilirsiniz. İş arkadaşlarınızla aranızdaki ilişki veya mesafe sizi zaman zaman zorlayabilir. Günlük işleriniz hızlı akmayabilir. Sağlığınıza eskisinden daha fazla dikkat etmek zorunda kalabilirsiniz. Satürn’ün bu evden geçişi size sağlam ve emin adımlar attırmak ister. Bunu yapıyorsanız zaten zorlanmayacaksınızdır.  Satürn’ün Yay burcunda ilerlemesinin etkisini ancak Yükselen’in ilk açılarında doğmuş veya 21-25 Haziran doğumlu Yengeçler Aralık ayında hissedebilir. Diğer Yengeçler Satürn’ün 5.evdeki etkisini halen yaşamaya devam ediyor olacak. Satürn’ün Yay burcuna girmesiyle ilgili etki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız http://www.youtube.com/playlist?list=PL0WAz90wWEO7sHW_S8ni8s7NymPGVSbPv adresindeki 2015 yorumlarını dinleyebilirsiniz.


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder