İKİZLER BURCU ARALIK 2014

Aralık ayının ilk iki haftası iyi anlamda sürpriz gelişmelere gebedir. Yay burcundaki gezegen yoğunluğu olayları ve durumları daha rahat ve daha geniş gönüllü bir biçimde değerlendirmemizi sağlarken ayın ikinci yarısı Oğlak burcuna ait enerjilerin artışı bizi daha stresli ve daha çok çalışmak zorunda bırakabilir.

4 Aralık’ta Venüs  Jüpiter’e uyumlu açı yapıyor. İkili ilişkilerinizde, sevgilinizle, sevdiklerinizle aranızdaki bütün buzlar, bütün sorunlar çözülebilir. Yeni bir ilişkiye veya şanslı bir ortaklığa yelken açabilirsiniz. Düşünerek, hesap yaparak, ölçüp biçerek ilerlediğiniz tüm işlerde şanslı gelişmeler veya rahatlamalar olacaktır. Sık görüştüğünüz kişilerle büyük bir uyum içinde çalışabilir, onlarla beraberliğinizden daha çok keyif alabilirsiniz. Takım çalışmasına çok yatkın olduğunuz bu dönemde ortak çalışmalarınızda, bir ekiple beraber hazırladığınız projelerde hızlı yol alabilirsiniz. Bu hafta kısa bir seyahate çıkmak size çok iyi gelecektir. Sık görüştüğünüz biriyle aranızda arkadaşlıktan öte hisler ortaya da çıkabilir.

Aralık’ın ilk yarısında Güneş ve Merkür’ün kavuşarak beraberce Uranüs’ünüze yapacağı uyumlu açı da beraber olduğunuz kişilerden, ortaklarınızdan, sevgilinizden, arkadaşlarınızdan partnerinizden size sürpriz bir haber getirebilir. Sevdikleriniz ve dostlarınız sizi güzel anlamda çok şaşırtabilirler. Onlarla olan ilişkiniz bambaşka bir boyut kazanabilir.  

Geçen ay boyunca Oğlak burcunda 8.evinizde ilerleyen Mars, 5 Aralık’tan itibaren Kova burcuna, 9. evinize giriyor. Geçen ay boyunca ciddi meseleleriniz konusunda ciddi adımlar atmanızı gerektiren hareketli günler yaşamış olabilirsiniz. Bu ay ise enerjinizi daha hafif ve iç açıcı konulara yöneltiyorsunuz.  Hayatınıza yenilikler katmak için uğraşabilir, seyahat edebilirsiniz. Değişik yerler, mekanlar görmek ve gezmek konusunda enerjiniz bol. Her yeni şeye sırf macera uğruna biraz aceleyle başlayabilirsiniz. Bu dönemde başlayacağınız projeleri sonuna kadar götürmek konusunda sabrınız az olacaktır.

8 Aralık’tan 8 Nisan’a kadar Jüpiter 3. Evinizde geriliyor olacak. Hayatınıza yeni meşgaleler, yeni uğraşlar, yeni insanlar kattığınız bu dönemdeki geri hareketlilik duygularınızın da bunca değişikliği sindirmesi açısından faydalı olabilir. Eskisinden daha fazla bireysel olarak uğraşacağınız, öğrendiğiniz şeyleri, yeni edindiğiniz becerileri pratiğe dökmek üzere kendi kendinize alıştırma yapmak isteyeceksiniz.

10 Aralık’ta ise Venüs, vurdumduymaz olduğu Yay burcundan 8.evinize, Oğlak burcuna giriyor. Eskiden beri sizi zorlayan konulara ciddi bir şekilde yaklaşabilir ve bunları büyük bir kolaylıkla çözebilirsiniz. Borç almanız gerekiyorsa bunu rahatlıkla alabileceğiniz, borçlarınızı ödeme konusunda da beceriyle hareket edeceğiniz bir dönemdir bu. Eşinizin, ortağınızın, partnerinizin gelirinde bir artış olabilir. 14 Aralık’ta Venüs’ün Neptün’le uyumlu açısında hayal gücünüzü kullanarak bir işe çok yaratıcı bir çözüm sunabilirsiniz. Bu günlerde ihtiyacı olan bir aile büyüğüne veya yöneticinize yaptığınız bir yardım çok makbule geçecektir.

Bu ayın en zorlu zamanı 15 Aralık’taki Uranüs Plüto karesidir.  İki yıldır etkisi süren bu kare son bir kere daha tam kare açı yaparak ve yaza doğru da açıdan çıkacak. Bu etki daha uzun vadeli bir döneme ait olduğu için bu aya özgü bir şey söylemek zor ama son iki yıldır sizi zorlayan gelir gider dengenizi kurmak veya saplantılı bir şekilde takıldığınız bir mevzuda enerjinizin bittiğini hissedip isyan edebilirsiniz. Çevrenizden bu konuda destek göremiyor olduğunuzu görmek sizi eskisinden daha da fazla üzebilir. Uzun vadeli hedeflerinizi değiştirmek ve başka bir biçimde yol almanızı size hatırlatan bir etki olacaktır bu.

17 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna 8.evinize geçiyor. Bu da sizi zorlayan konulara dair gündemlerinizin artacağına bir başka işaret olacaktır. Meselelerinizin adını koymayı başarabileceksiniz ama yine de biraz endişeli olabilir ve güvenilir bir destek aramak için iletişiminiz artabilir.

20 Aralık’ta Venüs, Pluto ile kavuşarak Uranüs’le kare açı yapınca  sorunlarınızla uğraşmak sizi strese sokabilir. 21 Aralık’ta Oğlak burcuna girince zor meselenizin gündemi daha da artabilir. Bu zorlu enerjiyi kendi faydanıza çevirmek istiyorsanız sosyalleşerek vakit geçirin, arkadaşlarınızla eğlenin ve sonra yeniden makul biçimde meselelerinizi ele alın.

23 Aralık’ta Satürn, 2.5 yıldır ilerlediği Akrep burcundan çıkarak Yay burcunda ilerlemeye başlayacak.  Saturn’ün 6. evinizden çıkması işinizle ilgili yavaş ilerleyen, adeta iş kısmetinizin kapalı olduğu bir dönemden kurtulmanızı sağlasa da 7.evinizdeki Satürn, ikili ilişkilerinizle ilgili dersler almanızı sağlayan zorluklar çıkarabilir. Artık daha stabil ilişkiler yaşamak ve evlenmek isteyebilirsiniz. Evliyseniz eşinizle aranızdaki ilişki veya mesafe sizi zorlayabilir. Ortak yapılan işlerde yavaş yol alabilirsiniz. Satürn’ün bu evden geçişi size sağlam ve emin adımlar attırmak ister. Bunu yapıyorsanız zaten zorlanmayacaksınızdır.  Satürn’ün Yay burcunda ilerlemesinin etkisini ancak Yükselen’in ilk açılarında doğmuş veya 21-25 Mayıs doğumlu İkizler burcu Aralık ayında hissedebilir. Diğer İkizler Satürn’ün 6.evdeki etkisini halen yaşamaya devam ediyor olacak. Satürn’ün Yay burcuna girmesiyle ilgili etki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız http://www.youtube.com/playlist?list=PL0WAz90wWEO7sHW_S8ni8s7NymPGVSbPv adresindeki 2015 yorumlarını dinleyebilirsiniz.


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder