BOĞA BURCU ARALIK 2014


Aralık ayının ilk iki haftası iyi anlamda sürpriz gelişmelere gebedir. Yay burcundaki gezegen yoğunluğu olayları ve durumları daha rahat ve daha geniş gönüllü bir biçimde değerlendirmemizi sağlarken ayın ikinci yarısı Oğlak burcuna ait enerjilerin artışı bizi daha stresli ve daha çok çalışmak zorunda bırakabilir.

4 Aralık’ta Venüs Jüpiter’e uyumlu açı yapıyor. Borç almak, ödeme yapmak, kredi almak, maddi bir destek bulmak konusunda işlerinizi yoluna koyabileceğiniz bir hafta olacak. Ev almanıza, evinizi değiştirmenize veya evinizi dekore veya tadil etmenize sebep olabilecek gelişmeler var. Hayatınızın zor meselelerine karşı daha rahat yaklaşabiliyorsunuz. Ailenizle aranızı düzeltmek için de çok doğru bir zaman. Bu hafta aileyle beraber yapabileceğiniz her türlü aktivite çok keyifli geçecektir. Hayatınıza yeni bir yön vermek, yuva kurmak veya bu uğurda birtakım temel kararları alabilirsiniz. Birine karşı duyduğunuz aşk, bağlılığa dönüşebilir. Ona artık daha çok güvenmeye başlayabilirsiniz. Sizi çok etkileyen cinsel deneyimler de bu bağlılığa sebep olabilir. Özellikle aşk konusunda oldukça tutuklu olduğunuz bir dönem olacak.  Bir müşkülünüz vardıysa buna yardımcı olabilecek, güvenebileceğiniz bir kişi ile de karşılaşabilirsiniz veya zaten tanıdığınız birine güvenmeyi öğreneceksiniz.

Aralık’ın ilk yarısında Güneş ve Merkür’ün kavuşarak beraberce Uranüs’ünüze yapacağı uyumlu açı da başkalarına güvenmenizi ve onlardan destek almanızı isteyecektir. Zor meselelerinizde, takıntı yaptığınız konularda sürpriz çözülmeler olabilir. Uzun zamandır sizden gizlenmiş bazı bilgilerin açığa çıkması sizin bu meseleleri aşmanıza sebep olabilir.

Geçen ay boyunca Oğlak burcunda 9.evinizde ilerleyen Mars, 5 Aralık’tan itibaren Kova burcuna, 10. evinize giriyor. Geçen ay boyunca hayatınıza yenilikler katmak konusunda çok çalışmış, bu uğurda gerginlikler yaşamış olabilirsiniz. Çok seyahat etmiş veya yabancılarla ilgili işlerinizdeki trafik hızlanmış olabilir. Yeni projelerinizi hayata geçirmek konusunda sabırsızlanmış olabilirsiniz. Bu aydan itibaren ise işinizle ve sorumluluklarınızla ilgili gerginlikler yaşayabilirsiniz. Amirlerinizle, hesap verdiğiniz kişilerle tartışabilirsiniz. Artısını eksisini fazla düşünmeden üzerinize yeni sorumluluklar alabilirsiniz. İşinizi değiştirmek isteyebilirsiniz ama yeni iş tekliflerine balıklama atlamamanızda fayda var. Bu yeni iş fırsatını sakin kafayla düşünmeli ve etrafınıza da mutlaka danışmalısınız. Fiziksel olarak çalıştığınız bir işiniz varsa, sporcuysanız bu ay işinizde daha başarılı olabilirsiniz.

8 Aralık’tan 8 Nisan’a kadar Jüpiter 4. Evinizde geriliyor olacak. Hayatınıza yeni temeller attığınız, aile kurduğunuz, ailenizi genişlettiğiniz veya ev kurduğunuz bu dönemdeki geri hareketlilik duygularınızın da bunca değişikliği sindirmesi açısından faydalı olabilir. Eskisinden daha fazla evde olacağınız, evinizde keyifli zaman geçireceğiniz, yalnız yapılan aktivitelerle vakit geçirmek (kitap okumak, tv seyretmek gibi) isteyeceksiniz.

10 Aralık’ta ise Venüs, vurdumduymaz olduğu Yay burcundan 9.evinize, Oğlak burcuna giriyor. Yeni projelerinize dair daha sorumlu ve disiplinli olacağınız bir döneme giriyorsunuz. İş seyahatleriniz artabilir. Öğrenciyseniz veya yeni bir şey öğrenmeye çalışıyorsanız vaktinizi daha verimli kullanacaksınız. Öğretmenlerinizin veya uzman kişilerin gözüne girebilirsiniz. 14 Aralık’ta Venüs’ün (9) Neptün’le (11) uyumlu açısında hayal gücünüzü projelerinize/öğrendiklerinize ekleyebilir, büyük ideallerinizi gerçekleştirmek uğruna doğru adımları atabilirsiniz. Bu günlerde yardıma ihtiyacı olan bir arkadaşınıza çok doğru tavsiyeler verebilir, onun hayatına yön vermesine yardımcı olabilirsiniz.   

Bu ayın en zorlu zamanı 15 Aralık’taki Uranüs Plüto karesidir.  İki yıldır etkisi süren bu kare son bir kere daha tam kare açı yaparak ve yaza doğru da açıdan çıkacak. Bu etki daha uzun vadeli bir döneme ait olduğu için bu aya özgü bir şey söylemek zor ama son iki yıldır yeni şeyler deneyimlemek, yeni şeyler öğrenmek, eğitiminize devam etmek, bir konunun uzmanı olmak ve önünüze yeni ufuklar açmak isterken adeta enerjinizin bittiğini hissedip vazgeçiyordunuz. Belki de yurtdışına gitmek veya yabancı ülkelerle ilgili işler yapmak, dil öğrenmek istiyordunuz. Karşınıza hep fedakarlık yapmanıza ve bu isteklerinizden vazgeçmenize sebep olabilecek durumlar çıkmış olabilir. Hukuki bir işiniz tuhaf engellere takılıyor olabilir. İşte bu dönemde bu konulardaki bocalamayı tekrar yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz. 

17 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna 9.evinize geçiyor. Yeni şeyler öğrenmek, uygulamak, durumlara daha geniş bir çerçeveden bakmak gerekliliğine dair gündemleriniz olacaktır. Daha önce bilmediğiniz veya zorlandığınız konularda disiplinli bir şekilde çalışarak anlamadığınız şeyleri anlamlandırabileceksiniz. Yurtdışı, eğitim, seyahat ve hukuki konularda biraz endişeli olabilir ve bu konularla ilgili iletişiminiz artabilir. Tecrübeli kişilerle temasınız da artacak, bolca yapıcı tavsiye alabileceksiniz.

20 Aralık’ta Venüs (9), Pluto ile (9) kavuşarak Uranüs’le (12) kare açı yapınca  öğrenecek ve anlayacak şeylerinizin çokluğuna ve anlayamadığınız konuların stresine yeter demenize, isyan etmenize sebep olabilir. Bir uzmanla, tecrübeli bir kişiyle, bir öğretmenle tartışabilir, öğrenmeye ve anlamaya çalıştığınız şeyden vazgeçmek dahi isteyebilirsiniz. 21 Aralık’ta Oğlak burcuna girince yeni işlerimiz, projelerimiz ve öğreneceklerimizle ilgili konuların gündemi daha da artabilir. Bu zorlu enerjiyi kendi faydanıza çevirmek istiyorsanız bir süre uzaklaşıp dinlenin, nefeslenin ve sonra yeniden başlayın.



23 Aralık’ta Satürn, 2.5 yıldır ilerlediği Akrep burcundan çıkarak Yay burcunda ilerlemeye başlayacak.  Saturn’ün 7. Evinizden çıkması ikili ilişkilerinizdeki yavaşlama ve sorluklardan kurtulmanızı sağlasa da 8.evinizdeki Satürn, bağlılık duygularınızı, güven duygunuzu, başkaları üzerinden elde ettiğiniz gelirler, borçlar ve ödemeleriniz konusunda sizi zorlayabilir. Satürn’ün Yay burcunda ilerlemesinin etkisini ancak Yükselen’in ilk açılarında doğmuş veya 21-25 Nisan doğumlu Boğalar Aralık ayında hissedebilir. Diğer Boğalar Satürn’ün 7.evdeki etkisini halen yaşamaya devam ediyor olacak. Satürn’ün Yay burcuna girmesiyle ilgili etki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız http://www.youtube.com/playlist?list=PL0WAz90wWEO7sHW_S8ni8s7NymPGVSbPv adresindeki 2015 yorumlarını dinleyebilirsiniz.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder