KOÇ BURCU ARALIK 2014

Aralık ayının ilk iki haftası iyi anlamda sürpriz gelişmelere gebedir. Yay burcundaki gezegen yoğunluğu olayları ve durumları daha rahat ve daha geniş gönüllü bir biçimde değerlendirmemizi sağlarken ayın ikinci yarısı Oğlak burcuna ait enerjilerin artışı bizi daha stresli ve daha çok çalışmak zorunda bırakabilir.

4 Aralık’ta Venüs Jüpiter’e uyumlu açı yapıyor. Aşk hayatınızla ilgili, yaratıcı işlerinizle, hobilerinize kendi kendinize uğraş verdiğiniz bir iş konusunda işlerinizi yoluna koyabileceğiniz bir hafta. Kalbinizin hızla çarpmasına sebep olabilecek gelişmeler var.  Eskisinden daha neşeli ve belki biraz da tembelsiniz. Kendinizi göstermek istiyorsanız bu çok doğru bir zaman. Bu hafta her fırsatta sahne almak ve dikkatleri üzerinizde toplamak konusunda şanslısınız. Birini mi beğeniyorsunuz? Onun da başkalarının da, adeta tüm dünyanın gözü de zaten sizin üzerinizde. Egonuzu yükseltmek için, şımarmak için daha iyi bir zaman olamazdı.  

Yurtdışı bağlantılı işleriniz, yurtdışına yapacağınız seyahatlerde keyifli gelişmeler olabilir. Yeni ve eğlenceli şeyler denemek isteyebilirsiniz. Hayatınızı güzelleştirmek, daha eğlenceli hale sokmak istersiniz. Öğrenciyseniz sınavlarınız başarılı geçecektir.  Öğretmenlerinizin gözüne girecekseniz. Birinden çok güzel bir tavsiye alabilir ve bunu uygulamaya koymayı düşünebilirsiniz. Spekülatif yatırımlarda, 1 koyup 3 almak gibi bir hesap içindeyseniz bu hesabı da tutturabilirsiniz. Çocuklarınız varsa onların eğitimi ve yaşam boyu kullanacakları birtakım yetenekleriyle ilgili güzel gelişmelere şahit olabilirsiniz.

Aralık’ın ilk yarısında Güneş ve Merkür’ün kavuşarak beraberce Uranüs’ünüze yapacağı uyumlu açı da yurtdışı bağlantılı bir projenizle, hukuki bir işlemle veya eğitimle alakalı sürpriz haberler alabileceğinizi gösteriyor. Belki biraz bencilce düşünebilir ve kendi çıkarlarınızı ve özellikle kendi özgürlüğünüzü düşüneceksiniz ama bu durumda kimseyi kırmamaya da dikkat edeceksiniz. Yepyeni bir şey denemek üzere aniden harekete de geçebilirsiniz. Belki de bir seyahate çıkacak veya bir kursa yazılacaksınız. Bu tecrübe ve kurs sizin için hayat boyu hatırlanacak bir şey olacak. Bazı konularda orijinal fikirler aklınıza gelebilir. Geçmişte yaşadığınız her şey bir anda anlamlı hale gelebilir. Bulmacanın parçaları yerli yerine oturabilir.

Geçen ay boyunca Oğlak burcunda 10.evinizde ilerleyen Mars, 5 Aralık’tan itibaren Kova burcuna, 11. evinize giriyor. Geçen ay boyunca işinizle ve sorumluluklarınızla ilgili gerginlikler yaşamış olabilirsiniz. Bu aydan itibaren ise kendinizi hızlı bir sosyalleşme içinde bulabilirsiniz. Belki bazı arkadaşlarınızla aranızda bazı tartışmalar yaşayabilirsiniz. Büyük hedeflerinize ulaşmak için sabırsızlanıp durumları fazla zorlayabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız gelirinizi artırmak için aceleci davranıp fazla düşünmeden harekete geçebilirsiniz. Aralık ayı maaş zammı için konuşmaların da olabileceği bir zaman. Kendi işinizi yapmıyorsanız maaş zammı talep etmek isteyebilirsiniz ama bunun için argümanlarınızı düşünüp tartarak sunmalısınız. Bu konuyu aceleye veya öfkeli tartışmalara sürüklememenizde fayda var.

8 Aralık’tan 8 Nisan’a kadar Jüpiter 5. Evinizde geriliyor olacak. Hayattan keyif aldığınız bu dönemde keyif aldığınız şeyleri kendi içinizde bulabilirsiniz. Sevdiğinizi söylemek konusunda, veya kendinizi göstermek konusunda biraz çekingen olabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz.  

10 Aralık’ta ise Venüs, vurdumduymaz olduğu Yay burcundan 10.evinize, Oğlak burcuna giriyor. Zevklerinizi biraz kısacağınız, sorumluluk almaktan hoşlanacağınız bir döneme giriyorsunuz. Beğenilerinizi sadeleştirecek, gösterişli giyinmekten kaçınacaksınız. 14 Aralık’ta Venüs’ün Neptün’le uyumlu açısında hayal gücünüzü sorumluluklarınıza ekleyebilir, etrafınıza daha doğru ve makul yardımlarda bulunabilirsiniz.  

Bu ayın en zorlu zamanı 15 Aralık’taki Uranüs Plüto karesidir.  İki yıldır etkisi süren bu kare son bir kere daha tam kare açı yaparak ve yaza doğru da açıdan çıkacak. Bu etki daha uzun vadeli bir döneme ait olduğu için bu aya özgü bir şey söylemek zor ama son iki yıldır kariyerinizle, sorumluluklarınızla, özgürlük ve değişiklik ihtiyacınız arasında bocalıyorduysanız bu bocalamayı tekrar yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz.  

17 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna 10.evinize geçiyor. Sorumluluklarınızla ilgili telaşınız artabilir. İşinizde eskisinden daha çok analiz yapmanız gerekebilir. Hatırlamanız ve halletmeniz gereken işlerin çokluğu veya hızı sizi endişelendirebilir.

20 Aralık’ta Venüs, Pluto ile kavuşarak Uranüs’le kare açı yapınca  bu kadar iş ve sorumluluk stresine yeter demenize, isyan etmenize sebep olabilir. Bir amirinizle tartışabilir, işinizi aniden bırakmak dahi isteyebilirsiniz. Bir aile büyüğünüzle tartışabilir ve onunla aranıza kırgınlık sokabilirsiniz. Bu enerjiyi kendi faydanıza çevirmek istiyorsanız oyundan kopmayın.



21 Aralık’ta Oğlak burcuna geçince işimiz ve sorumluluklarımızla ilgili konuların gündemi daha da artabilir. 23 Aralık’ta Satürn, 2.5 yıldır ilerlediği Akrep burcundan çıkarak Yay burcunda ilerlemeye başlayacak.  Saturn’ün 8. Evinizden çıkması zor meselelerinizden kurtulmanızı sağlasa da 9.evinizdeki Satürn, yeni şeyler denemek konusunda sizi zorlayabilir. Satürn’ün Yay burcunda ilerlemesinin etkisini ancak Yükselen’in ilk açılarında doğmuş veya 21-25 Mart doğumlu Koçlar Aralık ayında hissedebilir. Diğer Koçlar Satürn’ün 8.evdeki etkisini halen yaşamaya devam ediyor olacak. Satürn’ün Yay burcuna girmesiyle ilgili etki hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız http://www.youtube.com/watch?v=U-aAyZN9LJI adresindeki 2015 yorumlarını dinleyebilirsiniz.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder