Yay Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftasında eğitim, öğretim, yabancı ülkelerle ilgili fırsatlarını değerlendirmelisin. Hayat felsefeni ve değerlerini gözden geçirmelisin. Ayın son haftasında sorumlulukların ve itibarın artıyor 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 9.evindedir. Merkür bu evde aklın gündelik, dünyevi işlere odaklanmayı bırakıp büyük resme, düşüncelere ve ideallere dönmektedir. Bu süreçte bilgi dağarcığını genişletmeye açıksın. Yabancı dil öğrenmeye veya kendi dilinde kelime dağarcığını genişletmeye açıksın. Yeni kelimeler öğrenebilir ve onları kullanmaya başlayabilirsin. Yabancı ülkelerle ilgili işlerde, yabancı insanlarla iletişiminin artacağı bir dönem olur. Yüksek eğitimin ve seyahatlerin üzerine planlar yapabileceğin günler olacaktır. Bu süreçte, durumlardaki detaylarla ilgilenmekten vazgeçip hangi büyük amaca hizmet için ortaya çıktıklarını düşünürsün.  Bu dönemde detayları atlayabileceğin için randevularını, toplantı saatlerini, adresleri unutabilirsin. Mühim şeyleri düşünmekten ufak şeyleri pas geçebileceğin, zihni meşgul profesör gibi bir dönemin olacaktır bu.  

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 10. evinde ilerlemeye başlarken kariyerin ve iş ilişkilerin hakkında normalden daha fazla düşünürsün. Kariyerin bu dönemde daha fazla iletişim gerektirebilir. Özellikle amirlerinle iletişimin arttığında mesleğindeki fikirlerini daha rahat bilinir hale getirebilirsin. Onları fikirlerinle, ifade yeteneğin ve iletişim becerinle etkilemeye müsait bir dönemden geçiyorsun. Kariyerin konusunda planlar yapmak için de harika bir dönemdir bu. Bu süreçte sadece kariyer de değil, genellikle ‘ciddi’ meselelere öyle odaklısındır ki, basit mevzularla vakit geçirmeye pek sabrın da olmaz. Bu dönemde senin meselelerin, hayat memat meselesidir. Sorumlulukların adeta dünyayı ilgilendirir. Merkür’ün endişe yükünü artırma özelliği de vardır. Bu dönemde kariyerinin gidişatı, itibarının ve sorumlulukların hakkında başarısız olabileceğine dair endişelere de kapılabilirsin. 

10 Ağustos’ta Kova burcunda 3.evinde yaşanacak dolunayda çevrenle kurduğun iletişimde sorunlar yaşayabilirsin. Anlaşılmanın neden bu kadar zor olduğunu bilemezsin. Belki de sen anlamakta güçlük çekiyorsundur. Aşırı bir bilgi bombardımanına maruz kaldığın için işin içinden çıkman güçleşebilr. Hayatında onlarca şey adeta aynı anda oluyor ve nereye ne akdar mesai harcaman gerektiğini bilemiyor olabilirsin. Eleme yapman gerek. Önemli olanlar şimdi, detaylar sonra. Bu dönemde mantıktan ziyade duygularını dile getirmekte usta olduğun için hislerine tercüman olmakta üstüne yok. Bunları konuşmak için ideal zamanlar. Kardeşler, yakın akraba ve sık görüşülen kişilerin de evi olan 3.evdeki dolunay günlerinde onlarla aranda bir meseleyi nihayetlendirebilir veya açılmış mesafeleri kapatabilirsin. Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Yay için de kendini meşgul eden her türlü işle veya yakın akrabalarıyla ilgili sorumluluklarına isyan niteliği de taşıyabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 8.evinde ilerlerken hayatına derin, kışkırtıcı, gizemli halleri olan kişiler girebilir.  Bu kişileri çözmek istersin ve bu uğurda uzun vakitler harcayabilirsin. Karşına çıkan yüzeysel insanları hızlıca elersin. Senin için derin ve karmaşık bir aşk zamanıdır çünkü. Hayatına girmek konusunda çok ısrarcı biri de karşına çıkabilir. Bu kişinin derin bakışları varsa tamamdır, hayatına hemen girebilir. Bu derin partnerler seni daha iyiye doğru geliştirebilecek, yaralarını sarıp tedavi edecek dönüştürücü bir kuvvete sahipse ne ala ama bu dönemde saplantılı ve zararlı bir ilişkinin içine çekilmen de muhtemel o yüzden dikkatli olmalısın. Gönül işleri dışında araştırma yapacağın, meselelerin dibindeki asıl sorunları düzeltebileceğin bir dönem olacak. Konuşmak ve yüzleşmekten çekindiğin konular rahatlıkla çözülebilecek. Özellikle ortak kullanımdaki para ve mülkler, borç ve kredilerle ilgili konularda rahatlamalar olacak. Partnerinin gelirinde veya komisyon/prim olarak elde ettiğin gelirlerde artışlar olabilir. Partnerinden hoşuna giden hediyeler alırsın. Mevcut ilişkin derinleşebilir. Evlilik kararı alabilirsiniz.

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 9.evinde ilerlerken hayatına özgür ruhlu ve maceracı kişiler girebilir. Bu kişiler ufkunu öyle bir açar ki düşünce ve hayat tarzın değişebilir. Bu kişilerin açtığı ufuk seni onlara fena bağlayabilir. O nereye, sen oraya, durumları olabilir. Bu kişiyle çıktığın bir yolculukta tanışabilirsin. Zaten bir yabancı da olabilir. Seninkine hiç benzemeyen bir geçmişe sahip de olabilir. Bu kişiyle bir kursta veya seminerde de tanışabilirsin. Bu kişi bir filozof, pilot, yazar, danışman, öğretmen olabilir.  Venüs’ün bu evdeki seyri sana yabancı ve uzak ülkelere gitme, daha önce tecrübe etmediğin şeyleri deneyimleme, yeni şeyler öğrenme, üniversite eğitimi/master/doktora yapma ve çeşitli maceralara atılma isteği verir. Bu dönemde araştırma yapmaz, ararsın. Neyi aradığını bilmiyorsundur. Sadece deneyim biriktirmek ve bu deneyimlerden bir sonuç çıkarmak derdindesindir. Eğer çok fazla hareket etme imkanın yoksa kendi şehrinde değişik restoranlara giderek değişik mutfakları deneyebilir, parkları, müzeleri ziyaret ederek içini açar, bilgi toplayabilirsin.  

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda yeni şeyler öğrenmek, denemek, daha önce gitmediğin yerlere gitmek konularında gündemin oldukça hareketlidir. Bugün daha önce hiç bilmediğin konular hakkında düşünmen ve konuşman gerekebilir. 2 Ağustos civarındaki günler, yabancılarla veya yabancı ülkelerle ilgili işlerinde güzel haberler alabileceğin günler olacaktır. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde yeni bir bakış açısı kazanmış ve bu farklı bakışla önemli bir meseleyi halletmiş olabilirsin. Önemli bir kişiden hayat felsefene dair veya inandığın şeylere dair bir tavsiye alabilirsin.  Bu tavsiyeyi uygulaman sana önümüzdeki günlerde çok büyük kapıları açabilir. Eğitim alma, kursa gitme fırsatın ortaya çıkabilir. Bu fırsatlar sana önümüzdeki dönemde kariyerini parlatmak için faydalı olacaktır. Yabancı ülkelerle ilgili her türlü konuda (yabancıyla aşk, ticaret, yabancı dil, eğitim, vs) büyük şansların aralandığı birkaç günlük bir dönem yaşayacaksın. Bu durum özellikle 23 Kasım-3 Aralık doğumlu Yayları veya Yükselen Yay burcunun ilk 10 derecesinde doğmuş kişileri daha çok etkiler. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 10.evine girecek. Ayın son haftasında kariyerine ve toplumdaki yerine odaklanacaksın. 25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da ay boyunca kariyerinle ve hayat hedeflerinle ilgili gündeminin yoğun olacağına işaret eder.  Kariyerinde ilerleme fırsatları, hayatının gidişatında değişimler yaşanması veya önemli insanlarla muhatap olma ihtimalleri ortaya çıkabilir. Aynı gün 12.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da özellikle yalnız kalma konusunda zorlanabileceğini gösterir. Hayal gücünün kısıtlandığı durumlarla da karşılaşabilirsin. Hayallerini gerçekleştirmek konusunda gerçeklerin sandığın kadar uygun bir zemin hazırlamadığını fark edebilirsin. 


Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Yay’ın 12. evinde ilerlemesi sırasında yalnız başına kalmak için elinden geleni yaparsın. Geçtiğimiz aylarda yeterince sosyalleşip vaktini ekip çalışmalarıyla geçirmiştin. Bu aylarda artık insanlara tahammülün  yok. Yalnız başına çalışırken enerjin çok daha yüksek. Kimseler görmeden ve kimseler fark etmeden işlerini halletmek daha kolayına geliyor. Mars’ın 12.evinde seyri esnasında az uyursun ama rüyaların daha hareketli olur. Hayalgücün daha iyi çalıştığı için hayalgücü gerektiren işlerde daha başarılı olursun. Mars bu evden geçerken ayaklarınla ilgili problemler yaşayabilirsin.
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder