Oğlak Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftası ortak kullanımdaki paran, borçlar, alacaklar krediler, komisyonlar ve saplantılı zor konularla ilgili gündemin yoğun. Ayın son haftasında ise bu zorlu konuları kapatıyorsun ve dünyaya daha geniş bakıyorsun. 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 8.evindedir. Merkür bu evden geçerken sezgilerin her zamankinden daha iyidir. Durumlardan işaretler çıkarıp insanların ve durumların arasındaki bağlantıların farkına varırsın. Duygu ve yakınlık gerektiren kişisel olaylara mantığınla yaklaşman da daha kolay. Merkür’ün 8.evden geçişi, normalde dalgalanmalara sebep olabilecek, konuşmaya çekinilen konuları da gündeme taşımak için harika bir zaman olacak. Bu konular saplantılı davranışlarla alakalı olabileceği gibi ortak mal ve parayla ilgili de olabilir. Zaten saplantılı duygular ve para, konuşulması en zor konulardır. Eteklerinde birikmiş taşları konuşa konuşa dökmekte fayda göreceksin. Bu dönem finansal planlama yapmak ve strateji belirlemek için de mükemmeldir. Merkür, hayat tarzına uygun şartlara sahip bir krediyi ve ödeme planını rahatlıkla bulabilir. 

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 9. evinde ilerlemeye başlarken geçerken aklın gündelik, dünyevi işlere odaklanmayı bırakıp büyük resme, düşüncelere ve ideallere dönmektedir. Bu süreçte bilgi dağarcığını genişletmeye açıksındır. Yabancı dil öğrenmeye veya kendi dilinde kelime dağarcığını genişletmeye açıksındır. Yeni kelimeler öğrenebilir ve onları kullanmaya başlayabilirsin. Yabancı ülkelerle ilgili işlerde, yabancı insanlarla iletişiminin artacağı bir dönem olur. Yüksek eğitimin ve seyahatlerin üzerine planlar yapabileceğin günler olacaktır. Bu süreçte, durumlardaki detaylarla ilgilenmekten vazgeçip hangi büyük amaca hizmet için ortaya çıktıklarını düşünürsün.  Bu dönemde detayları atlayabileceğin için randevularını, toplantı saatlerini, adresleri unutabilirsin. Mühim şeyleri düşünmekten ufak şeyleri pas geçebileceğin, zihni meşgul profesör gibi bir dönemin olacaktır bu.  

10 Ağustos’ta Kova burcunda 2.evinde yaşanacak dolunay civarındaki günlerde bir borcu, parayla ve ödemelerle ilgili bir projeyi kapatabilirsin. Eline ekstra para da geçebilir. İhtiyacın olmayan şeyleri duygusal tatminler uğruna satın alma isteğinin tavan yapabileceği bu günlerde harcamalarına dikkat etmen iyi olacaktır. Sadece maddi değerleri değil, manevi değerleri de temsil eden 2.ev, dolunay günlerinde özgüvenini de test edebilir. Hayatta başardığın şeyleri, aileni, kariyerini, özel hayatını ilgilendiren konularda gururlanabileceğin, onları daha da çok sahiplenebileceğin anlar yaşayabilirsin. Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Oğlak için de finansal sorumluluklarına isyan niteliği de taşıyabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 7.evinde ilerlerken uzun süreli bir ilişki ve bağlılık arayışın artar. Bağlanmaktan korkmayan biriyle beraber olmak ve gel geç ilişkilerden elini eteğini çekmek istersin. Evlenmek istersin. Seninle beraber olmak uğruna birtakım fedakarlık yapmak isteyen kişiler karşına çıkabilir. Onların bu fedakarlığından çok etkilenirsin. Hayatına çekici, nazik, kibar kişiler girebilir. Beğendiğin insanda dış görünüşü normalden daha fazla önem verirsin.  Venüs’ün bu evdeki seyrinde yakın arkadaşların vasıtasıyla tanışacağın biri hayatına girebilir. Bu kişinin ilişkileri yönetici ve düzenleyici bir mesleği olabilir. Eğer bir ortaklığın varsa, ortakların sana karşı daha anlayışlı olurlar. Her türlü anlaşmada kolaylıkla uzlaşabilirsiniz. Mevcut beraberliğinde ve sevdiklerinle de ilişkilerin daha rahat geçer. 

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 8.evinde ilerlerken hayatına derin, kışkırtıcı, gizemli halleri olan kişiler girebilir.  Bu kişileri çözmek istersin ve bu uğurda uzun vakitler harcayabilirsin. Karşına çıkan yüzeysel insanları hızlıca elersin. Senin için derin ve karmaşık bir aşk zamanıdır çünkü. Hayatına girmek konusunda çok ısrarcı biri de karşına çıkabilir. Bu kişinin derin bakışları varsa tamamdır, hayatına hemen girebilir. Bu derin partnerler seni daha iyiye doğru geliştirebilecek, yaralarını sarıp tedavi edecek dönüştürücü bir kuvvete sahipse ne ala ama bu dönemde saplantılı ve zararlı bir ilişkinin içine çekilmen de muhtemel o yüzden dikkatli olmalısın. Gönül işleri dışında araştırma yapacağın, meselelerin dibindeki asıl sorunları düzeltebileceğin bir dönem olacak. Konuşmak ve yüzleşmekten çekindiğin konular rahatlıkla çözülebilecek. Özellikle ortak kullanımdaki para ve mülkler, borç ve kredilerle ilgili konularda rahatlamalar olacak. Partnerinin gelirinde veya komisyon/prim olarak elde ettiğin gelirlerde artışlar olabilir. Partnerinden hoşuna giden hediyeler alırsın. Mevcut ilişkin derinleşebilir. Evlilik kararı alabilirsiniz.

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda borç, kredi, alacaklar, komisyon ve primler veya eşinin/ortaklığının parası konularında gündemin oldukça hareketlidir. Bugün bu konularla ilgili güzel haberler alabilirsin. Bu günlerde maddi durumunla ilgili etrafına biraz fazla konuşabilirsin. Gevezelik etkisine dikkat etmelisin.18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde ortak girdiğiniz bir projeden iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Eşinizin/partnerinizin maddi durumunda bir iyileşme yaşanabilir. Çok güzel ve maddi değeri yüksek bir hediye veya ödül alabilirsiniz. Uygun şartlarda kredi alabilirsiniz. Size zor gelen, takıntılı olduğunuz bir konuyu halletmek veya bir kötü alışkanlığınızdan vazgeçmek için de şanslı bir etki olacaktır. Bu durum özellikle 23 Aralık-3 Ocak doğumlu Oğlakları veya Yükselen Oğlak burcunun ilk 10 derecesinde doğmuş kişileri daha çok etkiler. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 9.evine girecek. Ayın son haftasında yenilikler yaşamanın önemini hissedeceksin. 25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da ay boyunca hayatında yenilikler istediğin ve bunları gerçekleştirmekle ilgili gündeminin yoğun olacağına işaret eder.  Değişik yerlere seyahat etmek, değişik konularda eğitim almak, hayata bakış açını değiştirecek her türlü düşünceye açık olabileceğini gösterir. Aynı gün 11.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da sosyal çevrenden senin emeğini talep eden istekler konusunda sıkıntılar yaşayacağını ve bunlara dur demen gereken durumlar yaşayacağını gösterir. Her dostunun her isteğine koşmaman gerektiğini sıkıntılı bir biçimde öğrenmen gerekebilir.


Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Oğlak’ın 11. evinde ilerlemesi sırasında hayallerini gerçekleştirme yolunda adımlar atmak istersin. Bu uğurda değişik yöntemler deneyebilir, çılgın projelere imza atabilirsin. Grup çalışmasına yatkın olduğun bir dönem olduğu için ortak hedefinizde ilerlemek üzere beraber olduğun kişilerle uzun vakitler geçirebilirsin. Hedeflerini belki de tek başına gerçekleştirmen çok zordur. O yüzden beraber çalışmak üzere bir gruba ihtiyacın olabilir. İnsanlığa faydalı çalışmalar da öne çıkabilir. Bu uğurda bir dernek faaliyetinde de bulunabilirsin.  Mars’ın kötü yanı agresif olduğu için grupla veya arkadaşlarınla aranda gerilimli anların da olabilir. Mars’ın bu evdeki seyri esnasında ayak bileklerinle veya alt bacaklarınla ilgili sorunlar yaşayabilirsin.  

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder