Akrep Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftasında sorumlulukların ve kariyer fırsatlarını değerlendirme gündemin artıyor. Ayın son haftasında büyük planlarını gerçekleştirmek üzere yola çıkacaksın ve bol bol sosyalleşeceksin.. 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 10.evindedir. Merkür bu evdeyken kariyerin ve iş ilişkilerin hakkında normalden daha fazla düşünürsün. Kariyerin bu dönemde daha fazla iletişim gerektirebilir. Özellikle amirlerinle iletişimin arttığında mesleğindeki fikirlerini daha rahat bilinir hale getirebilirsin. Onları fikirlerinle, ifade yeteneğin ve iletişim becerinle etkilemeye müsait bir dönemden geçiyorsun. Kariyerin konusunda planlar yapmak için de harika bir dönemdir bu. Bu süreçte sadece kariyer de değil, genellikle ‘ciddi’ meselelere öyle odaklısındır ki, basit mevzularla vakit geçirmeye pek sabrın da olmaz. Bu dönemde senin meselelerin, hayat memat meselesidir. Sorumlulukların adeta dünyayı ilgilendirir. Merkür’ün endişe yükünü artırma özelliği de vardır. Bu dönemde kariyerinin gidişatı, itibarının ve sorumlulukların hakkında başarısız olabileceğine dair endişelere de kapılabilirsin. 

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 11. evinde ilerlemeye başlarken dünyaya daha geniş bir açıdan bakmayı başarırsın. Kendi küçük dünyandan çıkar ve dünya meselelerine dair duyarlılılık geliştirebilirsin. Kendinden çok çevrene, dostlarına katkıda bulunabileceğini düşündüğün yaratıcı fikirlerle dolabilirsin. Düşüncelerini geniş bir çevreyle paylaşmaktan da büyük keyif alırsın. Konulara getirdiğin değişik bakış açıları ve yorumlar yüzünden onlar da seni dinlemekten hoşlanır. Kendi mutluluğun ve uzun vadeli hedeflerin için derin düşüncelere dalabileceğin ve bu hedeflere gitme yolunda plan ve iletişimini hızlandıracağın bir dönem olacaktır. Bu dönemde yaşamının amacı ve hedefleri konusunda bazı endişelere de kapılabilirsin. 

10 Ağustos’ta Kova burcunda 4.evinde yaşanacak dolunayda evinle ilgili bir projeyi tamamlayabilir veya bir aile meselesini sonlandırabilirsin. İş yerinde harcadığın uzun mesailer yüzünden evini ihmal ettiğinin farkına varabilirsin. Evinde huzurlu günler geçirmek ve dışarıya çıkmamak isteyebilirsin. Bu birkaç günde hayatının gidişatına dair düşünüp doğru yolda olup olmadığına dair endişeler de yaşayabilirsin. Belki de başka bir yol bulman gerekliliğinin farkına varırsın. Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Akrep için de ailesi ve eviyle ilgili sorumluluklarına isyan niteliği de taşıyabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 9.evinde ilerlerken hayatına özgür ruhlu ve maceracı kişiler girebilir. Bu kişiler ufkunu öyle bir açar ki düşünce ve hayat tarzın değişebilir. Bu kişilerin açtığı ufuk seni onlara fena bağlayabilir. O nereye, sen oraya, durumları olabilir. Bu kişiyle çıktığın bir yolculukta tanışabilirsin. Zaten bir yabancı da olabilir. Seninkine hiç benzemeyen bir geçmişe sahip de olabilir. Bu kişiyle bir kursta veya seminerde de tanışabilirsin. Bu kişi bir filozof, pilot, yazar, danışman, öğretmen olabilir.  Venüs’ün bu evdeki seyri sana yabancı ve uzak ülkelere gitme, daha önce tecrübe etmediğin şeyleri deneyimleme, yeni şeyler öğrenme, üniversite eğitimi/master/doktora yapma ve çeşitli maceralara atılma isteği verir. Bu dönemde araştırma yapmaz, ararsın. Neyi aradığını bilmiyorsundur. Sadece deneyim biriktirmek ve bu deneyimlerden bir sonuç çıkarmak derdindesindir. Eğer çok fazla hareket etme imkanın yoksa kendi şehrinde değişik restoranlara giderek değişik mutfakları deneyebilir, parkları, müzeleri ziyaret ederek içini açar, bilgi toplayabilirsin.  

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 10.evinde ilerlerken toplum içinde dikkat çekebilirsin. Çevrenin sana saygısının arttığını da hissedebilirsin. Senden daha üst seviyede görev yapan, önemli kişilerle temas edebilir, bu kişilerden kendi kariyerin adına destek alabilirsin. Önemli kişilerin gözlerinin üstüne çevrildiği bu süreçte bu kişilerden birinden veya itibarlı, kariyerli, senden yaşça da büyük birinden hoşlanabilirsin.  Eğer güzellik veya kozmetik sektöründe çalışıyorsan veya mekanları güzelleştirmekle ilgili bir işin varsa (mimar, tasarımcı) mesleğinde oldukça önemli başarılara imza atabileceğin bir dönem olabilir.  Eğer yönetici olarak çalışıyorsan huzurlu ve adil bir yönetim ortamı sağladığın için elemanların tarafından takdir görebilirsin.

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda sorumluluklarına dair gündemin oldukça hareketlidir. Bugün yöneticilerinden takdir görebilirsin. Ofiste insanlar senden bahsedebilir. 2 Ağustos civarındaki günler, kariyerinle alakalı her türlü iletişiminin çok başarılı olacağı, belki yaptığın bir iş sunumunun veya bir mülakatın veya görüşmenin çok başarılı geçeceği günler olacaktır. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde yeni bir iş teklifi alabilir veya işinde terfi edebilirsin. Önemli bir kişiden kariyerinde ilerlemen konusunda bir destek alabilirsin. Bu durum özellikle 23 Ekim-3 Kasım doğumlu Akrepleri veya Yükselen Akrep burcunun ilk 10 derecesinde doğmuş kişileri daha çok etkiler. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 11.evine girecek. Ayın son haftasında sosyalleşmeye ve hedeflerine odaklanacaksın. 25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da ay boyunca sosyal çevrenle ilgili gündeminin yoğun olacağına işaret eder. Arkadaşlarının kimi hal ve tavırlarına dair hassasiyet geliştirsen de bu durum onlarla aranı bozamayacak. Aynı gün 1.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da özellikle bedeninle ilgili sıkıntılı bir durumu ortaya çıkarabilir. Daha yavaş hareket etmen gerekebilir. Enerjini azaltan durumlarla karşılaşabilirsin. Öfkeni ve heyecanını içinde tutman ve etrafına belli etmemen gerekebilir. 


Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Akrep’in 1. evinde ilerlemesi sırasında kendini eskisinden çok daha enerjik hissedersin. Son iki yılın en hareketli günlerini yaşarsın. Elindeki işleri bitirmek konusunda daha azimli ve yeni şeylere başlamak konusunda da daha heyecanlısındır. Bu yüzden yeni başlangıçlar yapmak için çok doğru zamanlardır. Mars biraz sabırsız olduğu için yeni başladığın işten çabucak sıkılıp onu bitiremeden başka bir projeye doğru yelken açabilirsin. Mars bazen içindeki yıkıcı enerjiye de hakim olamaz. Bu yüzden 1.evde ilerlerken seni daha agresif ve huzursuz yapabilir. Bu yüzden kazalara da açık hale gelebilirsin. Vücudunda sıklıkla yara, bere, sıyrıklar olur. Başın da eskisinden daha sık ağrıyabilir.  
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder