Kova Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftası aşk ve ortaklıklara, son haftasında ise bütçene odaklanıyorsun 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 7.evindedir. Merkür bu evden geçerken her meselenin iyi ve kötü tarafını tartıp biçmene sebep olacak. Bunu yaparken kendi ihtiyaçların kadar başkalarının ihtiyaçlarını da gözettiğin adil bir duruşun da olacak. Farklı bakış açılarından olayları değerlendirdiğin için kararsızlıklar yaşaman da mümkün. Başkalarıyla işbirliği ve ortaklıklar kurma konusunda istekli olacaksın. Bu dönemde kendini en iyi yüz yüze görüşerek ifade ediyorsun. Geçmişini anlatmaktan rahatsızlık duymadığın samimi kişilerle beraberken kendini daha rahat hissedeceksin. Onlarla konuştukça fikirlerin netleşecek. Bu dönemde danışmanlık, hakemlik, halkla ilişkiler temalı meslek sahipleri başarılı olabilir. Başka meslek gruplarından olan kişiler de kendi mesleklerinin ikili ilişkiler veya ortaklıklar gerektiren yaklaşımlarında başarılı olacaklardır. Karşındakine tavsiyeler vermek veya partnerinle arandaki meseleleri çözmek için kelimelerin gücünden faydalanabilirsin. İkna becerin her zamankinden çok daha üst bir seviyeye çıkar.

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 8. evinde ilerlemeye başlarken sezgilerin her zamankinden daha iyidir. Durumlardan işaretler çıkarıp insanların ve durumların arasındaki bağlantıların farkına varırsın. Duygu ve yakınlık gerektiren kişisel olaylara mantığınla yaklaşman da daha kolay. Merkür’ün 8.evden geçişi, normalde dalgalanmalara sebep olabilecek, konuşmaya çekinilen konuları da gündeme taşımak için harika bir zaman olacak. Bu konular saplantılı davranışlarla alakalı olabileceği gibi ortak mal ve parayla ilgili de olabilir. Zaten saplantılı duygular ve para, konuşulması en zor konulardır. Eteklerinde birikmiş taşları konuşa konuşa dökmekte fayda göreceksin. Bu dönem finansal planlama yapmak ve strateji belirlemek için de mükemmeldir. Merkür, hayat tarzına uygun şartlara sahip bir krediyi ve ödeme planını rahatlıkla bulabilir. 

10 Ağustos’ta Kova burcunda 1.evinde yaşanacak dolunay civarındaki günlerde kendi ihtiyaçlarınla çevrendekilerin ihtiyaçları arasındaki dengeyi gözetip kalması gerekenleri olduğu gibi bırakır, bitmesi gerekenleri hayatından çıkarırsın. İlgi görmek isteyeceğin ve bu ilgiyi çekmek adına iyi şeyler de yapabileceğin bu birkaç günde ilgi çekmek adına aşırıya gitme ihtimalin de var. Dolunaylar hislerle hareket etmeye eğilimli olduğumuz günler olduğu için duygularını daha yoğun yaşayabilir ve olaylara daha yoğun tepkiler verebilirsin. Çevrendekiler nazını çekecek de olsa sakinliğini korumaya çalışmalısın.  Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Kova için de normalde hiç de öyle olmamasına rağmen her konuda  artan hassasiyeti yüzünden önüne gelen konuya isyan niteliği de taşıyabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 6.evinde ilerlerken kolay kolay aşık olamazsın. Hayatına girecek kişi de beraberliğiniz de kesinlikle çok mantıklı ve uygun olmalıdır. Bu yüzden beğendiğin biriyle buluşma iş görüşmesi gibi geçebilir. Aday, aranan kriterlere harfiyen uymalıdır. Eğer uymuyorsa, fazla duygu beslemeden bu iş orada bitmelidir. Beraber olacağın kişiyi iş ortamında tanıyabilirsin. Bir mesai arkadaşınla aranda bir romantik durum ortaya çıkabilir.   Venüs’ün bu evdeki seyrinde hayatına düzen sokmak isteyebilirsin. Daha titizsindir. İş yerinde oldukça uyumlu ve anlayışlısındır. Çalışmak çok keyiflidir. Veya işyerinde o kadar keyifli günler geçiriyorsundur ki çalışmak mümkün olamıyordur. Üzerinde çalıştığın işleri daha yaratıcı yöntemlerle yapmaya çalışabilirsin. 

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 7.evinde ilerlerken uzun süreli bir ilişki ve bağlılık arayışın artar. Bağlanmaktan korkmayan biriyle beraber olmak ve gel geç ilişkilerden elini eteğini çekmek istersin. Evlenmek istersin. Seninle beraber olmak uğruna birtakım fedakarlık yapmak isteyen kişiler karşına çıkabilir. Onların bu fedakarlığından çok etkilenirsin. Hayatına çekici, nazik, kibar kişiler girebilir. Beğendiğin insanda dış görünüşü normalden daha fazla önem verirsin.  Venüs’ün bu evdeki seyrinde yakın arkadaşların vasıtasıyla tanışacağın biri hayatına girebilir. Bu kişinin ilişkileri yönetici ve düzenleyici bir mesleği olabilir. Eğer bir ortaklığın varsa, ortakların sana karşı daha anlayışlı olurlar. Her türlü anlaşmada kolaylıkla uzlaşabilirsiniz. Mevcut beraberliğinde ve sevdiklerinle de ilişkilerin daha rahat geçer. 

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda ikili ilişkiler ve aşk konusunda gündemin oldukça hareketlidir. Bugün bir aşk itirafı alabilirsin veya birine aşkını itiraf edebilirsin. Bu günlerde gevezelik etkisine dikkat etmelisin yoksa sevdiğine aşırı dürüstlükten de olsa söylemesen daha iyi olabilecek şeyleri söyleyebilirsin. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde gündeme gelen her türlü ortak girişim, iş veya aşk ortaklığı (evlilik) konularında büyük fırsatların olacaktır. Ticaretle uğraşanlar için büyük satış rakamları yakalayabileceği harika birkaç günde önemsiz gözüken fırsatlar bile büyük balıklara dönüşebileceği için her birini ayrı ayrı değerlendirmenizde fayda var. Birine evlenme teklif etmek istiyorsanız gün bu gündür. Bu etki özellikle 23 Ocak-3 Şubat doğumlu Kovaları veya Yükselen Kova burcunun ilk 10 derecesinde doğmuş kişileri daha çok etkiler. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 8.evine girecek. Ayın son haftasında bütçeni ve borçlarını değerlendirmeye başlayacaksın. 25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da ay boyunca hayatında kredi, borç ve alacaklarla ilgili gündeminin yoğun olacağına işaret eder.  Konuşmakta ve çözmekte zorlandığın, takıntılı, bağımlı veya saplantılı olduğun bir konuyu çözmeni gerektirecek durumlar yaşayabileceğine de işaret eder. Aynı gün 10.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da işinin aşırı artan talepleriyle ilgili sıkıntılar yaşayacağını ve bunlara dur demen gereken durumlar yaşayacağını gösterir. Senden abartılı istekleri olan bir yöneticinle bir sıkıntın olabilir. Belki de kariyerinde istediğin hızda ilerleyemediğini düşünmeni sağlayacak durumlar çıkabilir. Ağustos’un son haftası işlerin ve işinde ilerlemen konusunda aceleci olmamanda ve durumla ilgili sıkıntılarını etrafında dile getirmemende fayda var.


Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Kova’nın 10. evinde ilerlemesi sırasında başarılı olma ihtiyacı hissedersin. Başarıdan başarıya koşmak istersin. Başarılı olma hırsın o kadar yoğundur ki hiçbir başarı seni tatmin etmez. Yakın dönemdeki ödülleri topladığın için gözünü uzun vadedeki başarılara dikersin. Hırslısın ama bu hırs şuursuz değil, bilakis oldukça gerçekçi hedefler uğruna çalışan, ne istediğini çok iyi bilen ve planlayan bir hırstır. Bu dönem kariyerin adına güzel gelişmelere sebep olsa da gözün başka bir şeyi görmediği için özel hayatında sıkıntılar yaşayabilirsin. Evin ve ailenle aranda problemler çıkabilir. Bu hırsın seni başarılı kılsa da yöneticilerinle gerilimli günlerin de olabilir. Mars bu evden geçerken eklemlerin ve dizlerinle ilgili problemler yaşayabilirsin.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder