Balık Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftasında yapman gereken işlerinle ve görevlerinle meşgulsün. Ayın son haftasında ise ilişkilerinle ilgili gelişmeler var.

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 6.evindedir. Merkür, Başak burcuna ait olan 6. evin doğal yöneticisi olması nedeniyle bu evden geçişi iyidir. Bu dönem günlük, rutin işlerin düzene girmesi için uygundur. Rutin işlerini düzene koymak için nelerin yapılması gerektiğine dair detaylı çalışmalar, listeler yapabilirsin. Sağlığını korumaya ilişkin neler yapman gerektiğini etraflıca araştırıp tıbbi kontrollerini, çekaplarını yaptırırsın. Temel yeteneklerini geliştirmeye yönelik isteklerin artar. Tabii Merkür’ün bu evden geçişi Başak özelliği olan endişeyi de beraberinde getirebilir. Ofis işleri, ev işleri de dahil olmak üzere yapılacak işler ve sağlığın konusunda aşırı endişeli bir halin de olabilir. Eğer bu endişelerle boğuşmadan işine yoğunlaşabilirsen bunca mantıkli plan ve listeyi hayata geçirmekte daha başarılı olabilirsin. Sadece mevcut işlerini düzene koymakla da kalmaz, yeni iş yapış şekillerini öğrenmeye de açık olursun. Merkür’ün 6.evden geçişi esnasında mesai arkadaşlarınla iletişimin de kuvvetlenir. İş ortamını da düzenleme ihtiyacı duyacağından onlarla iletişimini de planlarını destekleyici bir zeminde tutmanda fayda olacak. Buradaki tehlike de iş verimliliğini artıralım derken geyik muhabbetlerinde uzun zaman harcama ihtimalidir. Merkür, insanı konuya yaklaştırdığı gibi konudan uzaklaştırma konusunda da beceriklidir.

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında Merkür, Terazi burcuna ait olan 7.evden geçerken her meselenin iyi ve kötü tarafını tartıp biçmene sebep olur. Bunu yaparken kendi ihtiyaçların kadar başkalarının ihtiyaçlarını da gözettiğin adil bir duruşun da olur. Farklı bakış açılarından olayları değerlendirdiğin için kararsızlıklar yaşaman da mümkün. Başkalarıyla işbirliği ve ortaklıklar kurma konusunda istekli olacaksın. Bu dönemde kendini en iyi yüz yüze görüşerek ifade ediyorsun. Geçmişini anlatmaktan rahatsızlık duymadığın samimi kişilerle beraberken kendini daha rahat hissedeceksin. Onlarla konuştukça fikirlerin netleşecek. Bu dönemde danışmanlık, hakemlik, halkla ilişkiler temalı meslek sahipleri başarılı olabilir. Başka meslek gruplarından olan kişiler de kendi mesleklerinin ikili ilişkiler veya ortaklıklar gerektiren yaklaşımlarında başarılı olacaklardır. Karşındakine tavsiyeler vermek veya partnerinle arandaki meseleleri çözmek için kelimelerin gücünden faydalanabilirsin. İkna becerin her zamankinden çok daha üst bir seviyeye çıkar.

10 Ağustos’ta Kova burcunda 12.evinde yaşanacak dolunay civarındaki günlerde civarındaki günlerde kendini daha durgun ve içine kapanık hissedebilirsin. Dolunay zamanında, Güneş, Ay’ın tam karşısındaki 6.evde yer alır. Bu ev de günlük işlerin ve yapılması gerekenlerin içinde olduğundan günün hayhuyundan kurtulmak ihtiyacını daha çok hissedebilirsin. Bu birkaç günlük dönemi dinlenerek geçirmen sana iyi gelecektir. Aynı zamanda sırların da evi olan 12.evde yaşanan Dolunay, sırların açığa çıkmasına da sebep olabilir. Haberin olmadan ilerlemiş bir konudan haberdar olabilirsin. Belki sen de sakladığın bir sırrı açığa çıkarabilirsin. O yüzden dikkatli düşünerek konuşmanda fayda var.   Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Balık için de yalnız kalmak ve dinlenmek ihtiyacının karşılanmaması durumlarına isyan niteliği de taşıyabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 5.evinde ilerlerken cazibenden geçilmez. Karşı cinsi peşine düşürmek için fazla çaba harcamana gerek kalmaz. Bir bakışın bile yetebilir. Hatta beğendiğin biri varsa onunla ilgilenmesen daha iyi bile olabilir çünkü bu dönemde av sensin. Avcılık yaparsan başarılı olamayabilirsin. Yeni biriyle tanışmak için Venüs’ün bu evde ilerleyişi çok şanslı bir zamandır ve bu yeni biri kesinlikle sıkıcı olmamalıdır. Romantik zamanlarındasın ama daha çocuksu bir romantizmdir bu. Adeta dizilerdeki, filmlerdeki gibi bir aşk yaşamak ve adeta ekrandan fırlamış aşk sahneleri mizansenleri yaratmak isteyebilirsin. Bu dönemde başlayan aşkların eğlencesi de draması da boldur. Seyir değeri yüksektir. Hobilerinle ve yaratıcılık gerektiren faaliyetlerle daha fazla ilgilenebileceksin. İlhamın artacağı için yaratıcılık gerektiren bir mesleğin varsa bu dönemde başarılı işlere de imza atabilirsin.

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 6.evinde ilerlemeye başladığında artık kolay kolay aşık olamazsın. Hayatına girecek kişi de beraberliğiniz de kesinlikle çok mantıklı ve uygun olmalıdır. Bu yüzden beğendiğin biriyle buluşma iş görüşmesi gibi geçebilir. Aday, aranan kriterlere harfiyen uymalıdır. Eğer uymuyorsa, fazla duygu beslemeden bu iş orada bitmelidir. Beraber olacağın kişiyi iş ortamında tanıyabilirsin. Bir mesai arkadaşınla aranda bir romantik durum ortaya çıkabilir.   Venüs’ün bu evdeki seyrinde hayatına düzen sokmak isteyebilirsin. Daha titizsindir. İş yerinde oldukça uyumlu ve anlayışlısındır. Çalışmak çok keyiflidir. Veya işyerinde o kadar keyifli günler geçiriyorsundur ki çalışmak mümkün olamıyordur. Üzerinde çalıştığın işleri daha yaratıcı yöntemlerle yapmaya çalışabilirsin. 

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda yapman gereken işlerin oldukça hareketlenebilir. Bugün sağlığınla ilgili bir konuda veya bir iş arkadaşından güzel bir haber alabilirsin. Bu günlerde gevezelik etkisine dikkat etmelisin yoksa özellikle iş arkadaşlarına dürüstlükten de olsa söylemesen daha iyi olabilecek şeyleri söyleyebilirsin. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde verdiğin veya aldığın bir hizmetten veya servisten çok memnun kalıyorsun. Sağlığınla ve yaşam düzeninle ilgili sevindirici gelişmeler yaşayabilirsin. İş arkadaşlarınla oldukça uyumlu, mutlu günler geçirirsin. İş arkadaşarından birinden romantik anlamda hoşlanmaya da başlayabilirsin. Bu etki özellikle 23 Şubat-3 Mart doğumlu Balıkları veya Yükselen Balık burcunun ilk 10 derecesinde doğmuş kişileri daha çok etkiler. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 7.evine girecek. Ayın son haftasında ilişkilerine ve sevdiklerine odaklanmaya başlayacaksın. 25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da gelecek ay yeni bir ilişkiye başlayabileceğine, mevcut ilişkine birtakım yenilikler getirebileceğine işaret eder. Aynı gün 9.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da çıkmak istediğin iş seyahati dışındaki seyahatlerin zora girebileceğini gösterir. Bir süredir farklı farklı konularda bilgini ve deneyimini artırıyordun ama bunların artışıyla baş etmen mümkün olamayacaktır. Ağustos’un son haftasında ilgilendiğin konuları önem sırasına göre değerlendirmen ve her konunun en bilir kişisi olmaya çalışmaman konusunda dersler alabilirsin.  

Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Balık’ın 9. evinde ilerlemesi sırasında hayatına yeni bir açılım getirmek istersin. Dünya büyük ama sen bu küçük mahallende kalıp bu koca dünyanın koca imkanlarını kaçırıyor olamazsın. Yeni şeyler öğrenmek, yeni yerlere gitmek, yeni tatlar, yeni kültürler, yeni insanlar tanımak istersin. Eğer yabancı ülkelere seyahat edebilirsen bu enerjini doğru kullanmış olursun. Eğer seyahat imkanın yoksa bu açılımları zihninde yaşayabilirsin. Yeni kitaplar, yeni filmler izleyebilirsin. Yaşadığın şehirde gittiğin mekanları değiştirebilirsin, değişik yemekler pişirir, değişik bir şey öğrenmek üzere kurslara gidebilirsin. Her zaman yaptığın şeyleri yapmaya devam edersen kendini huzursuz hissedebilirsin. Mars bu evden geçerken kalça ve baldırlarınla ilgili problemler yaşayabilirsin.
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder