Terazi Burcu: Ağustos 2014

Ayın ilk üç haftasında bol bol sosyalleşmelisin. Bu sosyal iletişimden büyük fırsatlar doğacaktır. Ayın son haftasında ortamın sakinleştiğinde kafanı dinleyebileceksin. 

Merkür, 1-16 Ağustos arasında Aslan burcunda, 16 Ağustos’tan sonra ise Başak burcunda ilerleyecek. Ayın ilk yarısında Aslan burcunda ilerlerken Merkür 11. Evindedir. Bu evde dünyaya daha geniş bir açıdan bakmayı başarırsın. Kendi küçük dünyandan çıkar ve dünya meselelerine dair duyarlılılık geliştirebilirsin. Kendinden çok çevrene, dostlarına katkıda bulunabileceğini düşündüğün yaratıcı fikirlerle dolabilirsin. Düşüncelerini geniş bir çevreyle paylaşmaktan da büyük keyif alırsın. Konulara getirdiğin değişik bakış açıları ve yorumlar yüzünden onlar da seni dinlemekten hoşlanır. Kendi mutluluğun ve uzun vadeli hedeflerin için derin düşüncelere dalabileceğin ve bu hedeflere gitme yolunda plan ve iletişimini hızlandıracağın bir dönem olacaktır. Bu dönemde yaşamının amacı ve hedefleri konusunda bazı endişelere de kapılabilirsin. 

Merkür’ün Başak burcuna geçtiği ayın ikinci yarısında 12. evinde ilerlemeye başlarken aklın geçmiş meselelere takılabilir. Geçmiş konuları kafanda geri sarıp sarıp tekrar yaşıyorsun. Neden gerçekleştiğini anlamadığın konular hakkında cevaplar arıyorsun.  Bu dönem, derin araştırmalar yapmak için uygun bir dönem olsa da amacını ve değerini yitirmiş konuların içine çekilmeye engel olmaya çalışmalısın. Geçmişteki konular ancak geleceğini iyileştirmek adına değerlidir. Merkür’ün 12.evden geçişi özellikle duyguları ve görsel zenginliği harekete geçiren şiir, resim, oyunculuk gibi yaratıcı çalışmalar için faydalıdır. Düşüncelerini toplayabilmek, fikren daha üretken olabilmek için tek başına kalmaya ihtiyaç duyabilirsin. Bu dönemde yaratıcı işler dışında kendini rahatlıkla ifade etmekte zorlanabilirsin. Kendini ifade ederken cümlelerin birbirine karışır, yanlış kelimeler kullanabilirsin. Merkür’ün bu evden geçişinde sırlar açığa çıkabilir, bu yüzden ketum olmak seni beladan uzak da tutabilir.

10 Ağustos’ta Kova burcunda 5.evinde yaşanacak dolunayda yaratıcılık gerektiren bir işin, bir hobinin sona erdiğine veya tamamlandığına şahit olabilirsin. Gönül ilişkinin de sonlanması mümkün. Bu birkaç günlük dönemde bir ayrılık yaşarsan bu sana çok da sürpriz olmayacak çünkü bir süredir bu sona doğru giden şeyler yaşanmış olmalı. Eğer mutlu bir ilişkin varsa bu ilişkide daha mutlu ve eğlenceli günler yaşamaya başlayabilirsin. Dışarı çıkmak ve eğlenmek bu günlerde adeta bir gereklilik. Daha spontan, daha tutkulu ve daha iyimser oldugun bu birkaç günde eğlenceyi biraz abartabilirsin. İşine dair disiplinin azalabilir, o yüzden önemli projelere başlamasan iyi olur. Bu dolunay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve gökyüzünde en büyük halinde görüneceği Süper Ay olma özelliğini de taşıyor. Bu günlerde denizlerde gel-gitler çok daha yoğun yaşanır. İnsanların duygu durumları da daha çok etkilenebilir. Dolunayın Kova’da gerçekleşecek olması özgürlük ve isyan duygularını yoğunlaştırabilir. Terazi için de gönül ilişkisinin getirdiği sorumluluklara isyan niteliği de taşıyabilir.

Venüs, 12 Ağustos’a kadar Yengeç burcunda, 10.evinde ilerlerken toplum içinde dikkat çekebilirsin. Çevrenin sana saygısının arttığını da hissedebilirsin. Senden daha üst seviyede görev yapan, önemli kişilerle temas edebilir, bu kişilerden kendi kariyerin adına destek alabilirsin. Önemli kişilerin gözlerinin üstüne çevrildiği bu süreçte bu kişilerden birinden veya itibarlı, kariyerli, senden yaşça da büyük birinden hoşlanabilirsin.  Eğer güzellik veya kozmetik sektöründe çalışıyorsan veya mekanları güzelleştirmekle ilgili bir işin varsa (mimar, tasarımcı) mesleğinde oldukça önemli başarılara imza atabileceğin bir dönem olabilir.  Eğer yönetici olarak çalışıyorsan huzurlu ve adil bir yönetim ortamı sağladığın için elemanların tarafından takdir görebilirsin.

Venüs 12 Ağustos’tan sonra Aslan burcuna geçerek 11.evinde ilerlerken bir arkadaşının tanıştırdığı veya bir sosyal faaliyet esnasında tanıştığın biriyle çıkmaya başlayabilirsin. Belki de uzun zamandır arkadaş olduğun birinden romantik anlamda hoşlanmaya başlayabilirsin çünkü seninle benzer ilgi alanlarına ve sosyal çevreye sahip insanlarla beraber olmak istersin. Bu dönemde eskisinden daha çok huzur ve sükunet de aradığın için başladığın ilişkinin ateşi düşük olabilir. Belki de gerçekten yeterince derin bir ilişki değildir. Bunu zaman gösterecektir. Bu ilişkinin geleceği her ne olursa olsun Venüs’ün 11.evinde ilerlemesi geleceğe dair umutlu hissettiğin, bir birey olarak daha mutlu hissettiğin bir dönem olacak.

2 Ağustos'ta Merkür, Aslan burcunda ilerleyen Jüpiter’le kavuşumunda sosyal çevren oldukça hareketlidir. Bugün arkadaşlarınla çok eğlenebilirsin. Takım çalışmasına yatkınsındır. Büyük hedeflerin, büyük planların vardır. 18 Ağustos'taki Venüs-Jüpiter kavuşumu, senenin en şanslı günüdür. Bu günlerde bir arkadaşından veya bir dernekten veya büyük bir kurumdan bir yardım alabilirsin. Bu yardım hayatının planını devreye sokmanda çok yardımcı olabilir. Bu günlerde tanıştığın insanlar sana birkaç yıl sonra büyük fırsatlar sunabilir. Bu yüzden bu günlerde çağrıldığın her toplantıya ve sosyal faaliyete katılmalısın. Sana ilerde şans getirecek kişiyi buralarda tanıyabilirsin. Bu durum özellikle 23 Eylül-3 Ekim doğumlu Terazileri veya Yükselen Terazi burcunun ilk 10 derecesinde doğmuş kişileri daha çok etkiler. 

23 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek olan Güneş, 12.evine girecek. Ayın son haftasında gözden ırak, tatil yapıp dinlenmeye odaklanacaksın. 25 Ağustos’ta Başak burcunda yaşanacak Yeni Ay da ay boyunca yardımlaşma ve yalnızlıkla  ilgili gündeminin yoğun olacağına işaret eder. Bu ev saklı işlerin ve sırların da evi olduğu için ay boyunca söylediklerine dikkat etmelisin. İstemeden de olsa ağzından bir sırrı kaçırabilirsin. Aynı gün 2.evinde yaşanacak olan Mars-Satürn kavuşumu da özellikle bütçenle ilgili sıkıntılı bir durumu ortaya çıkarabilir. Daha disiplinli para harcaman gerekebilir. Para bulman gereken durumlarda bazı engellerle karşılaşabilirsin.

Aralık 2013’ten beri Terazi burcundaki Mars, 26 Temmuz’da Akrep burcundaki hareketine başladı. Eylül’e kadar Terazi’nin 2. evinde ilerlemesi sırasında eskisinden daha çok güvenlik ihtiyacı hissedersin. Ekonomik anlamda güvenli olmak için daha çok para kazanmak için daha sıkı bir çalışma içine girebilirsin. Tam zamanlı bir işin varsa boş vakitlerinde de proje bazlı bir işe yapabilirsin veya bir hobinden para kazanma fırsatları yaratırsın. Bunun tam tersi de olabilir. Mars’ın 2.evinden geçişi esnasında hesapsızca para da harcayabilirsin. İstikrar arayışın olduğu için büyük maddi riskler almaktan kaçınabilirsin. 2.evden geçen Mars, seyri esnasında boyun ve diş ağrıların artabilir.
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder