Neptün Gerilemesi


Balık burcundaki Neptün, 10 Haziran 2014'ten 16 Kasım 2014'e kadar sürecek olan beş küsür aylık gerilemesine başladı.  Gezegenler gerilerken temsil ettikleri konularla ilgili sorunlar çıkararak o konularla ilgili kesin çözümleri gerektirir. Neptün, hayal dünyasının, rüyaların gezegenidir. Gerileme sayesinde somut şeylerin ötesine geçip duygularımızı, inançlarımızı, fantezilerimizi değerlendirmemizi sağlar.

İleri (normal) hareketindeyken gerçekleri görmekte zorlanan Neptün sayesinde hayatın gerçeklerinden kaçarak kendi yarattığımız gerçekliğe sığınabiliriz. İnkar ederek, sorunlar yokmuş gibi yaparak yaşayabiliriz. Ama gerileyen Neptün, adeta gerçekleri yüzümüze çarpar. Sorunların temeline inerek gerçek motivasyonlarımızı bize göstererek onlardan kaçmamızı engeller. Bunu anlamaya direnmek sadece işleri zorlaştırır.

Kişisel yorumlar almak için: yesimarpat@gmail.com

Önce yükselen burcunu okumalısın.

Koç Burcu
Ruhsal ve duygusal olarak kendini yenilemen gereken bir beş aylık döneme giriyorsun. Dengeni yeniden kurman gerek. Kendini yalnız ve reddedilmiş hissedebilirsin. Bunlar senin kendi gücünü keşfetmen için yaşanıyor.

Boğa Burcu
Arkadaşların için aldığından daha fazlasını verdin. Onların istekleri için kendini paraladın. Arkadaşların için kendinden neler verdiğinin hesabını yapacaksın ve seni gereğinden fazla yıpratan dostluk ilişkilerini fark edeceksin. Bu beş aylık süreçte arkadaşlarınla ortak bir işe başlamamalısın. 

İkizler Burcu
Kariyerinle ilgili kafanda kurduğun büyük hayallerin hayal olduğunun farkına varıyorsun. Kariyer hedeflerin konusunda gerçekçi olmayan beklentilerini revize etme zamanı geldi. İşinle ilgili daha pratik ve daha sorumlu davranma zamanıdır.

Yengeç Burcu
Önümüzdeki beş ay boyunca yabancı şehirlere ruhunu beslemek adına seyahatlerin artacak. Yabancı konulara ve kültürlere eğileceksin. Hayattaki ideallerin ve vizyonun konusunda aklını bulandıran şeyler ortadan kalkacak. Senin için yepyeni bir politik akımı veya yaşam biçimini benimseyebilirsin.

Aslan Burcu
Önümüzdeki beş ay boyunca ortak paranızın nasıl harcanması gerektiği konusunda sınırları koyman gerekiyor. Cinsellik konularında da bakış açını değiştiren olaylar da yaşayabilirsin. Borçlarını/kredilerini ödemen konusunda sorumluluk sahibi davranışlar içine girmen gerekebilir.

Başak Burcu
Beş ay boyunca partnerinle veya sevdiklerinle ilgili gerçekleri görmeye başlıyorsun. Partnerini olması gereken insan gibi değil de tüm gerçekliğiyle, olduğu insan olarak görmeye başlıyorsun. Partnerinin duygusal yetersizliği, bağlılık problemi veya diğer sorunlarını görür ve değerlendirir durumdasın. İşin iyi yanı bu süreçte hayatına yaratıcı, hayal güçleri geniş partnerler girebilir.

Terazi Burcu
Beraber çalıştığın insanlar için aşırı fedakarlıklarda bulunduğunu fark ettiğin bir beş aylık dönem başlıyor. Belki de bu süreçte çalışmak istemeyebilirsin. İşe ara vermeni sağlayan bir gelişme yaşanabilir. Sağlığına da dikkat etmeye başladığın bir dönem olacak.


Akrep Burcu
Olmadık beklentilerle giriştiğin yatırımların risklerinin farkına varabileceğin bir beş ay olacak. İlişkilerinde sis perdesinin kalkıp daha realist bakış açısına kavuşmanla drama dozu da artabilir. Hobilerinin, keyifli vakit geçirmek üzere yaptığın aktivitelerin ardındaki motivasyonunu anlayıp bu alanlarda da biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsin.

Yay Burcu
Ailene dair kafanda kurduğun idealler ve fikirler meğer biraz ütopikmiş, bunu önümüzdeki beş ay boyunca anlayacaksın.  Evde duygusal veya maddi anlamda biraz huzursuzluk yaşanabilir. Hayalinizdeki ideal ev veya ailenin hayatının gerçekleriyle örtüşmesi gerekiyor. Aileden birisi duygusal anlamda senle arana mesafe koyuyor.

Oğlak Burcu
Önümüzdeki beş ay boyunca takvimlere uymak, ufak tefek işler ve tamiratlarla uğraşmak konusunda aklını başına alman gerekiyor. Ufak tefekler diye bu işleri hep erteledin ama şimdi yapılmalarının gereklilikleri gün yüzüne çıkıyor. Etrafınla arandaki birbirinizi anlayamama sorunlarının sebebini keşfedeceksin.

Kova Burcu
Maddiyata verdiğin önem ve ona yüklediğin anlam ve idealler önümüzdeki beş ay boyunca değişebilir. Parayla satın aldığın ya da alamadığın şeylerin değeri hakkında yeni fikirlerin olacak. Para kazanma yöntemleri konusunda biraz idealist ya da hayalperest davranmış olabilirsin ama işte Neptün gerilemesi döneminde katma değerini ve gelir yaratma becerin hakkındaki gerçekleri de göreceksin.

Balık Burcu
Zodyak’ın en çok yanlış algılanan burcu Balık, önümüzdeki beş aylık dönemde hakkında daha gerçekçi ve daha doğru mesajlar verebilecek. Kendi kabuğuna saklanıp hayal dünyasına dalmak yerine oldukça agresif ve göze görünür olmayı tercih edecek.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder