Yay Burcu: Şubat 2014 Yorumları

30 Ocak gece yarısı Yeni Ay, Yükselen Yay’ın 3. Evinde, Kova burcunda gerçekleşti. Şubat ayında gelmeler gitmeler, kısa kısa seyahatler yoğunlaşacak. Kardeşlerle, yakın akrabalarla ya da duygusal anlamda yakın olduğunuz kişilerle konuşmalar, görüşmeler artacak. Bu kişilerle yaptığınız uzun sohbetler sizi duygusallaştıracak. İletişim ve ulaşım araçlarının evi olan 3. Evdeki Yeni Ay, telefonunuzu, televizyonunuzu, bilgisayarınızı, arabanızı yenileme ihtiyacı duymanıza sebep olabilir.  Ev aletleri de 3. Evindir. Beyaz eşyalarınızda da yenilenme mümkün olabilir.  

Yeni Ay, 3. Evde doğarken 6 Şubat’ta Merkür aynı evde geriliyor. Yeni Ay nasıl ‘yenilik’ fırsatı veriyorsa Merkür gerilemesi de tekrar etmeye sebep olabiliyor. Yeni alacağınız aletlerde bir sorun çıkabilir ve bunu aldığınız yere tekrar götürüp değiştirmeniz gerekebilir. Almayı düşündüğünüz aracı zaten daha evvel satın almayı düşünmüş ve o zamandan beri iyiyce değerlendirdiyseniz sorun yok. Ama 28 Şubat’a kadar yeni düşünüp alacağınız araçlarda sıkıntı çıkması çok muhtemel. 

31 Ocak’ta geri hareketini tamamlayan Venüs, gündelik işlerinizin yöneticisi olarak Pluto kavuşumundan dönerek 2. Evinde ilerleyecek. Geçtiğimiz ay ofiste ya da iş arkadaşlarınızla yaşadığınız sorunlar çözülüyor. 2. Evde maddi kazanç evinizde düzelen Venüs, işinizin maddi tarafında rahatlama getirir. Bu bir bakış açısı da olabilir. Eskiden daha büyük anlamlar yüklediğiniz işinizi artık sadece para kazandığınız bir ortam olarak görmeye başlayabilirsiniz.  

Şubat 2014’te uzun zamandır herkesi bir şekilde etkileyen Uranüs-Pluto-Jupiter T-Karesi Yükselen Yay’ın 2-5-8. Evlerinde gerçekleşiyor. Maddi kazançlarınızı kendinize ayırma veya başkalarıyla paylaşma gibi durumlarda, maddi güvenliğinizi sağlama biçiminizle ilgili bir gerçekle sarsılabilirsiniz. Kazanımlar ve bunları dağıtma konusunda biraz bencil davranmış olabilirsiniz. T-kareler üç bacaklı bir sandalyede oturmaya benzer. Bir eksik bacağın ne olduğunu çok net hissedersiniz ve düşmemek için kalan üç bacağa aşırı yüklenirsiniz. Eksik bacak, bu dik üçgenin tam karşısında, onu dörtgene çevirecek olan evdedir, yani 11. Evdedir. Maddi kazanç ve paylaşımlarınızda daha ekip odaklı, grubun yüksek faydası odaklı düşünürseniz bu eksik bacağı tamamlamış olursunuz.   

Jüpiter yaza kadar kuvvetli olduğu burçta, 8. Evde. Temmuz 2014’e kadar 8. Evde ilerleyecek olan Jüpiter sayesinde kredi ve borçlanma konularında çok şanslısınız. Bu konularda aşırıya kaçmaya da meyilli olabilirsiniz. Bütçenizi çok zorlayan büyük krediler almamaya dikkat edin. Bu ev, mirasların da evidir. Elbette her zaman birisi vefat edip size mülkler bırakmaz. Eğer böyle bir durum varsa bu mirası devralmak çok rahat, çok kolay gerçekleşecek demektir. Miras, tahmin ettiğinizden de değerli olabilir. Öğrenciyseniz burs alma konusunda, akademisyenseniz araştırmalarınıza fon bulmak konusunda şanslı dönemlerdesiniz. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum: