Akrep Burcu: Şubat 2014 Yorumları

30 Ocak gece yarısı Yeni Ay, Akrep’in 4. Evinde, Kova burcunda gerçekleşti. Şubat ayının ortasına kadar aile ve ev konularıyla ilgili birtakım gelişmeler söz konusu. Ebeveynlerinizle barışın artık. Çocukluktan kalma acı hatıraları unutun. Evde duygusal işler yoksa maddi işler olabilir. Yeni bir ev satın alma, kiralama, evinizi dekore etme, yeni eşyalar alma gibi konular gündeme gelebilir. 4. Ev, sonlanmaların da evidir. Uzun süredir devam eden ama artık bir işe de yaramayan bir düzenden vazgeçmeniz de gerekiyor. Akreplerin işe yaramasa da bir şeyden vazgeçmesi zordur ama Kova burcu size ihtiyacınız olan ‘mesafeli durma’ enerjisini sağlayacak.

Yeni Ay, 4. Evde doğarken 6 Şubat’ta Merkür aynı evde geriliyor. Yeni Ay nasıl ‘yenilik’ fırsatı veriyorsa Merkür gerilemesi de ‘yeniden gözden geçirme’ fırsatı sağlıyor. Önce gözden geçirip sonra yenileyebilirsiniz.  Geçmişte yaşadığınız aile içi bir konu tekrar açılabilir. Eskiden bunu nasıl değerlendirmişseniz, farklı bir gözle tekrar değerlendirin. Evinizin içinde her köşeyi, sanki oraya ilk kez bakıyormuşsunuz gibi yabancı gözlerle değerlendirin. Bütün fazlalıkları çıkarın. Azaltın.

31 Ocak’ta geri hareketini tamamlayan Venüs, ikili ilişkilerinin yöneticisi olarak Pluto kavuşumundan dönerek 3. Evinde ilerleyecek. Sevgiliyle geçmiş aylarda yaşadığınız iletişim problemlerini çözüyorsunuz. İlişkinizi daha analitik, duygulardan daha arınmış bir şekilde değerlendirebileceksiniz. Oğlak’taki Venüs planı programı da sever. Bu kadar abartabilir misiniz, emin değilim ama sevgiliyle görüşmelerinizi bir takvime, bir programa bile bağlayabilirsiniz.

Şubat 2014’te herkesi bir şekilde etkileyen Uranüs-Pluto-Jupiter T-Karesi Akrep’in 3-6-9. Evlerinde gerçekleşiyor. Öğrendiğiniz, eğitimini aldığınız konunun ya da çevrenizle iletişim kurma biçiminizin doğru olmadığına dair ani bir aydınlanma yaşayabilirsiniz.  Size bunu gündelik işleriniz fark ettirebilir. Eğitimini aldığınız konunun ne kadar da dışında işlerle uğraştığınızı fark etmek sizi biraz sarsacak. Önümüzdeki aylarda da ya eğitiminizi işlerinize uydurmak ya da işinizi eğitiminize uydurmak üzere harekete geçebilirsiniz.  
Akrep’in yöneticisi Mars, Terazi burcunda güçsüzdür. Bedeninize biraz iyi bakın. Spor yapmak yerine daha az hareketli aktivitelerde bulunacaksınız. Bu süreçte dışarıya da eskisinden daha yumuşak, daha barışcıl yansırsınız.

Jüpiter yaza kadar kuvvetli olduğu burçta, 9. Evde. Temmuz 2014’e kadar hep hayalini kurduğunuz uzaklara doğru seyahate çıkabilirsiniz. Bir kursa yazılabilirsiniz. Bol kitap okuyabilirsiniz. Özel bir konuyla ilgilenmek yerine daha genel, daha felsefi, hayatı sorgulayan konulara ilgi duyarsınız. Belki abartıp herşeyi bildiğinizi sanabilirsiniz. Bu süreçte yayınlamayı düşündüğünüz şeyler için de fırsatlar var. Internet dünyasında bu zaten artık zor değil ama blog açabilirsiniz, web sayfanızı daha etkin kullanabilirsiniz. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder