Oğlak Burcu Mart 2014 Yorumları

Mart ayı Yükselen Oğlak’ın 3. Evindeki Yeni Ay ile açılıyor.  Bu ay bol yazışmalı, konuşmalı, gitmeli gelmeli kısa seyahatli geçeceğe benzer. Kardeşinle ve kuzenlerinle beraber vakit geçirebilirsin. Uzun sohbetlerde duyguların harekete geçecek ve hassas noktalarına basılacak. Arabanın bakımını yaptırmayı sektirmeyeceksin. Kendine yeni bir araba almayı da düşünebilirsin. Küçük alet ve makineler de 3. Eve aittir. Cep telefonu ve beyaz eşyaya para harcaman da mümkün.

Şubat ayında Merkür 2. Evinde geriliyorken para durumun pek karışıktı. Hesapta olmayan harcamaların olmuştu. Şubat sona ererken maddi durumunu kontrol altına almayı başarabiliyorsun. 18 Mart’a kadar bu alanda her şey yoluna girecek.

6 Mart’tan itibaren Venüs de Kova burcunda, 2. Evinde ilerlemeye başlayacak. Geçen ayın harcamaları çok talihsizdi. Bu ay aslında neyi satın almayı istediğini biliyor gibisin. Lüks ve kaliteli şeyler satın almaya meyillisin. Satın almak istediğin şeyler için para bulman da çok kolay oluyor. Kova burcundaki Venüs, internet alışverişini de hızlandırabilir. Aşkın sembolü Venüs, 2. Evde seyrederken hayatınıza zengin birini ya da para sirkülasyonu temelli bir mesleği olan birini (bankacı, muhasebeci) karşınıza sevgili adayı olarak çıkarabilir. Ay sonunda Venüs’le kare açı yapacak olan Satürn rahat para harcama dönemine bir son verecektir.

16 Mart’ta, 9. Evinde yaşanacak dolunay sayesinde öğrenci Oğlakların derslerindeki performansları artıyor. Öğrenci olmayanlar ise yurtdışı bağlantılı işlere karışabiliyor ve uzak yerlere seyahat ediyor.  Dil öğrenmek isteyebilirsin. Bir kursa yazılmak ve bir konuda uzman olmak üzere yola çıkmak isteyeceksin. Bir internet sitesi açmak istiyorsan, yayına başlamak için çok doğru bir zaman. Saturn ve Güneş’in de tatlı açılarıyla yurtdışı bağlantılı işlerin, yayıncılıkla alakalı, akademik ve uzmanlık gerektiren konularda iki haftalık şanslı bir dönem açılıyor.

Jupiter 6 Mart’ta Kasım 2013’ten beri süregelen geri hareketini 7. evinde tamamlarak ileri harekete geçecek. Geçtiğimiz dört ayda evliliğini, sevgilinle olan ilişkini, ya da bir ortaklık konusunu yeniden değerlendirmen gerekmişti. Jupiter’in ileri hareketiyle beraber bu konular çözülüyor. İlişkideki pürüzler gideriliyor.  Evlenmek için ne kadar doğru bir zaman. Evlenme, nişanlanma konuları gündeme gelebilir. Yeni bir ortak işe girebilirsin. Mahkemede bekleyen bir davan varsa o konuda da şanslı sonuçlar alacaksın.  

18-26 Mart döneminde Neptün (hayaller) Merkür’le (fikirler) 3. evinde kavuşurken anlaşılması güç ama çok da derin bir konuda birine bir not yazmak isteyebilirsin. Yazışmalarının okunduğuna dair bir paranoya geliştirebilirsin. Hiçbir işe yaramaması muhtemel bir alet satın almak isteyebilirsin. Maddi gücünün çok üstünde ya da hayat tarzına hiç uygun olmayan bir araba satın almak isteyebilirsin. Kardeşlerine ya da yakın akrabalarına içerleyebilirsin.

31 Mart’ta Mart ayı içerisindeki ikinci Yeni Ay, Koç burcunda ve Uranüs’le (beklenmedik işler) kavuşum halinde 4. evinizde gerçekleşir. Bu Yeni Ay, aynı zamanda 7. Evdeki Jüpiter ve 1. Evdeki Pluto ile kare açıda olacağından çok huzursuz bir dönemin başlangıcı olabilir. Beklenmedik (Uranüs) bir aile meselesi (4. Ev) gündeme gelebilir. Satın almak istediğin ya da satmak istediğin bir ev (4. Ev) varsa bu konuda ani değişiklikler (Uranüs) yaşayabilirsin. Eşin/ortağın tarafından bu ev mevzusu ya da aile meselesi konusunda kendini kandırılmış hissedebilirsin. Eşinden istediğin desteği alamayabilirsin. Jüpiter’in kare açılarda rehavet veren etkisiyle bu meselede atman gereken adımları erteleyebilirsin.

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 10. Evinde gerileyecek. Kariyer evinde gerileyen Mars, patronunla bir ego savaşına girebileceğine işaret eder. Ailesiyle yaşayan Oğlaklar için ise bu savaş, evdeki otorite figürüyle olacaktır (anne veya baba). Kendinizi kapana kısılmış hissedeceğiniz bu hibi durumlarda öfkeyle cevap vermek yerine uzun bir yürüyüşe çıkmalısın. Mesleğinde yükselemeyeceğin anlamına gelmiyor bu durum. Sadece beklediğin ‘iyi’ şey, bir ek yükle beraber gelir. Aynı şey için daha fazla çalışman, daha çok vakit harcaman gerekebilir. Ofiste uzun mesailer, ek işler çıkabilir.


Özetle, Mart 2014’ün iletişimi bol geçiyor. Ayın ilk yarısı harcamalar yapmak için ideal olsa da sonlarına doğru bu konuda bir disipline girmen gerekebilir.  Ay ortası kursa yazılmak ve seyahatler için doğru zamanlar. Mart’ın birinci haftasından sonra evlilik konuları gündeme gelebilir. Kariyerinde çok ve emek yoğun günlere rağmen istediğin etkiyi alamaman olası. Ayın son günü yaşanacak Yeni Ay, ev hayatında, aileyle ilgili yeni ve ani değişimlere işaret. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder