Kova Burcu: Mart 2014

Mart ayı Yükselen Kova’nın 2. Evindeki Yeni Ay ile açılıyor.  Bu ay maddi konularla, özgüvenininle, maddi anlamda değerli şeylerinle, sahip olduğunuz nesnelerle ilgili konularda yeniliklerle ilgili bir ay olacak. Satın almayı düşündüğün bir şey için gerekli maddi imkanı bulacaksın. Biraz para harcamaya meyilli olduğun kadar hediyeler de alabileceğin bir ay olacak. Lüks sayılabilecek nesneleri oldukça uygun fiyatlara bulacaksın.

Şubat ayında Merkür 1. Evinde geriliyorken hep yanlış anlaşıldığını düşündüğün anlar olmuştu. Sanki sözcükler ağzından çıkarken bambaşka hallere bürünüyor ve karşındakinin kafasını karıştırıyordu. Saçının, sakalının biçimini ya da gardrobunu değiştirmiş de olabilirsin. Bu konularda kazalar yaşadıysan da Şubat sona ererken görüntünü ve başkalarında bıraktığın etkiyi kontrol altına almayı başarabiliyorsun. 18 Mart’a kadar bu alanda her şey yoluna girecek.

6 Mart’tan itibaren Venüs de Kova burcunda, 1. Evinde ilerlemeye başlayacak. Kendini daha sosyal ve dışadönük hissedeceksin. Hayattan zevk almak için etrafınla hoş vakit geçirecek ya da güzel şeyler yiyip içip giyineceksin. Merkür de Venüs’le beraber 1. Evinde ilerlerken görünüşünü ve tarzını değiştirmek için doğru zamanlardasın. Görünüşünü değiştirmesen bile şu halinle bile başkalarının gözünde çok hoşa gideceksin. Cazibeli ve samimisin. Bu da seni çok çekici yapıyor. Kova burcunda ilerleyen Venüs ne kadar cazip de olsan seni biraz mesafeli de yapar. Ay sonunda Venüs’le kare açı yapacak olan Satürn bu artan cazibene birkaç gün mola verdirebilir fakat.

16 Mart’ta, 8. Evinde yaşanacak dolunay bir alışverişin gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Bu duygusal bir alışveriş de olabilir. Seni mutlu ve rahat hissettirecek şey ile başkalarının ihtiyaç ve konforu arasında bir denge kurman gerekiyor. Kapanmamış bir hesabın kapanması gerekliliği gibi de ortaya çıkabilir. Bu maddi bir borç/komisyon da olabilir, bir emanetin devri de, bir tazminat da. Mali bir anlaşma yaparak bu alışverişi kapatabilirsin. Ya da başkalarına maddi anlamda destek çıkman gerekbilir.  Saturn ve Güneş’in de tatlı açılarıyla mali anlaşmalar ya da duygusal alışverişler gerektiren bu konularda fazla pürüz çıkmadan iki haftalık şanslı bir dönem açılıyor.

Jupiter 6 Mart’ta Kasım 2013’ten beri süregelen geri hareketini 6. evinde tamamlarak ileri harekete geçecek. Geçtiğimiz dört ayda işyerinde ortaya çıkan huzursuzluklar çözülüyor. Gözden düştüğünü sanıyordun, oysa yeni bir projeye büyük katkıların bekleniyor. Sağlığın ve diyetinle ilgili boşladığın şeylere tekrar dikkat etmeye başlıyorsun. Bir ev hayvanı almak için isteğin artabilir.

18-26 Mart döneminde Neptün (hayaller) Merkür’le (fikirler) 2. evinde kavuşurken bir hayalin uğruna büyük paralar harcamaya kalkabilirsin. Mali konularda kandırıldığını düşünerek bir paranoyaya kapılabilirsin. Bir sanat eseri satın alıyorsan doğru fiyatlandığına emin olmaya çalış. Büyük paralar harcamaya kalkıştığın hayali tekrar gözden geçirmende fayda var. Bu harcama muhtemelen hayat tarzına hiç uygun değil. Kısa bir heves uğruna bu kadar zorlanmamalısın.

31 Mart’ta Mart ayı içerisindeki ikinci Yeni Ay, Koç burcunda ve Uranüs’le (beklenmedik işler) kavuşum halinde 3. evinizde gerçekleşir. Bu Yeni Ay, aynı zamanda 6. Evdeki Jüpiter ve 12. Evdeki Pluto ile kare açıda olacağından çok huzursuz bir dönemin başlangıcı olabilir. Beklenmedik (Uranüs) bir konuşma ya da seyahat (3. Ev) gündeme gelebilir. Zaten çıkmayı planladığın bir seyahat, yapmayı planladığın bir görüşme varsa planlarında ani değişiklikler olabilir. Bu gelişme yüzünden işlerinin aksadığını düşünüp biraz depresifleşebilirsin. Jüpiter’in kare açılarda rehavet veren etkisiyle bu meselede atman gereken adımları erteleyebilirsin. Gündelik işlerinle meşgul olmak zorunda kaldığın için kendi başına biraz huzurlu vakit geçiremiyordun. Bu durum da biraz iç çatışmalara sebep oluyordu. Bu beklenmedik gelişme bu işler güçler vs huzur karşıtlığını daha çok öne çıkaracak.  

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 9. Evinde gerileyecek. 9. Ev iyimserliğin, hayata daha geniş bir pencereden bakmanın, büyük resmi görebilmenin evidir. Mars burada gerilerken dünya görüşünün aslında ne kadar dar olduğunun farkına varabilir ve bu konuda değişik fikirleri sahiplenmek istersin.  Geçmişte yarım bıraktığın eğitimleri, kursları bitirmek isteyebilirsin. 3. Evdeki Ay-Uranüs kavuşmasıyla değişebilen seyahat daha kısa, zaten hep gidip geldiğin yerlere aitti. Uzak ülkelere ya da daha önce gitmediğin yerlere ait seyahatler ise 9. Eve aittir. Mart ayında uzak-yakın fark etmeden, bütün seyahat planlarında değişiklikler olabilir.  


Özetle, Mart 2014’te görünüşünü ve tarzını değiştirebilirsin. Bu konuda kesenin ağzını da açıyorsun. Olmadık harcamalar yapmaya da meyillisin. Oldukça çekicisin de. İşyerindeki huzursuzluklar çözülüyor. Yoğun günlere giriyorsun. Bu yoğunluktan kafa dinleyemediğin için şikayetleniyorsun. Hep almak isteyip almadığın sertifikalarını tamamlayabilirsin. Seyahat planlarında sık sık değişiklikler çıkabilir. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder