Koç Burcu: Mart 2014

Mart ayı Yükselen Koç’un 12. Evindeki Yeni Ay ile açılıyor.  Bu ay çevrenle empati kurabileceğin ve duygusal olacağın bir dönem olacak. Bazen çevrendeki dramadan ve duygusal ağırlıktan depresif hale gelebilirsin. Alkol kullanımın artabilir. Geçmişinden getirdiğin karmik yüklerle yüzleşeceğin bir dönem bu. Bu yüklerden arınman gerekiyor. Bu yükleri attığında ortaya ‘yeni bir sen’ çıkacak. Depresif hissettiğinde kendi başına kalıp biraz kafanı dinlemende fayda var. Geçtiğimiz günler seni yaralamış olabilir. Kendinle kalıp, inzivaya çekilip kendini tedavi etmelisin. Tanımadığın kişilerle daha az görüş ve bilgi birikiminin olmadığı projelere girmemeye çalış. Çünkü bu dönemde pratik ve akılcı düşünme yeteneğin duygusal yüklerinin altında kalmış olabilir.

Şubat ayında Merkür 11. Evinde geriliyorken dostlarınla/arkadaş grubunla/üye olduğun cemiyet ve derneklerle ilgili problemler yaşamış olabilirsin. Senin onlara ihtiyaç duyduğun anlarda aslında onların sana ihtiyaç duyduğunu görüp aranızdaki desteğin dengeli olmadığını, genellikle ‘veren’ kişinin sen olduğunu, ‘alan’ kişilerin ise onlar olduğunu anladın. Belki de sen o kadar çok hedeflerine odaklıydın ki sosyal çevrene destek de vermen gerektiği gözünden kaçmıştı. Bunu anlamış oldun. Bu konularda pürüzler/tartışmalar yaşadıysan da Şubat sona ererken dostlarınla arandaki sosyal desteği bir dengede tutmayı başarıyorsun. 18 Mart’a kadar bu alanda her şey yoluna girecek.

6 Mart’tan itibaren Venüs de Kova burcunda, 11. Evinde ilerlemeye başlayacak. Dostlarınla geçen ay yaşananları düzeltmeye yarayan bir iyi etki de bu olacak. Yeni bir sosyal çevreye girebilir, yeni bir network kurabilirsin. Kova burcu, 11. Evin de yönetici olduğu için bu yeni çevre ya da tamir görmüş eski çevre ile vakit geçirmek çok keyifli ve kişisel faydalar elde etmek için çok ideal olacak. 11. Ev, meslekten kazanılan parayı da temsil ettiğinden, özellikle büyük bir kurumda çalışıyorsan, zam istemek için de idealdir.  Ay sonunda Venüs’le kare açı yapacak olan Satürn bu pozitif etkilere birkaç gün mola verdirebilir fakat.

16 Mart’ta, 6. Evinde yaşanacak dolunay, üzerinde çalıştığın şeylerin sonuçlarını görmene yarayacak. Belki diyet yapıyordun, inceldiğin fark edilir olacak. Üzerinde çalıştığın ve kimselerin fark etmediğini sandığın proje, kıyıdan köşeden çıkıp gündeme oturacak ve ne kadar çok emek vermiş olduğun görülecek. Eğer bunları yapmadıysan bu konuların eksikliği de gün yüzüne çıkacak. Kilo vermen gerekliliğini anlayacaksın. Boşladığın işler dağ gibi karşına çıkacak.  

Jupiter 6 Mart’ta Kasım 2013’ten beri süregelen geri hareketini 4. evinde tamamlayarak ileri harekete geçecek. Geçtiğimiz dört ayda ev, aile, gayrimenkuller konularında yaşadığın duraklamalar sona erecek. Temmuz’a kadar evinde yenilikler yapmak, ev satın almak, ev değiştirmek, yeni eşyalar almak, aileyle vakit geçirmek isteyeceksin. Gayrimenkul alımlarında çok şanslı bir dönemdesin. Uzun zamandır süregelen ailevi meseleler çözülecek. Ebeveynlerinle ilişkin düzelecek. Gayrimenkul alırken ailenden maddi destek de görebilirsin. Bu dönemde kariyerini ikinci plana atıp ailenin mutluluğuna, bir ‘yuva’ kurmaya odaklanacaksın.

18-26 Mart döneminde Neptün (hayaller) Merkür’le (fikirler) 12. evinde kavuşurken hayalgücün fazla mesai yapıyor. Başkalarının adeta aklını okuyorsun, ama neyin gerçek neyin algıdan ibaret olduğunu karıştırabilirsin. Hayalgücü gerektiren bir mesleğin varsa, bir sanatçıysan mesela, bu etki sayesinde hayallerini kağıda/filme/notaya, yani somut bir yere dökme konusunda çok şanslı olduğun bir dönem ama bir çeşit memuriyet yapıyorsan, yani muhasebeci, sekreter, mühendis, analist, doktor gibi çalışıyorsan akıl karışıklığı yaşayabilirsin. İşine duygularını karıştırabilirsin. Aşırı hassas davranıp karşındakinin cümlelerinden olmadık anlamlar çıkarabilir ve bu anlamlara alınabilirsin.

31 Mart’ta Mart ayı içerisindeki ikinci Yeni Ay, Koç burcunda ve Uranüs’le (beklenmedik işler) kavuşum halinde 1. evinde gerçekleşir. Bu Yeni Ay, aynı zamanda 4. evdeki Jüpiter ve 10. evdeki Pluto ile kare açıda olacağından çok huzursuz bir dönemin başlangıcı olabilir. 4. ve 10. evdeki Jüpiter-Pluto karşıtlığı bir süredir aile hayatın ve iş hayatın arasında bir denge kurma zorluğuna işaret ediyordu. Bu ikiliye üçüncü ve kare açı olarak Uranüs’ün 1. evde eklenmesi bir kaçış isteğini gündeme getiriyor. Aniden herşeyi öylece bırakıp uzaklaşma isteğinin zirve yaptığı, temel güvenliğinle toplum içindeki itibarını yeniden değerlendirip, bambaşka bir yola girme arzusunda olacaksın.  Bu etki, Yeni Ay ile hissedilmeye başlıyor ama yaza kadar, Mars’ın da Uranüs’ün karşısına (7.eve) geçerek Büyük Kare oluşturmasıyla çeşitli biçimler alıyor.

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor demiştik. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 7. evinde gerileyecek. 7. ev eşinin, uzun dönemli sevgilinin, eşinin evidir. Bu alanda da güç savaşları yaşıyorsun. Şunu anlamalısın ki ilişkinizi yürütmek için tek uğraşan sen değilsin. Karşındakinin eforlarını fark etmiyor olabilirsin. Partnerin senin kadar becerikli olmayabilir. İşleri yüzüne gözüne bulaştırıyor olabilir. 20 Mayıs’a kadar önemli olan çaba sarf etmek. Başarmak değil. Havanda su dövsen de beraber başaramamak da sizi bir arada tutan bir etkiye sahip olabilir. Mars’ın karşısındaki Uranüs, bırakıp gitmeye meyillidir. Burada, bütün bu kaosun içinde, beraber durma sabrınız test ediliyor. Dayanma gücünü bulman gerekiyor.

Özetle, Mart 2014’te uzun dönemli etkiler dünyadaki herkesi olduğu gibi, Yükselen Koç’u da huzursuz edebilir. Gökyüzünde birkaç aydır süregelen T-kare (dik üçgen), Mars’ın gerilemesiyle Büyük Kare’ye dönüşecek ve dört ters açılı büyük çıkmazlar ve çekişmeler yaşanacak. Yükselen Koç, bunları ev vs kariyer ve kendisi vs beraberliği konularındaki çatışmalarla yaşayacak. Bu durum Haziran’a kadar böyle. Bu durum background’u oluşturuyor. Bunların dışında Mart ayına mahsus geçici etkiler ise ayın ilk yarısı yaşayabileceğin biraz depresif ve içine kapanık dönemi takip eden sosyal çevrenin iyileşmesi olacak. İkinci yarıda ise gayrimenkul alımları veya eve ait konulardaki şanslar ve sistemli bir şekilde yaptığın veya yapmadığın şeylerin ödüllerini veya cefalarını toplayacağın bir dönemin olacak.




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder