Boğa Burcu: Mart 2014

Mart ayı Yükselen Boğa’nın 11. Evindeki Yeni Ay ile açılıyor.  Bu ay arkadaşlarınla takılmak isteyeceğin, uzun zamandır görüşmediğin dostlarınla sohbet ortamlarında buluşacağın bir ay olacak. Davetlerde ve partilerde sıklıkla boy göstereceksin. Çevreni genişletmek ve çeşitli fikir alışverişlerinde bulunacaksın. Üye olduğun dernek ve cemiyetlerde aktif roller alacaksın. Sosyal medyada değil, fiziksel sosyal çevrende, yüz yüze ortamlarda takılmalısın.  

Şubat ayında Merkür 10. evinde geriliyorken yıldızını parlatmak konusunda pürüzler çıkmıştı. Özellikle yöneticilerine senin hakkında yanlış dedikodular gitmiş olabilir. Ama şimdi doğru ilerleyen Merkür’le işler değişiyor. Yanlış bilgilendirmeler düzeltildi. Şimdi hakkında düşünülenler gerçeğe daha yakın. 18 Mart’a kadar bu alanda her şey yoluna girecek.

6 Mart’tan itibaren Venüs de Kova burcunda, 10. evinde ilerlemeye başlayacak. Patronların gözdesi oluyorsun. Ofiste geçen ay yaşanan, hakkında çıkan yanlış bilgilendirmeleri düzeltmeye yarayan bir iyi etki de bu olacak. Müşterilerle ilişkilerin harika. İş yemekleri, iş toplantıları çok yolunda gidecek.  Ay sonunda Venüs’le kare açı yapacak olan Satürn bu pozitif etkilere birkaç gün mola verdirebilir fakat.

16 Mart’ta, 5. evinde yaşanacak dolunay ile keyif ve eğlence öne çıkacak. İçindeki çocuk uyanacak ve hayatın basit keyiflerinden tatmak isteyecek. Dolunaylar bitmesi gereken bir şeyi açığa da çıkarabilir. Bir süredir takıldığın gönül işi sona erebilir.

Jupiter 6 Mart’ta Kasım 2013’ten beri süregelen geri hareketini 3. evinde tamamlayarak ileri harekete geçecek. Geçtiğimiz dört ayda söylemek istediklerini söylemekte zorlanmıştın. Öğrenci Boğaların dersleri yeterince iyi değildi. Şanslı gezegen Jüpiter’in şansını yeterince gösteremediği durumlar artık sona eriyor. Temmuz’a kadar araba satın almak istiyorsan mutlaka almalısın. Ama bu konuda biraz fazla para harcamaya meyilli olabilirsin. Aşırılığa kaçmamaya dikkat etmelisin. Topluluk önünde konuşma, sunumlar yapmak çok rahat olacak. Ofiste yazdığın sıradan bir toplantı notu bile çok değerli bulunacak. Bu durum aşırı rahatlayıp haddini aşacak sözler söylemene ya da gereksiz uzun konuşup geveze damgası yemene de neden olabilir.

18-26 Mart döneminde Neptün (hayaller) Merkür’le (fikirler) 11. evinde kavuşurken dostların konusunda bir yanılgıya kapılabilirsin. Onların arkandan birtakım işler çevirdiğini sanarak paranoyak senaryolar üretebilirsin. Bu kısa etkiyle aşırı hassas davranıp dostlarınla kopmamanı tavsiye ederim. Uzun zamandır iyi tanıdığın kişiler hakkındaki fikirlerin değişebilir. Onları olduklarından daha farklı bir yönleriyle tanıyabilirsin. Dostlarınla ya da üye olduğun bir dernek vasıtasıyla yardıma muhtaçlara yardım etmek konusunda adımlar atmak için çok şanslı bir dönem. Yardımların yerini bulduğunu görüp sevineceksin.

31 Mart’ta Mart ayı içerisindeki ikinci Yeni Ay, Koç burcunda ve Uranüs’le (beklenmedik işler) kavuşum halinde 12. evinde gerçekleşir. Bu Yeni Ay, aynı zamanda 3. evdeki Jüpiter ve 9. evdeki Pluto ile kare açıda olacağından çok huzursuz bir dönemin başlangıcı olabilir. 3. ve 9. evdeki Jüpiter-Pluto karşıtlığı bir süredir gitmek/kalmak veya kısa/uzun vadeli planlarındaki zıtlıklar konularında sizi test ediyordu. Uzak ülkelere taşınmak ya da yurtdışı bağlantılı işler yapmak veya lokal kalmak arasında gidip geliyordun. Kısa vadede daha iyi olacağını düşündüğün bir işin uzun vadede seni istediğin bir yere götürmeyeceğini düşünüyordun. Bu ikiliye üçüncü ve kare açı olarak Uranüs’ün 12. evde eklenmesi bu konularda depresif ve endişeli bir tutum içine gireceğini işaret edebilir.  Bu etki, Yeni Ay ile hissedilmeye başlıyor ama yaza kadar, Mars’ın da Uranüs’ün karşısına (6.eve) geçerek Büyük Kare oluşturmasıyla çeşitli biçimler alıyor.

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor demiştik. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 6. evinde gerileyecek. 6. ev gündelik işlerinde, ofis işlerinde, iş arkadaşlarınla olan ilişkilerinde yoracaktır.  Bir sağlık sorunun da ortaya çıkabilir. Bu durumlara öfkenle yanıt vermek yerine duruma biraz mizah katarak olayların geçip gitmesini beklersen daha iyi olur. 20 Mayıs’a kadar önemli olan çaba sarf etmek ve yarıştan kopmamak. Yenmek değil. Mars’ın karşısındaki 12. Evde Uranüs, kendini yiyip bitirmeye meyillidir. Burada, bütün bu kaosun içinde, fiziksel ve duygusal olarak durma sabrın test ediliyor. Dayanma gücünü bulman gerekiyor.


Özetle, Mart 2014’te uzun dönemli etkiler dünyadaki herkesi olduğu gibi, Yükselen Boğa’yı da huzursuz edebilir. Gökyüzünde birkaç aydır süregelen T-kare (dik üçgen), Mars’ın gerilemesiyle Büyük Kare’ye dönüşecek ve dört ters açılı büyük çıkmazlar ve çekişmeler yaşanacak. Yükselen Boğa, bunları uzaklar vs yakınlar ve iç dünyası vs fiziksel ortamı konularındaki çatışmalarla yaşayacak. Bu durum Haziran’a kadar böyle. Bu durum background’u oluşturuyor. Bunların dışında Mart ayına mahsus geçici etkiler ise ayın ilk yarısı yaşayabileceğin sosyal dozu yüksek dönemi takip eden kariyerindeki rahatlama olacak. İkinci yarıda ise elektronik eşya ve taşıt alımlarında veya eğitim konularındaki şansların ve biraz inzivaya çekilerek uzun vadeli planlarını değerlendirmeye başlayacağın dönemlerin olacak. 

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder