Yengeç Burcu Mart 2014 Yorumları

Mart ayı Yükselen Yengeç’in 9. evindeki Yeni Ay ile açılıyor.  Bu ay yepyeni şeyler deneyimlemek isteyeceğin bir ay olacak. Günlük yaşamın rutinlerinden sıkıldın. Maceracı ruhunu ateşlemeye yarayan yeni bir aktivite, hayat felsefeni geliştirecek yeni bir fikir, hayalgücünü besleyecek yeni bir proje peşindesin. Mutlaka çantanı toplayıp bisikletle dünya turuna çıkman gerekmiyor. Bu değişiklikler, mecburiyetlerle dolu hayatlarımızda yeni bir kursa yazılarak, bir seyahat planlayarak, değişik kitaplar okuyarak da karşılığını bulabilir.  

Şubat ayında Merkür 8. evinde geriliyorken ortak para ve kaynakların dağıtımını düzenlemek, sigorta, vergi, tazminat, komisyonlar, miras, nafaka, krediler konularında çıkan pürüzleri düzelttin. Ama şimdi doğru ilerleyen Merkür’le işler değişiyor. Ortak kaynaklar ve ödemelerdeki hatalar düzeltiliyor. Banka hesabın derlenip toplanıyor. 18 Mart’a kadar bu alanda her şey yoluna girecek.

6 Mart’tan itibaren Venüs de Kova burcunda, 8. evinde ilerlemeye başlayacak. Borçlanmak için şanslı bir dönem. Güzel bir faiz oranıyla rahatlıkla borç bulabiliyorsun. Partnerinden de maddi yardımlar ve hediyeler alacağın bir ay olacak. Partnerin eline geçen paranın hepsini adeta sana hediye olarak verebilir. Bunun tam tersi senin için de geçerli olabilir. Maddi durumu daha müsait olan taraf sensen, Venüs’ün 8. evdeki transitinde partnerinin ihtiyaçlarını kendininkilerden daha acil görüyorsun. Partnerinle daha da yakınlaşacağın, adeta birlik olacağın bir aydasın. Nişanlanmak ve evlenmek için çok ideal zamanlar.  Ay sonunda Venüs’le kare açı yapacak olan Satürn bu pozitif etkilere birkaç günlüğüne mola verdirebilir fakat.

16 Mart’ta, 3. evinde yaşanacak dolunay ile ilk iki haftada deneyimlemek için yanıp tutuştuğun değişik aktiviteler, günlük hayatın gereklilikleri yüzünden geri planda kalmaya başlayacak. Bir dünya getir-götür işlerin var. Devamlı konuşan ve sizden bir şey isteyen iş arkadaşların var. Doldurulacak formlar, cevap verilecek mailler arasında aniden önemli bir belge hazırlama işi çıkabilir. Bu belgeyi tamamlamak için kısa bir seyahate çıkman, ya da şehir içinde trafikte saatler geçireceğin birkaç noktaya gitmen gerekebilir. Yapacak bir şey yok. Mümkün olduğunca gündelik işleri bir hizada tutup değişik deneyimlerine vakit ayırmaya çabalamalısın.

Jupiter 6 Mart’ta Kasım 2013’ten beri süregelen geri hareketini 1. evinde tamamlayarak ileri harekete geçecek. Geçtiğimiz dört ayda biraz yediklerine dikkat etmiştin ama bu aydan itibaren Yengeç’te ve 1. Evde ileri hareketli bir Jüpiter insanı iştahına yenik düşürebilir. Şekerliden yağlıdan uzak durmaya çalışın elbette.  Jüpiter tembeldir biraz. Bahtı o kadar açıktır ki bir şey yapmasa da yaver gider. Bazen sorunlarımız, biriyle ya da bir şeyle derdimiz olduğunda bunları çözmek, yenmek ya da bunlardan kaçınmak adına bir şey yaparız. İnsanı hayatta bir şey yapmak için motive eden şeyler bu problemler olabilir. Ama Temmuz’a kadar kendini o kadar iyi hissediyorsun ki canın bir şey yapmak istemiyor. Herşey gözüne toz pembe ve çok iyimser gözüküyor. Uzun vadeli planlar yapmak için iyi bir dönemdesin ama bu planlarını aşırı iyimserlikten abartmaman da gerekli.

18-26 Mart döneminde Neptün (hayaller) Merkür’le (iletişim/fikirler/veriler) 9. evinde kavuşurken uzun vadeli planların konusunda bir yanılgıya kapılabilirsin. Davulun sesi de uzaktan hoş geliyor bu ara; uzaklara yerleşirsen herşey çok güzel olur sanabilirsin. Bir seyahate çıkıyorsan gittiğin yer hiç de hayallerindeki gibi çıkmayabilir. Öğrenci Yengeçlerin sınavları hiç de sandıkları gibi sonuçlanmayabilir. İyi geçen sınavlardan kötü not alabilirler. İletişime dayalı bir mesleğin varsa kaynaklarını doğrulatmadan bilgiyi yaymamalısın. Yalan yanlış bilgiler önüne düşebilir. Yabancılarla çalışıyorsan onlarla temaslarında yanlış anlamalar söz konusu olabilir.  Akademik bir kuruma, bir eğitim vakfına yönelik yardımlarda bulunmak için ideal zamanlar.

31 Mart’ta Mart ayı içerisindeki ikinci Yeni Ay, Koç burcunda ve Uranüs’le (beklenmedik işler) kavuşum halinde 10. evinde gerçekleşir. Bu Yeni Ay, aynı zamanda 1. evdeki Jüpiter ve 7. evdeki Pluto ile kare açıda olacağından çok huzursuz bir dönemin başlangıcı olabilir. 1. ve 7. evdeki Jüpiter-Pluto karşıtlığı bir süredir yalnız olmak/beraber olmak veya kendin/partnerin konularındaki zıtlıklar konularında seni test ediyordu. Jüpiter, birinci evde gelişmek isterken Pluto, partnerinin evinde şiddetlenir. Yengeç’teki Jüpiter’in büyük istekleri ve duygusal ihtiyaçları vardır. Oğlak’taki Plüto ise otorite kurmak ister. Bu zorlu bir karşıtlıktır. Yengeç’in büyük ihtiyaçlarına otorite kurarak kısmaya çalışan bir partner. Plüto yüzünden bu otorite kurma ihtiyacı abartılarak büyür büyür, eğer kontrol edilemezse takıntılı bir hale dönüşür. Ama bu enerjiyi doğru kullanırsan duygusal (Yengeç) çabaların, inancın ve iyimserliğinle (Jüpiter) partnerini dönüştürebilirsin (Pluto). Bunun için karşındakinin senle aynı şeylere aynı biçimde değer vermesini beklememelisin. Her istediğini elde edemeyeceğinin farkında olmalısın. Manipülatif olmak yerine samimi bir çaba içinde olmalısın. Bu ikiliye üçüncü ve kare açı olarak Uranüs’ün 10. evde eklenmesi bu konulara aile büyüklerinin, ya da itibarlı birilerinin karışabileceğini gösteriyor. Bu konular yüzünden kariyerin de zarar görebilir. Bu etki, Yeni Ay ile hissedilmeye başlıyor ama yaza kadar, Mars’ın da Uranüs’ün karşısına (4.eve) geçerek Büyük Kare oluşturmasıyla çeşitli biçimler alıyor.

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor demiştik. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 4. evinde gerileyecek. 4. ev temellerini atacağın yerleri ifade eder. Bu kadar önemli bir şeyi kısa sürede kurmayı beklememek de lazım. Temellerin evin, ailen, yuvam diyebileceğin herhangi bir ortam olabilir. Sadece kendin ve çok güvendiklerinle, yanında kendin gibi olduklarınla kaldığın bir yeri kurman işte bu dönemde biraz vakit alabilir. Kendine güvenli bir kale kurmak eskisinden daha da zor ama bu süreçte önemli olan denemek. Bitirmek değil. Mars ileri hareketlendiğinde işler daha hızlı çözülecek zaten.  Mars’ın karşısında, 10. evdeki Uranüs, itibarını, kariyerini krizlere sokabilir. Mars, Yengeç’in kariyer evinin de yöneticisidir. Sen kendine güvenli bir liman, bir kale inşa etmek için uğraşırken ve bu uğraşların her zamankinden çok daha fazla emek ve vakit alırken kariyerini ikinci plana koymak durumunda kalmış olabilirsin. Bu yüzden bazı anlarda ikinci olmak istemeyen kariyer krizler çıkarabilir.  Burada, bütün bu kaosun içinde, fiziksel ve duygusal olarak durma sabrın test ediliyor. Dayanma gücünü bulman gerekiyor. Duruma karşı bir mizah geliştirmen yüksek hayrına olabilir.


Özetle, Mart 2014’te uzun dönemli etkiler dünyadaki herkesi olduğu gibi, Yükselen Yengeç’i de huzursuz edebilir. Gökyüzünde birkaç aydır süregelen T-kare (dik üçgen), Mars’ın gerilemesiyle Büyük Kare’ye dönüşecek ve dört ters açılı büyük çıkmazlar ve çekişmeler yaşanacak. Yükselen Yengeç, Haziran 2014’e kadar kendisi vs partneri ve evi vs kariyeri konularındaki çatışmalarla yaşayacak. Bu durum background’u oluşturuyor. Bunların dışında Mart ayına mahsus geçici etkiler ise ayın ilk yarısı yaşayabileceğin yenilik ihtiyacındaki artış dönemini takip eden mali rahatlama olacak. İkinci yarıda ise gündelik işlere dalacaksın ve uzun vadeli planların konusunda biraz kafan karışacak. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder