Başak Burcu Mart 2014 Yorumları

Mart ayı Yükselen Başak’ın 7. evindeki Yeni Ay ile açılıyor.  Bu ay nezaket ve uzlaşma zamanı. Yeni bir ilişkiye başlamak için ideal zamanlar. Bir partnere ihtiyaç duyabilirsin ve onu aramaya çıkabilirsin. Halihazırda bir ilişkin varsa partnerinle uzlaşarak yeniden yapılandırabilirsin. Bazen uzlaşamayıp hayatından birini çıkarman gerekebilir. İşte Mart ayının ilk iki haftası önemli birinin hayatına girmesini istemen, bu önemli kişinin hayatına girmesine ya da hayatından çıkmasına şahit olabileceğin bir dönem olacak.

Şubat ayında Merkür 6. evinde geriliyorken günlük düzenin alt üst olmuştu. Yarım bıraktığın gündelik işleri bitirdin. Bitti sandığın işler yeniden yapılmak üzere önüne geldi. Zihnin ve bedenin fazla mesai yaptığından enerjin çekilmişti.  Şimdi doğru hareketli  Merkür’le işler değişiyor. Eski düzenine geri dönüyorsun. Yanlış anlamalar, eksik mesajlar düzeltildi ve tamamlandı. 18 Mart’a kadar bundan sonraki adımlarını daha rahat atabileceğin bir iş düzenine geçiyorsun.

6 Mart’tan itibaren Venüs de Kova burcunda, o da Merkür gibi 6. evinde ilerlemeye başlayacak. Günlük rutinin çok rahatlayacak. Bedenin kendini iyi hissetmek isteyecek. Doğru beslenmek, egzersiz yapmak isteyeceksin. Masaj yaptırabilir, saunaya gidebilirsin. Eğer yalnızsan ofisten ya da düzenli gittiğin spor salonundan biriyle flört edebilirsin.  Fakat ay sonunda Venüs’le kare açı yapacak olan Satürn bu parlak rutine ya da yeni biriyle tanışma durumlarına birkaç günlüğüne mola verdirip rutinini bozdurup, seni biraz fazla uyutup, işlerini boşlatabilir.

16 Mart’ta, 1. evinde yaşanacak dolunay ile ilk iki haftada parlatmak ya da yaratmak için uğraştığın beraberliğini geri plana atıp kendini ön plana çıkarıyorsun. Dolunay, karanlık köşeleri aydınlatır. İçindeki özgür ve bir başına olma isteği ortaya çıkıyor.  Bir başkasıyla yeterince ilgilendiğini düşünüp biraz da başkası benle ilgilensin, diyorsun. Özgürlüğünün ve ilgi beklentinin makul bir yere kadar karşılanması sana yetsin. İlişkine vakit ayırmaya çabalamaktan vazgeçmemelisin.

Jupiter 6 Mart’ta Kasım 2013’ten beri süregelen geri hareketini 11. evinde tamamlayarak ileri harekete geçecek. Geçtiğimiz dört ayda dostlarınla az görüşmüş, az sosyalleşmiştin ama bu aydan itibaren 11. evde ileri hareketli bir Jüpiter insanı delicesine sosyalleştirebilir. Jüpiter, 4. evinin de yöneticisi olduğu için evin için de çok para harcayabilirsin. Jüpiter tembeldir biraz. 11. Evde çevrendekiler senle takılmak için o kadar hevesli ki birtakım sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için yeterince motivasyon bulamayabilirsin. Temmuz’a kadar çevren iyice genişleyecek. Önemli ve güçlü insanlarla tanışabilir ve onlardan destek görebilirsin.  

18-26 Mart döneminde Neptün (karmaşa) Merkür’le (iletişim/fikirler/veriler) 7. evinde kavuşurken partnerinle ilgili bir konuda bir yanılgıya kapılabilirsin. Olmadık bir ortaklık projesi aklına gelebilir ve kendini bu olmadık ortaklığın olmadık projesiyle uğraşıyor bulabilirsin. Belki de evliliğinde, ilişkinde karmaşık durumlar ortaya çıkabilir. Partnerinle ilgili bir yalanı ortaya çıkarabilirsin. Partnerini ta başından yanlış tanıdığını ve aslında sandığın kişiyle beraber olmadığını anlayabilirsin. Onlarla iletişim problemleri de yaşayabilirsin. Ancak partnerin sanatçıysa ya da sanat işiyle ilgili bir ortaklığın varsa bu senin için şanslı bir dönem olabilir.

31 Mart’ta Mart ayı içerisindeki ikinci Yeni Ay, Koç burcunda ve Uranüs’le (beklenmedik işler) kavuşum halinde 8. evinde gerçekleşir. Bu Yeni Ay, aynı zamanda 11. evdeki Jüpiter ve 5. evdeki Pluto ile kare açıda olacağından çok huzursuz bir dönemin başlangıcı olabilir. 11. ve 5. evdeki Jüpiter-Pluto karşıtlığı bir süredir sosyal/tekil faaliyetler faaliyetler konularında yaşadığın zıtlıklar seni test ediyordu.  Jüpiter, 11. evde sosyal çevresini genişletmek isterken Pluto, tek başına yapılan hobiler evinde şiddetlenir. Yengeç’teki Jüpiter’in büyük istekleri ve duygusal ihtiyaçları vardır. Oğlak’taki Plüto ise otorite kurmak ister. Bu zorlu bir karşıtlıktır. Yengeç’in büyük ihtiyaçlarına otorite kuran hobilerinden bahsedebiliriz. Hobilerin üzerinde uzun zamandır derin ve detaylı çalıştığın için hobilerin oldukça ciddi bir iş haline gelmiş olabilir. Bu yüzden sosyal çevrene vakit ayırmakta zorlanabilir, sosyal çevren tarafından hobilerine ayırdığın zaman yüzünden eleştiriliyor olabilirsin. Eğer çocuk sahibi bir Başak’san, çocuklarına ayırdığın vakitler seni sosyal çevrenden uzaklaştırıyor olabilir. Bazen de yeni bir flörtün seni arkadaş çevrenden uzaklaştırabilir.  Bu enerjiyi doğru kullanırsan duygusal (Yengeç) çabaların, inancın ve iyimserliğinle (Jüpiter) hobilerine/çocuklarına/flörtüne farklı yaklaşabilirsin. Bunun için karşındakinin senle aynı şeylere aynı değerleri vermesini beklememelisin. Her istediğine her istediğin kadar vakit ayırmaman gerektiğinin farkında olmalısın. Manipülatif olmak yerine samimi bir çaba içinde olmalısın. Bu ikiliye üçüncü ve kare açı olarak Uranüs’ün 8. evde eklenmesi bu konulara maddi bir kriz de ekleyebilir. Hobilerine ya da sosyalleşmene ayırdığın maddi rakamlar aniden artabilir. Başkalarından aldığın maddi destek kesildiği için ne hobilerine ne de sosyal çevrene eskisi kadar vakit ayıramayabilirsin. Arkadaşlarınla para konularında bir mesele yaşayabilirsin. Bu etki, Yeni Ay ile hissedilmeye başlıyor ama yaza kadar, Mars’ın da Uranüs’ün karşısına (5.eve) geçerek Büyük Kare oluşturmasıyla çeşitli biçimler alıyor.

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor demiştik. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 2. evinde gerileyecek. 2. ev parayla, özellikle de kendi kazandığımız parayla ve değer verdiğimiz şeylerle ilgilidir. Mars bu evde gerilerken maddi konularda isteklerini gerçekleştirmen oldukça zordur. 20 Mayıs’a kadar neye para kazanma amaçlı elini atsan yarıda bırakmak durumunda kalacaksın. Bu süreçte maddi konularda aktif adımlar atmadan, olanı korumaya ve yıpranmışı düzeltmeye çalışarak beklemekte fayda var. Maddi durumun kötü gitmek durumunda değil, sadece çok emek harcamana karşın çok az getirili bir dönemdesin. Mars’ın karşısında, 8. evdeki Uranüs, yeterince para kazanamadığın bu dönemde, başka gelir kaynaklarında/gider kalemlerinde ani değişikliklere sebep olabilir. Bursun kesilebilir. Beklemediğin bir sigorta ya da vergi borcun ortaya çıkabilir. Partnerinin/evin ortak geliri azalabilir. Uranüs muhakkak kısıtlamaz. Ani değişikliklere sebep olur. Bu değişim her yönlü (aşağı ya da yukarı) olabilir. Bunca maddi kısmetsizlikler içinde belki de çok değişik, beklenmedik bir gelir kaynağı da yaratabilirsin. Burada, bütün bu kaosun içinde, fiziksel ve duygusal olarak durma sabrın test ediliyor. Dayanma gücünü bulman gerekiyor. Durumlara karşı bir mizah geliştirmen yüksek hayrına olabilir.


Özetle, Mart 2014’te uzun dönemli etkiler dünyadaki herkesi olduğu gibi, Yükselen Başak’ı da huzursuz edebilir. Gökyüzünde birkaç aydır süregelen T-kare (dik üçgen), Mars’ın gerilemesiyle Büyük Kare’ye dönüşecek ve dört ters açılı büyük çıkmazlar ve çekişmeler yaşanacak. Yükselen Başak, Haziran 2014’e kadar kişisel faaliyetler vs sosyal faaliyetleri ve kişisel gelir vs ortak gelir konularındaki çatışmalarla yaşayacak. Bu durum background’u oluşturuyor. Bunların dışında Mart ayına mahsus geçici etkiler ise şöyle: Ayın ilk yarısı ikili ilişkilerinde yeni bir gelişme dönemini takip eden günlük rutinini kurmaya çalıştığın, sağlıklı beslenip, düzenli yaşadığın bir dönemin olacak. Ayın ikinci yarısında ise ilişkine dair bir kafa karışıklığı yaşıyorsun. Partnerinle ilgili bir yalanı öğrendiğinde ilişkiler kitabına bir süre ara verip kendinle ilgili işlere dalacaksın. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder