İkizler Burcu Mart 2014 Yorumları

Mart ayı Yükselen İkizler’in 10. evindeki Yeni Ay ile açılıyor.  Bu ay kariyerini, gücünü, statünü, saygınlığını, şöhretinini ve prestijini parlatmak isteyeceksin. Sakın kıyıda köşede gizlenmeye kalkma. Bu ay, senin ne kadar harika biri olduğunu herkese gösterme ayı. Gururlu ve gösterişli olmalısın. Bunları gerçekleştirmek adına başkalarını aşırı kullanıp zorlamadığın sürece parlamanda hiç sorun yok. Kendine yeni bir kariyer yeni bir profesyonel duruş yaratabileceğin fırsatlar çıkabilir.

Şubat ayında Merkür 9. evinde geriliyorken uzun vadeli planlarını revize etmen gerekti. Öğrenciler derslerinde sorunlar yaşadı. Seyahatlerde sorunlar çıktı. Yabancılarla ilgili konularda, dış ülkelerde problemler yaşandı. Kötümserleştin. Şimdi doğru hareketli  Merkür’le işler değişiyor. Dersler, seyahatler, yabancı ülkelerdeki projeler ve iyimserliğin düzeliyor. 18 Mart’a kadar bu alanda her şey yoluna girecek.

6 Mart’tan itibaren Venüs de Kova burcunda, 9. evinde ilerlemeye başlayacak. Yabancı bir yeni sevgilin olabilir. Bu yeni sevgili yabancı değilse de senden oldukça farklı bir geçmişe sahip biri olabilir. Uzun yollara, seyahatlere çıkarsan memnun kalırsın. Bu ay değişik lezzetleri demek adına değişik yabancı mutfakları olan restoranları da sık sık ziyaret edeceksin. Sevdiğin bir konuyla ilgili bir kursa yazılabilirsin. Sana değilik, sana yabancı olan ne varsa deneyimlemekadına çok doğru zamanlardasın. Ufkunu genişletmek ve heybene yeni tecrübeler eklemek için hiç vakit kaybetmeyeceksin. Ay sonunda Venüs’le kare açı yapacak olan Satürn bu pozitif etkilere birkaç günlüğüne mola verdirip bilindik işlerle oyalayabilir fakat.

16 Mart’ta, 4. evinde yaşanacak dolunay ile ilk iki haftada parlatmak için yanıp tutuştuğun kariyerin, ailevi işle yüzünden geri planda kalmaya başlayacak. Evde yapman gereken bir dünya işin çıkacak. Tamir, yenileme, talepkar ev halkı, mızıldayan bir anne..herkes senin şöhretini bırakıp evle ilgilenmeni isteyecek. Yapacak bir şey yok. Mümkün olduğunca evin taleplerini makul bir yere kadar karşılayıp kariyerindeki PR ihtiyacına vakit ayırmaya çabalamalısın.

Jupiter 6 Mart’ta Kasım 2013’ten beri süregelen geri hareketini 2. evinde tamamlayarak ileri harekete geçecek. Geçtiğimiz dört ayda harcalamarına biraz dikkat etmiştin ama bu aydan itibaren 2. evde ileri hareketli bir Jüpiter insanı çılgın alışverişlere sürükleyebilir. Jüpiter, 7. evinin de yöneticisi olduğu için partnerin için de çok para harcayabilirsin. Gönlün ona karşı bu ara çok zengin. Jüpiter tembeldir biraz. 2. Evde maddi konularda o kadar bahtın açık ya da kendini o kadar zengin hissediyorsun ki gelirini artırmak konusunda herhangi bir şey yapmak için motivasyon bulamayabilirsin. Temmuz’a kadar maddi durumunda bir iyileşme bekleyebilirsin. Eğer gerçek bir iyileşme yoksa da senin aklında, iyimser dünyanda nasılsa herşey yolunda. Bu yüzden biraz daha çok para harcamanda hiçbir sakınca olamaz!

18-26 Mart döneminde Neptün (karmaşa) Merkür’le (iletişim/fikirler/veriler) 10. evinde kavuşurken iş planların konusunda bir yanılgıya kapılabilirsin. Olmadık bir iş fikri aklına gelebilir ve kendini bu olmadık fikrin olmadık projesiyle uğraşıyor bulabilirsin. Belki de kariyerinde, sektöründe karmaşık durumlar ortaya çıkabilir. Veriler hatalı gelebilir. Bir türlü büyük resmi göremeyebilirsin. Üzerinde çalıştığın projeyı ta başından yanlış anlamış ve kendini bambaşka bir yerlerde bulmuş olabilirsin. Ebeveynlerinden birinin ya da her ikisinin birden kafanı karıştırması da olası. Onlarla iletişim problemleri de yaşayabilirsin. Ancak sanatla uğraşıyorsan bu senin için şanslı bir dönem olabilir. Eserlerinin takdir gördüğü, tanınırlığının artacağı bir dönemdir bu.

31 Mart’ta Mart ayı içerisindeki ikinci Yeni Ay, Koç burcunda ve Uranüs’le (beklenmedik işler) kavuşum halinde 11. evinde gerçekleşir. Bu Yeni Ay, aynı zamanda 2. evdeki Jüpiter ve 8. evdeki Pluto ile kare açıda olacağından çok huzursuz bir dönemin başlangıcı olabilir. 2. ve 8. evdeki Jüpiter-Pluto karşıtlığı bir süredir kişisel mallar/ortak mallar veya alacaklar/borçlar konularındaki zıtlıklar konularında seni test ediyordu. Jüpiter, 2. evde maddi anlamda gelişmek isterken Pluto, borçlar evinde şiddetlenir. Yengeç’teki Jüpiter’in büyük istekleri ve duygusal ihtiyaçları vardır. Oğlak’taki Plüto ise otorite kurmak ister. Bu zorlu bir karşıtlıktır. Yengeç’in büyük ihtiyaçlarına otorite kurarak kısmaya çalışan borçtan bahsedebiliriz. Bu, ortaklar, eşler arasında paranın kullanılış biçimindeki farklılıklardan doğan bir çatışma olabilir. Sen daha cömertçe para harcamak istiyorken partnerin/sevgilin/ortağın harcamalarını kısmak durumunda kalabilir. Eşlerden/ortaklardan biri diğerini aşırı sahipleniyor, kendi malı gibi görüyor olabilir. Eşlerden/ortaklardan biri diğerine güvenmiyor olabilir. Ama bu enerjiyi doğru kullanırsan duygusal (Yengeç) çabaların, inancın ve iyimserliğinle (Jüpiter) partnerinin mali durumuna/güven/sahiplenme sorununa farklı bir yaklaşım katabilirsin. Bunun için karşındakinin senle aynı şeylere aynı değerleri vermesini beklememelisin. Her istediğini satın almaman gerektiğinin farkında olmalısın. Manipülatif olmak yerine samimi bir çaba içinde olmalısın. Bu ikiliye üçüncü ve kare açı olarak Uranüs’ün 11. evde eklenmesi bu konulara ortak çevrenizden birilerinin de müdahil olabileceğini, ya da sosyal çevrenizdeki baskılarla da bu zıtlığın pekişeceğini gösteriyor. Bu konular yüzünden arkadaş çevrende de zarar görebilirsin. Arkadaşlarından eşinle/ortağınla arandaki meseleyi körükleyecek sözler duyabilirsin. Bu etki, Yeni Ay ile hissedilmeye başlıyor ama yaza kadar, Mars’ın da Uranüs’ün karşısına (5.eve) geçerek Büyük Kare oluşturmasıyla çeşitli biçimler alıyor.

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor demiştik. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 5. evinde gerileyecek. 5. ev hayattan aldığımız zevkler, çocuklar, eğlenceler ve kendi başımıza yaptığımız aktiviteleri, hobileri ifade eder. Kendini hobilerinle meşgul etmek isteyebilirsin ama bu isteğini gerçekleştirmen bu süreçte çok zor. 20 Mayıs’a kadar neye eğlence namına eline atsan yarıda bırakmak durumunda kalacaksın. Bu süreçte oyuncu değil, seyirci olmakta fayda var. Çocukların varsa onlarla oynamak yerine oynamalarını izlemek durumundasın. Belki de artık seni aralarına katmaları gerekmiyordur. Onlara karşı sabrın eskisinden daha az. Spor yapmak, aktivite peşinde koşmak yerine sinemada ya da evde oturup film izlemek durumundasın. Spekülatif yatırımların, bahis merakın varsa buralardan da istediğin adrenalini alamıyorsun. İşler kötü gitmek durumunda değil, sadece çok emek istemesine karşın çok az getirili. Pek heyecanlı değil.  Mars’ın karşısında, 11. evdeki Uranüs, sen izleyici olarak kaldığın kişisel faaliyetlerin esnasında sosyal çevrende ani değişikliklere sebep olabilir. Eğlenmek için başkalarına ihtiyaç duymadığın ve kendi başına takıldığın bu dönemde sosyal çevren de sana aniden sırtını dönebilir ya da kendine değişik, daha öncekine hiç benzemeyen, biraz maceraperest, biraz, egzantrik bir çevre edinebilirsin. Burada, bütün bu kaosun içinde, fiziksel ve duygusal olarak durma sabrın test ediliyor. Dayanma gücünü bulman gerekiyor. Durumlara karşı bir mizah geliştirmen yüksek hayrına olabilir. Mars mizahın evinde (5.ev) geri hareketliyken bu da çok zor ama.


Özetle, Mart 2014’te uzun dönemli etkiler dünyadaki herkesi olduğu gibi, Yükselen İkizler’i de huzursuz edebilir. Gökyüzünde birkaç aydır süregelen T-kare (dik üçgen), Mars’ın gerilemesiyle Büyük Kare’ye dönüşecek ve dört ters açılı büyük çıkmazlar ve çekişmeler yaşanacak. Yükselen İkizler, Haziran 2014’e kadar kişisel faaliyetler vs topluluk faaliyetleri ve kişisel mallar vs ortak mallar konularındaki çatışmalarla yaşayacak. Bu durum background’u oluşturuyor. Bunların dışında Mart ayına mahsus geçici etkiler ise ayın ilk yarısı yaşayabileceğin kariyerindeki yeni bir gelişme dönemini takip eden değişik şeyler deneyimleme şeklinde olacak. İkinci yarıda ise ailevi ve evle ilgili işlere dalacaksın ve sosyal çevrenle uyumsuzluklar yaşayacaksın. 


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder