Terazi Burcu Mart 2014 Yorumları

Mart ayı Yükselen Terazi’nin 6. evindeki Yeni Ay ile açılıyor.  Bu ay dosyalarını, evinin ve işinin düzenini, beslenmeni ve sporunu bir yola sokmak isteyeceksin. Hayat tarzını yenilemeyi düşüneceksin. Yeni bir diyete veya yeni bir fitness dalıyla ilgilenmeye başlayacaksın. Balık burcunda gerçekleşecek bu Yeni Ay’da bütün bu yeni düzeneğini abartıya kaçabilen bir modda gerçekleştirmek isteyebilirsin. Bir ay içinde 10 kilo vermek gibi aşırı hedefler koyman da mümkün. Beklentin bu kadar yüksek olursa kendini başarısız hissetmen de mümkün olabilir. Bu konuda makul hedeflerle ilerlemende fayda var.

Şubat ayında Merkür 5. evinde geriliyorken hobilerine ve eğlenmene ara vermiştin. Çocukların varsa onların koordinasyon sorunlarıyla ilgilendin. Eski bir flörtünle yolların yeniden kesişmiş olabilir. Ona ikinci bir şans verip vermemeyi düşündün.  Risk aldığın yatırımların değeri azalmış olabilir. Şimdi doğru hareketli  Merkür’le işler değişiyor. Keyifli ortamlar yaratmaya ve eğlenmeye başlıyorsun. Çocukların kendi işlerini kendileri halledebiliyorlar. Eski flörtün de fos çıktı zaten. Sen 18 Mart’a kadar sadece neşene eğlencene bakabilirsin. 18 Mart’tan sonra günlük işlerin yoğunlaşacağı için 1-18 Mart arasını eğlenerek, tatil yaparak vakit geçirsen iyi olur.  

6 Mart’tan itibaren Venüs de Kova burcunda, 5. evinde ilerlemeye başlayacak. Bu da keyifli günlerine keyif katacak. Yaratıcılığın da arttığı için sanatla, edebiyatla uğraşıyorsan ilhamın pek bol olacak. Ya da böyle neşeli, yaratıcı ve çapkın biriyle tanışabilirsin. Bu kişiyle partilerde, eğlence mekanlarında tanışman çok mümkün. Sevgilin varsa onunla beraber çok güzel vakitler geçiriyorsun. Venüs, doğum haritandaki Ay ile güzel bir açı yapıyorsa 6 Mart’tan 5 Nisan’a kadar bebek sahibi olmak için de ideal zamanlar. Ay sonunda Venüs’le kare açı yapacak olan Satürn bu pozitif etkilere birkaç günlüğüne mola verdirip kendi küçük eğlencelerinin bütçeni zorladığına dair kulağını çekebilir.

16 Mart’ta, 12. evinde yaşanacak dolunay ile Mart’ın ilk iki haftasında kurmak için kendini parçaladığın düzenini feda etmen gerekebilir. Başak burcunda yaşanacak dolunayda ofis ortamında gizli kalmış bir durum açığa çıkacak. Bu düzeni bir iş arkadaşına destek olmak için de bozman gerekebilir. Biraz yalnız kalıp huzur bulmak isterken mecburen bir doktor, bir hemşire, bir abla gibi yardımına koşanlarla ilgilenmek durumunda kalacaksın. Senden istenen yardım taleplerini makul bir yere kadar karşılayıp kurmaya çalıştığın düzeni de bozmamaya çabalamalısın.

Jupiter 6 Mart’ta Kasım 2013’ten beri süregelen geri hareketini 10. evinde tamamlayarak ileri harekete geçecek. Geçtiğimiz dört ayda kariyerini biraz boşlamıştın ama 10. evde ileri hareketli bir Jüpiter insanı iş odaklı yapabilir. Jüpiter, 3. evinin de yöneticisi olduğu için feci bir iletişim trafiğine girebilirsin. Bu ara çenen de düşük kalemin de pek hızlı.

Jüpiter tembeldir de biraz. 10. evde kariyerinde o kadar bahtın açık ya da kendini o kadar muktedir hissediyorsun ki kariyerinde ilerlemek konusunda herhangi bir şey yapmak için motivasyon bulamayabilirsin. Temmuz’a kadar bir terfi ya da sorumluluklarının arttığı yeni bir pozisyona geçmeyi bekleyebilirsin. Eğer terfi alman ya da iş değişikliği olası değilse de senin aklında, iyimser dünyanda nasılsa herşey yolunda, en patron sensin. Bu yüzden işten gelen sorumluluklarını bir süre daha o kadar ciddiye almamanda hiçbir sakınca olamaz!

18-26 Mart döneminde Neptün (karmaşa) Merkür’le (iletişim/fikirler/veriler) 6. evinde kavuşurken ofiste bir konuda ya da bir iş arkadaşın konusunda bir yanılgıya kapılabilirsin. İş arkadaşını hiç olmadığı bir haliyle değerlendirebilirsin. Belki de iş ortamında karmaşık durumlar ortaya çıkabilir. Veriler, raporlar hatalı gelebilir. Önemli bir evrağı kaybedebilirsin. Bir türlü büyük resmi göremeyebilirsin. Üzerinde çalıştığın projeyı ta başından yanlış anlamış ve kendini bambaşka bir yerlerde bulmuş olabilirsin. Eğer doktorsan yanlış tanılar koymaya meyilli bir dönemdesin. Servis sektöründe çalışıyorsan müşterilerine yanlış ürünler, servisler sunabilirsin.   

31 Mart’ta Mart ayı içerisindeki ikinci Yeni Ay, Koç burcunda ve Uranüs’le (beklenmedik işler) kavuşum halinde 7. evinde gerçekleşir. Bu Yeni Ay, aynı zamanda 10. evdeki Jüpiter ve 4. evdeki Pluto ile kare açıda olacağından çok huzursuz bir dönemin başlangıcı olabilir. 10. ve 4. evdeki Jüpiter-Pluto karşıtlığı bir süredir iş hayatı/ev hayatı , ebeveyn/çocuk veya temel değerler/itibar konularındaki zıtlıklar seni test ediyordu. Jüpiter, 10. evde kariyerini ve saygınlığını geliştirmek isterken Pluto, aile evinde şiddetlenir.

Yengeç’teki Jüpiter’in büyük istekleri ve duygusal ihtiyaçları vardır. Oğlak’taki Plüto ise otorite kurmak ister. Bu zorlu bir karşıtlıktır. 4/10. evler ekseninde yer alan Jüpiter-Plüto için Yengeç’in büyük ihtiyaçlarına otorite kurarak kısmaya çalışan ev halkından ya da evin fiziksel ihtiyaçlarından bahsedebiliriz. Sen kariyerine vakit ve emek harcamak istiyorken ebeveynlerin seni daha çok yanında görmek isteyebilir. Ama bu enerjiyi doğru kullanırsan duygusal (Yengeç) çabaların, inancın ve iyimserliğinle (Jüpiter) ailenin sorununa farklı bir yaklaşım katabilirsin. Bunun için ailenin senle aynı şeylere aynı değerleri vermesini beklememelisin. Her şeyin toplumdaki itibarından ibaret olmadığının farkında olmalısın. Manipülatif olmak yerine samimi bir çaba içinde olmalısın.

Jupiter-Plüto ikilisine üçüncü ve kare açı olarak Uranüs’ün 7. evde eklenmesi bu konulara eşinin/partnerinin de müdahil olabileceğini, ya da eşinden de gelecek baskılarla da bu zıtlığın pekişeceğini gösteriyor. Bu konular yüzünden eşinle ilişkin zarar görebilir. Eşinden ailenle arandaki meseleyi körükleyecek sözler duyabilirsin. Bu etki, Yeni Ay ile hissedilmeye başlıyor ama yaza kadar, Mars’ın da Uranüs’ün karşısına (1.eve) geçerek Büyük Kare oluşturmasıyla çeşitli biçimler alıyor.

20 Temmuz’a kadar gökyüzünün gerginliği bitmiyor demiştik. Sene başından beri önce Venüs, sonra Merkür geriledi. 1 Mart’ta ise Mars gerilemeye başlıyor. Mars, 20 Mayıs’a kadar yine gereğinden uzun durduğu (7 Aralık 2013’ten beri) 1. evinde gerileyecek. 1. ev bedenimizi, kişiliğimizi, egomuzu temsil eder.  İmajını, tarzını, görüntünü ve meselelere yaklaşım şeklini yenilemek isteyebilirsin ama kendini çok zorlamasan iyi olur. 20 Mayıs’a kadar bu konudaki tüm çabalarını yarıda bırakmak durumunda kalacaksın. Bu süreçte aktif olmayıp düşünsel seviyede bu yenilenmeyi kurgulayabilirsin. Yenilenme çabanda işler kötü gitmek durumunda değil, sadece çok emek versen de sonuçtan pek memnun kalmayabilirsin.

Mars’ın karşısında, 7. evdeki Uranüs, sen kendini yenilemek isterken partnerinle aranda huzursuzluğa sebep olabilir. O senin bu çabanı gereksiz bulabilir. Belki de sen artık yepyeni bir sen olduğun için partnerinle beraberliğin artık bu yeni sen’e uymayabilir. Eğer bir partnerin yoksa karşına bu yeni sen’le beraber egzantrik birini çıkarabilir.  Burada, bütün bu kaosun içinde, fiziksel ve duygusal olarak durma sabrın test ediliyor. Durumlara karşı bir mizah geliştirmen yüksek hayrına olabilir.


Özetle, Mart 2014’te uzun dönemli etkiler dünyadaki herkesi olduğu gibi, Yükselen Terazi’yi de huzursuz edebilir. Gökyüzünde birkaç aydır süregelen T-kare (dik üçgen), Mars’ın gerilemesiyle Büyük Kare’ye dönüşecek ve dört ters açılı büyük çıkmazlar ve çekişmeler yaşanacak. Yükselen Terazi, Haziran 2014’e kadar ailesi vs kariyeri ve kendi istekleri vs partnerinin istekleri ekseninde çatışmalar atlatacak. Bu durum background’u oluşturuyor. Bunların dışında Mart ayına mahsus geçici etkiler ise ayın ilk yarısı yaşayabileceğin yeni bir düzen kurma dönemini takip eden kendini eğlenceye ve keyfe kaptırma şeklinde olacak. İkinci yarıda ise iş yerinde bir kaos çıkabilir ve sana ihtiyacı olan kişilere yardımcı olmak zorundayken kurduğun yeni düzenden bir süreliğine vazgeçmen gerekebilecek.  


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder