Yengeç'teki Dolunay

Yengeç Ay, 15 Ocak sabahı Dolunay olmadan evvel, Yengeç’te yükselmiş Jüpiter’le kucaklaşır, ışığı iyice dolar.

Jüpiter doğrucudur. Korur kollar. Ay ise Yengeç’te kendi evindedir. İkisi aynı burçta harika uyumludur. Yengeç burcu özellikle anneler için söyler. Yuvasına ve ailesine düşkündür. Ocağında aşı, gözünde yaşı eksik olmaz. İnsanlar şefkatli ve duygusaldır.

Oğlak’ta hala onca gezegen, Koç’taki Uranüs ve Terazi’de zararlı Mars dururken, yani Büyük Kare devam ederken bile bu dolunay güzeldir. Terazi’deki Mars sevgi ve barış ister. Oğlak ise işin doğrusunu yapmazsa acılar çekeceğini bilir. Koç’taki Uranüs ise aniden öfkelense bile bazen sürpriz yapıp bir kahraman çıkarır karşımıza.

Dolunay’da Yeni Ay’la başlayan süreci bir de dolu dolu ışığın altında görürüz. Kafamız netleşir. Kişisel (Ay) fırsatları (Jüpiter) gerçeğe (Oğlak) dönüştürmemiz için bir de ışığın altında değerlendirelim olan biteni.

Neyi mi değerlendiriyorsunuz? Dolunay hangi evinizdeyse onu. Benim 8. Evimde. Borçlarımın ve kredilerimin durumunu değerlendirmem gerektiğini biliyorum.  Duygusal olarak biraz ağır da geçebilir. Belki çocukluktan kalma bir acım gelir aklıma. Anlar, affederim.  

Zehra’nın Dolunay’ı 12. Evinde. İçine döner, deja vu’lar, semboller görür. Sanki olacakları önceden hisseder. Haberi yokken planlanmış şeyler ortaya çıkar. 
Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder