Merkür Gerilemesi: Şubat 2014

6 Şubat'ta Merkür meşhur ve meş'um gerilemesine başlıyor. Merkür, gerilemesine Neptün'le yan yana iken başladığından gerileme fark ettirmeden başlayabilir. Yani aslında ters giden şeyleri bile fark edemeyebilirsiniz. Gözlere sis perdesi.

40 gündür Oğlak burcunda gerileyen Venüs yüzünden onca indirime rağmen alışverişlerimiz istediğimiz gibi olamadı. Oğlak burcu biriktirmeyi sever. Aynı kazağın üçüncüsünü bile aldınız belki ama yine de istediğiniz kadar şık olamadınız işte. Venüs bitip Merkür gerilemeye başlayınca, üstelik Terazi'de şıklığına düşkün Mars da Plüto ve Uranüs'le zıtlaşınca, bu durumu düzeltme imkanı da bulamayacağız. Uğraşmayalım daha fazla. Bu sezon, alışveriş anlamında tam bir fiyaskoydu. 

Kısmen Balık burcunda ama çoğunlukla Kova burcunda gerileyecek olan Merkür sayesinde fikirler, hatta belki de prensipler, kurallar bile değişebilir. Kendinizi birden demode bulup modern adımlar atmak istersiniz.  

Merkür gerilerken ters giden şeyler olur diye bilinir ya. E, bu bahsettiğim yenilikler, değişiklikler çok da fena şeyler değil. Merkür, Kova'da zaten iyi bir moddadır. Ama asıl kabus, Merkür'ün gerilerken Satürn'le kare açı yapacak olmasında. Merkür'ün isyanı (Kova), Satürn'e (otorite, bilge). Bu tıpkı yeni mezun bir akıllı çocuğun yirmi yıllık tecrübeli müdürüne, komik akıllar vermesine benzer. Yani akıl yaşta değil ama bu sefer durum öyle değil. Sonradan utanmak pek olası.     

Bu bahsettiklerim genel yorumlar. Kişiye özel yorumlar için doğum haritasını incelemek gerek. Merkür'ün gerilemesi doğum haritanızda nereye düşüyorsa orayla ilgili terslikler, aynı işi dönüp tekrar yapma ihtiyaçları ortaya çıkabilir. 

Örneğin, Merkür, benim 3. evimde gerileyecek. İletişim kazaları, telefon, internet kesintileri yaşamayı, trafik sıkışıklıklarında kalmayı beklerim. Çok düşünüp aklıma geleni nasıl ifade edeceğimi bilememe sıkıntısı çekerim. 

Merkür, Özlem'in 6. evinde geriliyor. Sağlık konusunda bir terslik, ya da sağlık mevzusunda eski bakış açısında değişmeler söz konusu. Sağlık taraması yaptırırsa teknik bir sorundan bir kez daha yaptırması gerekebilir. Bu süreçte yeni bir işi kabul ederse (bu iş eskiden çalıştığı bir iş değilse) o iş umduğu ya da ona vaat edildiği gibi çıkmayabilir.  

Vuslat'ın Merkür'ü ise 7. evinde geriliyor. Sevgiliyle bir konuda uzlaşma problemi söz konusu olabilir. Ortaklarıyla bir anlaşmazlık yaşayabilir. Ortaklarıyla yaşadığı eski bir konu yeniden gündeme gelebilir. Ortaklık anlaşmaları imzalamak için doğru zamanlar değil.


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder