Merkür Gerilemesi Aralık 2023

Merkür, 13 Aralık 2023'te vedik astrolojinin kullanığı yıldızıl zodyaka göre 14° Yay burcunda gerilemeye başlayacak.

2 Ocak 2024'te gerilemesini 28° Akrep burcunda tamamlayacak.


Bu Merkür gerilemesi birkaç açıdan oldukça kritiktir:


1) Ketu etkili Merkür

Merkür, gerilemesinin çoğunu 0°-13°20' Yay burcunda yer alan ve Ketu yönetiminde olan Mula nakşatrasında gerçekleştirecek (16-28 Aralık). 

Transit Ketu da zaten Başak burcundadır. Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür'dür. Düğümlerin yönetici gezegenleri de adeta ikinci bir düğüm görevi görürler. Merkür, yaklaşık 1.5 sene kadar Başak burcunda kalacak olan Ketu'nun elçisi gibidir. 

Ketu'nun elçisi Merkür, Ketu yönetimindeki bir nakşatrada geriliyorken Ketu özellikleri oldukça baskındır. Bunlar da karmik olaylardır. 

Ketu yoğunluğunda görünmez kazalar, büyük vazgeçişler, virüsler (bilgisayar virüsleri de dahil), patlamalar, dumanlar, sisler, haşere baskınları, büyük ifşalar, sırların açıklanması, ihbarlar beklenebilir. 


2) Gandanta (kördüğüm) noktasındaki gerileme

Akrep burcunun son 48 dakikası ve Yay burcunun ilk 48 dakikası (bundan sonra yuvarlak olarak 1°'si diyeceğim) Gandanta noktasıdır. Bu noktalar kördüğüm olmuş sorunları yeniden karşımıza çıkarır. Çözdüğümüzü sandığımız sorunlar da yeniden belirebilir. 

  • Merkür, 28 Aralık - 1 Ocak arasında +
  • Güneş 16-17 Aralık'ta +
  • Mars da 27-29 Aralık'ta Merkür'le beraber 

Gandanta bölgesinden geçecek. 


3) Ardra dolunayı

Ardra nakşatrasına dair geçen günlerde youtube'a bir kayıt bırakmıştım. Fırtınalar, yıkımlar ve kaosla ilintili bir nakşatra olan Ardra'da 27 Aralık'ta 11° İkizler burcunda bir dolunay yaşıyoruz. Bu dolunaya yukarda bahsi geçen tüm gezegenler eşlik etmekte olduğundan dolunayın da yıkıcı etkisi çoğalabilir.


---

Yukarıda bahsi geçen burçlardaki derecelerde doğum haritanızda gezegenleriniz varsa bu Merkür gerilemesinden yoğun etkilenebilirsiniz. Etki altındayken Merkür gerilemesi yaşanılan evin tam zıt yönündeki enerjileri çalıştırmak bizi korunaklı yapabilir. Örneğin Merkür 5.evinizde geriliyorsa ne kadar sekteye uğrasa da sosyalleşmeye (11.ev enerjisi) çalışmanız önerilir. 


Ketu'nun baskın olduğu her etkide (ki bu Merkür gerilemesi öyle) manevi çalışmalar yapmakta fayda vardır. İbadet etmek, muhtaçlara yardım etmek, köpekleri beslemek gibi faaliyetlere ağırlık vermek önerilir. 


Merkür, 2017, 2010 ve 2004 yıllarında Aralık aylarında yine benzer derecelerde gerilemiş. 2017 yılında Trump, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu onayladı. 2010'da Arap Baharı başladı. 2004 yılında Ukrayna'da Turuncu Devrim yaşandı.


Arap Baharı ve Turuncu Devrim, adı üstünde devrim, isyan ve kaos sebepleriydi. Ketu etkisine oldukça uyumlu gündemlerdir bunlar. Ketu, nereden çıktığı, geldiği belli olmayan ani kaosları gösterir. 


Bu sürecin çoğunda Jüpiter'in Merkür'e görünümünün durumun vehamet dozunu azaltmasını umuyorum. 


yesimarpat@gmail.com







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder