13 Aralık 2023 Yeniayı

13 Aralık'ta Batı astrolojisine göre 21° Yay, vedik düzende 27° Akrep burcunda, Jyestha nakşatrasında bir yeniay var. 


Yeniaya Mars kavuşumu ve Rahu üçgeni mevcut. Yeniaydan birkaç saat sonra Merkür de gerilemeye başlayacak. 


Bu yeniayın doğası gergindir. Özellikle önümüzdeki iki hafta boyunca kolay kızabilir, her şeyi tartışma zeminine hızla çekebiliriz. Jyestha nakşatrası kazanmak zorunda hisseder kendini. Meydan okumaya bayılır. Okunan meydana hemen karşılık verir. Bizi öfkelendiren şeyler genellikle hadsizlik, saygısızlık ekseninde olabilir. 


Yaşça büyük, kıdemli kişiler de Jyestha'nın alanındadır. Bir aile büyüğüyle, yöneticilerle gerginlik yaşamak mümkündür. Belki de saygı bekleyen bir büyüğe onun istediği şekilde davranmamaktan kaynaklı bir stres olabilir. Büyük kişi sizseniz gençlerin tavırlarından rahatsız olabilirsiniz. 


Kıdemli, yaşça büyüklere (büyükseniz gençlere) biraz daha toleranslı davranmak önerilir. Saygısızlık olarak nitelendirdiğiniz şey gerçekten öyle olmayabilir. Acemileri kollamanız, onlara mentorluk, abi/ablalık yapmanız da önerilir. 


Anlamlı yaş farkı olan kişilerle duygusal ilişki yaşama ihtimali de mevcut. Bu konuya takılmayanlar için aman dikkatlik bir durum değilse de ilişkinin yaş farkından başka dikkat edilmesi gereken özellikleri de olabilir. 


Gereksiz kapışmalara, söz düellolarına da girmeyiniz. Araçla yarışmaktan, teknik/mekanik bir işi herkesten önce bitirmeye çalışmaktan imtina ediniz.


yesimarpat@gmail.com

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder