Gandanta Mars

Aksiyon, enerji ve dinamizmin gezegeni, Mars, 23 Aralık ile 1 Ocak tarihleri arasında su grubundan (Akrep) ve ateş grubuna (Yay) arasındaki kördüğüm olarak adlandırılan Gandanta bölgesinde olacak. Gandanta, 26-28 Aralık'ta en etkindir. 


Akrep’in sonundaki Jyeshta ve Yay’ın başındaki Mula nakşatraları arasında keskin bir tezat vardır ve bu sınır bölgesinden geçen herhangi bir gezegenin dengesini bozabilir. Mars'ın olağan modu eyleme geçmektir, ancak Gandanta bölgesinde gezegen sürekli engellerle karşılaşır, genellikle de bu yüzden kendini ifade etmekte içsel bir isteksizlikle karşılaşır.


Jyeshta'nın shakti'si (doğal enerjisi) 'Savaşta Cesaret' iken, Mula'nın shakti'si 'Yıkma ve Yok Etme'dir ve bu tezat, dikkatli olmayı gerektirir. Şöyle ki:

Akrep, Mars için güçlü bir yerdir, burada Mars enerjik bir askerdir. Gandanta bölgesinden geçtikten sonra, Mars 27 Aralık'ta mistik filozof Mula'ya girer. 


Mula’da asker Mars, savaş ganimetlerinin peşinden koşmaktansa işin aslını öğrenmek ister, hakikatı arar. Niye mücadele ediyorum, bu mücadelenin anlamı nedir, mücadele nedir, diye derin düşünmeye başlar. Adeta asker savaşmayı bırakır ve savaşın felsefesiyle ilgilenmeye başlar. 


Anlam arayışı derinleştiğinde, anlamsızlıkla da karşılaşılabilir. Bu durumda asker ‘anlam yoksa varsın yansın dünya’ fazına geçerek ganimetlerini savurabilir. Bu faz, Mula’nın yıkıcı tarafıdır. Mula, maddeyi yıkar. 


Özetle Gandanta bölgeleri Leyla’dan geçerek (madde) Mevla’yı bulma (mana) faslıdır. 


Vedik astrolojide Gandanta sorunlu bölge olarak bilinir ama sorun aslında maddeden manaya hızlıca geçmek sebebiyle olur. Maddi bir dünyada yaşıyor olsak da maneviyat insan yaşamına anlam ve derinlik katar, duygusal ve ruhsal tatmin sağlayan bir boyut ekler. Bu ikisi arasında dengede kalmak en ideali olur. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder