Mars ve Jüpiter'in Karşılıklı Ağırlanması

27 Aralık 2023'te Mars, vedik astrolojisini kullandığı yıldızıl zodyaka göre Yay burcuna giriyor. 5 Şubat 2024'e dek orada olacak.


Mars'ın Yay geçişi genel olarak uluslararası ilişkiler, eğitim, seyahat, hukuk gündemlerini hızlandırır ve zaman zaman gerebilir de. 


Mars, Yay geçişinde Koç burcundaki Jüpiter'den üçgen görünüm alacak. Bu durum aynı zamanda Mars ve Jüpiter arasında karşılıklı ağırlamaya (parivartan yoga) sebep olacak. Sanki Mars, Koç'ta; Jüpiter de Yay'daymışçasına davranabilecek. 


Mars ve Jüpiter'in ağırlaması yüksek hedefler koymaya, ve hedefler uğrunda azimle motive olmaya sebep olur. İşler hızla çözülmeye başlar, emlak/araç gibi satın almalar yapma niyetleri güzel fırsatlarla buluşur, rekabet edebilme kapasitesi artar. 


Doğum haritalarında (vedik) Koç ve Yay burçlarının avantajlar elde edebileceği bir dönemdir. Yay burcunda Merkür, Koç burcunda da Jüpiter de gerilediği için ağırlamanın ilk haftası zayıf olsa da 2 Ocak'tan sonra daha rahat bir görüntü olacaktır.


Doğum haritasında Mars ve Jüpiter'in bulunduğu burçlardan başka yönettiği evler de bu durumdan avantaj elde eder. 

Örneğin, vedik Başak burcu için Koç ve Yay burçları 8 ve 4. evleridir. 

Mars; 3 ve 8.evleri yönetir. Jüpiter ise 7 ve 10.evleri yönetir. 

Başak burcu için kariyerinde/evinde/ailesinde/ilişkilerinde ani/büyük değişimler olabilir. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Hukuki sürecimiz var, 28.12.2023 tarihinde itiraz edeceğiz, güneş burcum akrep, yükselen yay, ay burcum başak, durum nasıl olabilir acaba

    YanıtlaSil