20 Nisan 2023 Güneş Tutulması

20 Nisan 2023 Güneş tutulması Batı astrolojisine göre 29°50'; vedik düzende 6° Koç burcunda, Aşvini nakşatrasında gerçekleşiyor. Tutulmadan 2 gün sonra Jüpiter de Koç burcuna giriyor. Mayıs ortasında Jüpiter, tutulma noktasına ilerlemiş olacak. Tutulmaya Satürn'ün 3 burç görünümü, Plüton'un da karesi söz konusu.


Her tutulma önemlidir. Tutulmalara ne kadar çok gezegen görünümle, kavuşumla eşlik ederse tutulmanın etkisi o kadar büyük olur.  Bu tutulmaya da Jüpiter ve Satürn gibi planları hayata geçirme enerjileri yüksek iki gezegenin etki etmesi gerçekten yoğun gündemleri getirebilir.


Doğum haritasında tutulma hangi evdeyse o evin konuları adeta yeniden doğar. Hayat gelir.


Aşvini nakşatrası az malzemeden çok şey çıkartabilen bir enerjiye sahiptir. Kaynak bulma konusunda çok yeteneklidir. Azı çok yapar yani. Aynı zamanda çok da hızlıdır. Gündem inanılmaz yüksek bir tempoda ilerler. Jüpiter, 17 Ocak'tan beri Rahu ile Satürn arasında kuşatılmıştı. 22 Nisan'dan itibaren bu kuşatma da ortadan kalkıyor. Tutulma evinde 17 Ocak'tan beri yaşanan gelgitler, istikrarsızlıklar sona erer.


Tutulmaların 3 gün öncesinden 3 gün sonrasına kadar olan 6 günlük süreçte mühim işlere kalkışılması önerilmez çünkü bu dönemdeki işlere ihtiyaç gözetmeden başlanma ihtimali vardır.


yesimarpat@gmail.com

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder