Merkür, Venüs, Güneş'in Gerileyen Mars'a Karşıtlığı

Mars gerilemesi tüm 'yavaşlığıyla' devam ediyorken bu hafta Mars'ın tam karşısına Güneş, Merkür ve Venüs geçiyor. 2,5 aylık gerilemenin önemli anlarını oluşturuyor. 


29-30 Kasım'da Merkür ile; 1-2 Aralık'ta Venüs'le tam karşıtlık yapacak olan Mars; 4 Aralık haftasında da Güneş'le tam karşıtlığına devam edecek. Tam dememin sebebi açıların netleşmesiyle alakalıdır. Yoksa zaten neredeyse iki haftadır zayıf başlayan ama gittikçe kuvvetlenen bir karşıtlık vardı. 


Mars'ın Merkür karşıtlığı yoktan sebeplerle sözlü tartışmaları başlatabilir. Özellikle aynı anda birkaç iş birden yapılıyorsa sakarlıklar ve kazalarla karşılaşılabilir. Bu günlerde araç kullanırken sadece yola odaklanmalı. 


Mars'ın Venüs karşıtlığı da arzuları yoktan yere kabartabilir. Belki de bir inat, bir hırs veya bir intikam adına bir beraberlik başlatmak istenebilir. Eski partneri kıskandırmak için türlü işler karıştırılabilir. Mevcut ilişkilerde de küs/barış durumları yaşanabilir. Partnerle tartışmaları körükleyebilir. Keyifli harcamalar da Venüs'ün alanında olduğu için keyif uğruna ani kararlarla bütçe de zorlanabilir. 


Gerileyen Mars'ın Güneş karşıtlığı ise disiplin konusunu uçlara çekebilir. Bir amaç yolunda aşırı yayılma veya aşırı kasma arası gidip gelinebilir. Her iki mod da uçlardayken zarar verici olabilir. Prensipli olmak iyidir ama prensipleri abartarak hiç esnememek iyi olmayabilir. Ne seviyede durulduğuna dikkat edilmelidir. 


yesimarpat@gmail.com






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Son günlerde sitenizde çok fazla zaman geçiriyorum. Yine çok detaylı ve kıymetli bilgiler vermişsiniz. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil